Nogomet

Celjani z učinkovitim drugim polčasom do prepričljive zmage

Radomlje, 05. 12. 2023 19.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
2

V tekmi 18. kroga slovenske nogometne prve lige sta se v Domžalah udarili ekipi Radomelj in Celja. V prvem polčasu sta mreži mirovali, v nadaljevanju pa so favorizirani Celjani dosegli kar štiri gole in zanesljivo slavili ter se utrdili na prvem mestu prvenstvene tabele.

Damir Krznar
Damir Krznar FOTO: Luka Kotnik

Vodilna ekipa državnega prvenstva je v Domžalah pričakovano ugnala Radomlje, ki so doživele četrti poraz v nizu. Izbranci Damirja Krznarja so v uvodu drugega polčasa s pritiskom prišli do odločilne prednosti, zdaj pa imajo – po peti zaporedni zmagi v gosteh – ob tekmi v dobro osem točk prednosti pred Olimpijo. Radomljani ostajajo osmi. V prvih 20 minutah ekipi nista pokazali posebej nevarne akcije, je pa v 23. minuti Edmilson streljal z glavo po kotu z desne strani, vendar je žogo poslal čez gol.

Tudi pozneje je bila terenska pobuda na strani Celja, ki je imelo v 41. minuti dotlej najlepšo priložnost na tekmi, vendar je Edmilson za malo zgrešil s strelom z dobrih desetih metrov. Nato je Luka Baš obranil še strel Tamarja Svetlina. V uvodu drugega polčasa so Celjani hitro unovčili svojo premoč, David Zec je prišel do odbite žoge, si spretno priigral strel in zanesljivo matiral Baša iz osrčja kazenskega prostora.

Le malce zatem bi Celjani lahko podvojili prednost, a je Vicko Ševelj odločilno posredoval na golovi črti, so jo pa v 56. minuti, ko je po podaji Žana Karničnika Tamar Svetlin prišel v kazenski prostor in zadel za 2:0.

Kalcer Radomlje vs Celje
Kalcer Radomlje vs Celje FOTO: Sofascore.com

Celjski pritisk se je nadaljeval, Nino Milić in Svetlin sta streljala, a je bil Baš na mestu, tako kot po strelu Jegorja Pruceva 61. minuti. Radomljani so prvič na tekmi resneje zagrozili v 65. minuti, ko je Dejan Vokić poskusil z glavo, vendar je bil Matjaž Rozman zbran, ta pa je še bolje posredoval nekaj sekund pozneje, ko je tudi s pomočjo vratnice preprečil zadetek Ševelja. V 76. minuti je Edmilson povišal na 3:0, potem ko je prišel do odbite žoge in jo iz bližine poslal v mrežo, v 80. minuti pa je Madžid Šošić zapravil novo priložnost za domače.

Zato pa je v sodniškem dodatku končni izid postavil Denis Popović, ki je z glavo unovčil podajo z desne strani Nejca Ajhmajerja.

Izid, prva liga, 18. krog:          
Kalcer Radomlje - Celje 0:4 (0:0)
Zec 52., Svetlin 56., Edmilson 75., Popović 90.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimiuseen
05. 12. 2023 20.27
+18
Čestitam ponovno resno Celje!
Anion6anion
05. 12. 2023 20.06
+7