Nogomet

Rabiot zaznamoval derbi v Torinu, Inter ostaja vodilni

Rim, 03. 01. 2024 13.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., STA
Komentarji
0

Za vas smo pripravili vrhunce tekem 18. kroga italijanskega nogometnega državnega prvenstva. V ospredju je bil tokrat derbi med drugouvrščenim Juventusom in prebujeno Romo, ki pa je na koncu morala priznati premoč stari dami (1:0). Dvoboj na Allianzu je odločil Adrien Rabiot v 47. minuti. Do pomembnih točk je prišel tudi tretjeuvrščeni Milan, ki je prav tako z minimalnih 1:0 ugnal Sassuolo. Inter ostaja vodilni.

Milanski Inter je minuli petek v gosteh pri Genoi iztržil remi z 1:1, a ostaja na čelu lige. Ima 45 točk, dve več od Juventusa.

Dan pozneje – torej v soboto – so nogometaši AC Milana z 1:0 doma ugnali Sassuolo z golom reprezentanta ZDA Christiana Pulišića v 59. minuti. S tem so rdeče-črni ostali tretji na lestvici.

Nogometaši Udineseja, za domače je Sandi Lovrić igral vso tekmo, so Bologno dotolkli s 3:0. Vse tri gole sta zadela Argentinca. Roberto Pereyra v 23. in 52. minuti, vmes pa je bil uspešen še Lorenzo Lucca. Videmčani so šele drugič slavili v tej sezoni, a imajo še 11 remijev.

Z 1:0 je Salernitana v gosteh premagala Verono, a je kljub drugi zmagi in golu Francoza Louma Tchaouna ostala na repu prvenstva. Cagliari in Empoli sta se v derbiju začelja razšla brez zadetkov ter ostala le pred Salernitano.

Roma je sedma ekipa prvenstva. Mesto za Rimljani je Napoli, ki se je v soboto z Monzo na domačem stadionu Diega Armanda Maradone razšel brez zadetkov. Gostitelji in aktualni italijanski prvaki so po četrtem remiju ostali pri osmih zmagah.

Italijansko prvenstvo, 18. krog izidi:
Fiorentina - Torino         1:0 (0:0)
Napoli - Monza              0:0
Genoa - Inter               1:1 (1:1)
Lazio - Frosinone           3:1 (0:0)
(Matjaža Kamenšek-Pahiča ni bilo v ekipi Frosinoneja).
Atalanta - Lecce            1:0 (0:0)
Cagliari - Empoli           0:0
(Lovra Štubljarja ni bilo v ekipi Empolija).
Udinese - Bologna           3:0 (1:0)
(Jake Bijola zaradi poškodbe ni bilo v ekipi Udineseja; Sandi Lovrić je igral vso tekmo za Udinese, Davida Pejičića ni bilo v ekipi Udineseja).
Milan - Sassuolo            1:0 (0:0)
Verona - Salernitana        0:1 (0:0)
Juventus - Roma             1:0 (0:0)
(Lovra Golića ni bilo v ekipi Rome).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.