Nogomet

Zadetek Iličića premalo za zmago Maribora, Celjani boljši od Domžal

Domžale, 18. 03. 2023 17.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
6

V uvodni tekmi 28. kroga Prve lige sta se Radomlje in Maribor razšla brez zmagovalca. Povedli so domači z Esterjem Soklerjem, v zaključku prvega dela pa je izenačil Josip Iličić s svojim prvim spomladanskim golom sezone. Nogometaši Celja pa so premagali Domžale z 1:0 (0:0). Zadetek je po velikanski napaki vratarja Mulalića dosegel Gregor Bajde.

Statistika tekme Radomlje – Maribor
Statistika tekme Radomlje – Maribor FOTO: Sofascore.com

Radomljani so, čeprav so tekmo končali z igralcem manj, prišli do pomembne točke v boju za obstanek proti favoriziranemu Mariboru. Slednji je bil večji del tekme boljši tekmec, tudi v statističnih merilih je prevladoval, toda kljub vrnitvi Josipa Iličića, Martina Milca in Žana Vipotnika mu ni uspelo priti do želenih treh točk. Večkrat je pri tem odločilno posredoval tudi vratar domačih Emil Velić.

Radomlje, ki so vpisale še 13. spomladansko točko, imajo zdaj na sedmem mestu 26 točk, kar ob tekmi več pomeni dve več od Brava, štiri od Gorice in šest od zadnjeuvrščenega Tabora. Maribor pa je z 48 točkami ostal na drugem mestu, ima 15 točk manj od vodilne Olimpije, ki jo v nedeljo čaka gostovanje pri Muri.

Radomljani so dobro začeli tekmo in tudi zadeli v 10. minuti, ko je Samsondin Ouro žogo poslal za hrbet mariborske obrambe, tja je stekel Ester Sokler ter rutinirano dosegel svoj peti gol v tem letu in šestega v sezoni. Dotlej dokaj nerazpoloženi Štajerci so imeli v 14. minuti priložnost za izenačenje, vendar je Marko Tolić zgrešil prazen gol z vsega treh metrov. Isti igralec je v 18. minuti zgrešil še s strelom od daleč, v 26. minuti pa je le zunanji del mreže zatresel Martin Milec.

Mariborčani pa so dvignili ritem, iskali izenačenje in ga dobili v 38. minuti. Takrat je Tolić preigral tri, štiri igralce Radomelj ter v osrčju kazenskega prostora našel Josipa Iličića, ki je v hipu žogo poslal pod prečko za 1:1.

Zatem je moral Emil Velić, vratar Radomelj, še nekajkrat posredovati (tudi pred tem, v 37. minuti, je dobil dvoboj ena na ena s prvim strelcem lige Žanom Vipotnikom), enkrat pa je v obrambi ključno posredoval mladi branilec Anel Zulić. Tik pred koncem polčasa dobre podaje Ivana Brnića s prostega strela z desne strani ni uspelo v mrežo iz bližine potisniti nikomur od mariborskih soigralcev.

Radomljani so opravili dodatni menjavi ob polčasu, prav brata Čuić sta poskrbela za nevarno akcijo v 48. minuti, vendar je na koncu neoviran zgrešil Mario Čuić v kazenskem prostoru. Pozneje pa so spet bolje zaigrali tudi Mariborčani, med drugim je v 62. minuti Velić moral posredovati po novem Iličićevem poskusu. Tudi Radomlje so v 68. minuti spet opozorile nase, vendar je en strel končal v kotu, Zulićev pa v rokah Ažbeta Juga.

V 76. minuti pa so domači ostali z igralcem manj. Izključen je bil Gaber Dobrovoljc, ki je kot zadnji igralec, kot je dosodil sodnik po pregledu posnetka, naredil prekršek nad Vipotnikom na robu kazenskega prostora. S prostega strela malce z desne strani je nato poskusil Iličić in le za malo zgrešil cilj.

V 81. minuti je v bližini gola spet do strela prišel Vipotnik, znova pa je bil na mestu Velić. Malce zatem je Rok Kronaveter potegnil v protinapad, na koncu pa tudi on zgrešil cilj. Maribor je vse do konca pritiskal, Radomljani zavlačevali, na koncu pa so bili s točko slednji tudi bolj zadovoljni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Neverjetna napaka Mulalića za Celjsko zmago

Celjani so pomemben dvoboj v boju za mesta za evropska tekmovanja igrali brez kaznovanega Lovra Bizjaka, na klopi je začel tudi nekoliko načeti reprezentant Žan Karničnik. Nekaj odsotnih pa je bilo tudi pri gostih (Nick Perc, Tilen Klemenčič, Bartol Barišić). V prvih treh četrtinah prvenstva sta bili ekipi v medsebojnih dvobojih izenačeni, oboji so po enkrat zmagali s po 2:1, enkrat pa sta se razšli z 0:0.

Tokrat so v prvem polčasu igrali precej previdno, v drugem pa so Celjani kazali več želje po napadu in tudi zadeli po velikanski napaki vratarja Ajdina Mulalića. Ta napaka se je izkazala za usodno. Celje se je s 47 točkami utrdilo na tretjem mestu in so točko za drugouvrščenim Mariborom, Domžale so vsaj začasno ostale četrte z 42 točkami. V nedeljo jih lahko prehiti Koper.

Prvi polčas ni ponudil posebej razburljive igre. Celjani so sicer prevladovali, imeli žogo več v posesti, bili več na polovici tekmeca, toda posebno nevarne akcije niso izpeljali.

Velja omeniti 19. minuto, ko je Klemen Nemanič pred vrati zanesljivo dobil skok, a slabo meril s strelom z glavo. Šest minut pozneje pa domžalski vratar Ajdin Mulalić ni imel posebej težkega dela s strelom Luke Bobičanca z velike razdalje.

V 48. minuti so bili Celjani dotlej najbližje zadetku, ko je iz bližine poskusil Charles Ikwuemesi, vendar je Mulalić žogo odbil. Pozneje se je dogajanje spet umirilo, kar zadeva nevarne akcije, je pa v 63. minuti Aljoša Matko žogo poslal mimo vrat.

So pa imeli Celjani več želje po napadu, tudi prva menjava je nakazala bolj napadalno usmeritev, toda v 72. minuti je moral posredovati domači čuvaj mreže Matko Obradović, ko je s 25 metrov meril Zeni Husmani.

Je pa Celje s precej sreče povedlo v 78. minuti. Gregor Bajde je v kazenskem prostoru prišel do strela, zadel enega od domžalskih branilcev, zdelo se je, da bo Mulalić z lahkoto ujel žogo, a jo je nekako zgrešil, ta pa se je odkotalila v mrežo.

Pozneje so tudi Domžalčani pritisnili, nekajkrat je morala posredovati obramba na čelu z Obradovićem, toda Celjani so zdržali napade gostov.

Celje bo v 29. krogu 1. aprila gostilo Radomlje, Domžale pa dan pozneje Muro.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
18. 03. 2023 20.20
+1
Bravo Jojo in čestitke za gol!
lusma00
18. 03. 2023 19.45
+0
Zanimivo da stajerci samo takrat pišejo ko jim gre dobro oz ko gre Olimpiji slabo
HUSO BOSS
18. 03. 2023 18.08
-8
DIVJA LIGA.. VSAK LAHKO VSAKEGA NABIJE - DOBESEDNO! KDO TO SPLOH ŠE GLEDA??
Cervantes Saavedra
18. 03. 2023 19.10
+8
Se pravi, veliko več gledalcev bi po tvoje bilo, če bi se vnaprej vedno vedelo, kdo bo zmagovalec. Genialno!
Intihar
18. 03. 2023 17.20
+8
A hrvat se vedno trener maribora