Nogomet

Putin na ogorčenje navijačev v Rusijo povabil osramočenega Blatterja

Moskva, 20. 06. 2018 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na povabilo ruskega predsednika Vladimirja Putina je nogometno svetovno prvenstvo obiskal tudi nekdanji predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Joseph Blatter. Švicar, ki je krovno nogometno organizacijo vodil kar 17 let, trenutno služi šestletno prepoved delovanja v nogometu zaradi prejemanja podkupnine.

"Rad bi samo užival. Nisem tukaj, da bi analiziral tekme," je po prihodu v Rusijo dejal Blatter in se kljub dolgi poti iz Švice v torek veselo fotografiral z navijači. Manj sproščeni so pri Mednarodni nogometni zvezi. Joseph Blatter je uradno suspendiran do leta 2021 in v vrhu svetovnega nogometa niti ni zaželen. Kot gost predsednika Vladimirja Putina je v Rusiji seveda zaželen, zasebno. Pri Fifi bo zato pomembno vsako dejanje v odnosu do svojega dolgoletnega prvega moža in vsaka omemba njegovega imena ga bo še bolj porinila v fokus medijev. Že v torek pri Fifi prihoda Blatterja v Rusijo niso želeli komentirati, Blatter sam pa je povabilo Putina označil za "veliko čast". Vprašanje je le, ali se bosta tudi srečala, saj je bil Putin še v torek v Belorusiji, iz Kremlja pa so sporočili, da ima v naslednjih dneh toliko dela, da si bo težko ogledal še katero od tekem SP.

Joseph Blatter (levo) je bil leta 2015 vpleten v enega največjih nogometnih škandalov v zgodovini. V Rusijo je prišel na povabilo Vladimirja Putina (desno).
Joseph Blatter (levo) je bil leta 2015 vpleten v enega največjih nogometnih škandalov v zgodovini. V Rusijo je prišel na povabilo Vladimirja Putina (desno). FOTO: AP

Načrtovano je srečanje Blatterja s častnim predsednikom ruske zveze Vjačeslavom Koloskovom. "Nazadnje sva se pogovarjala po telefonu. Zdaj me v prvi vrsti zanima, kako je z njegovim zdravjem, kako je razpoložen in kakšne načrte ima. Poznam ga že od leta 1980," je za R-Sport povedal Koloskov in izpostavil, da je Blatter vedno cenil Rusijo. "Je pošten človek, ki je delal dobro za Rusijo in ruski nogomet," dodaja Koloskov. Vsekakor se bo moral Blatter držati strogih pravil suspenza, čeprav mu ta ne prepovedujejo ogleda tekem na častnih tribunah. Bržkone so pravila zanj enaka kot za Francoza Michela Platinija leta 2016, ko mu je etična komisija dovolila ogled EP, a ne kot uradni osebi. Na koncu se je Francoz obisku EP nato celo odpovedal.

Blatter pa se ne pusti zriniti iz soja žarometov. Morda bo EP izkoristil celo za spravo z Ronaldom. Blatter ni nikoli skrival, da je strasten navijač Argentinca Lionela Messija in pred petimi leti se je celo pošalil na račun frizure njegovega največjega tekmeca na nogometnih zelenicah Portugalca Ronalda.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

_endrug
20. 06. 2018 12.11
-4
Ta mu je uredil prvenstvo. Seveda je dobro plačal.
brabusednet
20. 06. 2018 11.32
-6
Pač komunistična morala ne pozna meja.
Borut Stari
20. 06. 2018 11.31
-5
Nič presenetljivega. Gliha vkup štriha.
Ata_Smrk
20. 06. 2018 11.27
-7
ruski Šarac.