Nogomet

Raiola v svojem slogu: United bi uničil še Maradono, Peleja in Maldinija

Manchester, 31. 12. 2019 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

S prestopoma Zlatana Ibrahimovića in Erlinga Haalanda v AC Milan oziroma Borussio Dortmund je Mino Raiola spet poskrbel, da se poleg nogometašev veliko govori tudi o njemu. Pred vstopom v novo leto je kontroverzni agent, ki je nekoč delal tudi kot picopek, spregovoril v zanimivem intervjuju za časnik La Repubblica.

Raiola (v sredini) bo očitno znova poskrbel za nekaj najodmevnejših prestopov prihajajočega prestopnega roka.
Raiola (v sredini) bo očitno znova poskrbel za nekaj najodmevnejših prestopov prihajajočega prestopnega roka. FOTO: AP
Med najbolj znanimi varovanci Mina Raiole je tudi vratar Milana Gianluigi Donnarumma, ki so mu navijači močno zamerili večkratno spogledovanje s prestopom, omenjal se je tudi veliki rival Juventus. "Navijači bi se mi morali opravičiti. Želel sem, da bi odšel, ker ni zaupal v tisti Milan, tako kot ni zaupal v Inter (nekdanjega lastnika kluba Ericka, op. a.) Thohirja. Zdaj naj mi povedo, če nisem imel prav. Ni ravno romantično, a moj cilj je maksimalno podaljšati kariere mojih igralcev. Vedno se vprašam: 'Kaj bi storil, če bi bil to moj otrok?' Denar je le zadnji korak. Mene ne zanima," je prepričan Raiola.

Med tistimi, ki so se znašli na udaru zadnjih izjav Mina Raiole, je tudi Mednarodna nogometna zveza (Fifa), ki jo je italijanski agent označil za "center moči, ki ne razmišlja v dobro nogometa in skrbi le za lastne interese".

"Z dvajsetimi leti sem že bil milijonar, lahko bi se usedel na plažo in živel od obresti," se je svojih začetkov za La Repubblico spominjal Raiola. "Moja provizija je odvisna od plače igralca in velja za vse. V nikogar ne merim s pištolo," je nadaljeval, veliko bolj pa je novinarja italijanskega dnevnika seveda zanimalo stanje njegovih najslavnejših varovancev.

Kot zadnja turneja skupine Queen
Po Zlatanu Ibrahimoviću, Paulu Pogbaju, Mariu Balotelliju, Blaisu MatuidijuMatthijsu de LigtuMoiseju Keanu in še nekaterih lahko v Raiolovo ekipo zdaj prištejemo tudi Erlinga Haalanda, vzhajajočega zvezdnika evropskega in svetovnega nogometa, ki mu je Raiola nedavno pripravil prestop iz FC Salzburga v Borussio Dortmund.

IBRAHIMOVIĆ

"Zlatan se je vrnil, da bi se zabaval in da bi zabaval ves svet. Ni mogel dovoliti, da bi bilo njegovo zadnje prizorišče Los Angeles. Teh šest mesecev bo kot zadnja turneja (glasbene skupine, op. a.) Queen, dolg poklon: to se je moralo zgoditi na San Siru," je o Ibrahimovićevem povratku k AC Milanu iz vrst Los Angeles Galaxyja povedal Raiola.

DELIGT

"De Ligt? Vsi so ga želeli," je nadaljeval. "Vsi. Želi postati najboljši srednji branilec na svetu in rekel mi je: 'Mino, moram na Harvard obrambe.' Zato smo izbrali Juve, da bi diplomirali. Zakaj Haalanda nisem odpeljal v Italijo? Ni branilec in ni De Ligt, ki je kapetan Nizozemske že dve leti. Italijani ne znajo ceniti njegovih talentov, predstavljajte si, kako je z ostalimi. Kean? Žalostno je, da je zapustil Italijo, a v Premier League ga ne bi odpeljal, če ne bi govoril perfektne angleščine. Italijanu se je težko prilagoditi na tujino. Kljub temu bi ga, če bi ostal v Juvetu, poslali igrat v Serie C."

KEAN

'Iz njega sem moral izbiti Nizozemca'
Posebno poglavje je vedno tudi Pogba, vezist Manchester Uniteda, o katerem se še naprej pojavljajo nasprotujoče si izjave glede želja za prihodnost. Po tem, ko je tudi Raiola nedavno zatrdil, da Francoza zanimajo le "rdeči vragi", je zdaj spet obrnil ploščo in se dotaknil svojega spopada z legendarnim trenerjem Uniteda Sirom Alexom Fergusonom, ki mu je leta 2012 sledil Pogbajev odhod v Italijo.

"Zanj sem se boril s Fergusonom, bil je edini, ki mu je rekel ne, tega nikoli ni sprejel. Zdaj je težava Paula Manchester United: to je klub, ki nima stika z realnostjo, ki nima športnega projekta. Tja ne bi odpeljal nikogar, uničili bi še (Diega) Maradono, Peleja in (Paola) Maldinija. Paul potrebuje ekipo in klub, kakršen je bil prvi Juventus," se je Pogbajevih zvezdniških let v Torinu po prvem slovesu od Manchestra spomnil Raiola, ki je opisal tudi karakter svojih varovancev. Te se v javnosti, najverjetneje predvsem zaradi Ibrahimovića, drži stereotip arogantnosti.

"Moji igralci so ambiciozni, to je nekaj drugega (kot aroganca, op. a.)," trdi Raiola. "Se vam zdi Matuidi aroganten? Če bi bil (direktor in nekdanji vezist Juventusa, Pavel, op. a.) Nedved takšen, potem bi osvojil tri zlate žoge in ne samo ene. Težava Balotellija je ravno ta, da mu arogance primanjkuje: je edini, ki je zadovoljen s svojo kariero. 'Ibra' je res aroganten, iz njega sem moral izbiti Nizozemca in namesto njega umestiti Italijana. 'Jaz bom poskrbel za to,' mi je rekel (nekdanji trener Ibrahimovića pri Juventusu Fabio, op. a.) Capello, ki ga je naučil dosegati gole. Nizozemci so izjemni, toda v nogometu postanejo arogantni. Pomislite na (Louisa) Van Gaala: zabavam se, ko ga opomnim na naslove svetovnih prvakov, ki jih je osvojila Italija."

POGBA

MATUIDI

BALOTELLI

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KiNgKoNg
01. 01. 2020 14.26
+2
"Denar je le zadnji korak. Mene ne zanima." Ahahahahahaha!!!
Trend01
01. 01. 2020 12.00
+1
Ko je že o Raioli. Erling Haaland, vsi vemo, da je šel v BvB za 20M. A v ozadju je še ta cvetka: Raiola je ob prestopu dobil 15M, in Erlingov oče še 10M. Torej je prestop vreden 45M + dobrih 8M letne bruto plače za obdobje 4 1/2 let.
Johnny_J
31. 12. 2019 20.11
+7
Tale tip je prava rak rana nogometa. On najvec igralcev unici, ker jim zaradi zamer ne izpelje njihovih sanjskih prestopov v klube, kjer bi lahko uspeli. Z megamiljonskimi prestopi in zahtevami po visokih placah, vrsi pritisk na igralce, ki ga posledicno cutijo iz strani kluba, navijacev itd...raiola posuj se s pepelom in prepusti nogomet sportnikom, ti pa uzivaj v zapravljanju svojih nezasluzenih miljonih.
Iniesta
31. 12. 2019 19.31
+4
Zelo sposoben tip ...
joeel
31. 12. 2019 17.42
+10
ŽE ZDAVNAJ BI MORAL TAKE MUTIBARIČE NAGNAT IZ NOGOMETA.DRUGA STVAR PA SO ODŠKODNINE ZA IGRALCE.ODŠKODNINE BI MORAL TAKOJ UKINT,IGRALCI NAJ SE Z KLUBI DOGOVORIJO O PLAČI SAMI,LAHKO PODPIŠEJO 4 LETNE POGODBE,PO VEZAVI PAČ 4 LETA NE MORE V DRUG KLUB,RAZEN ČE OBSTAJA OBOJESTRANSI INTERES,OZIROMA POSOJA IGRALCA V DRUG KLUB,KI GA POTEM TUDI PLAČUJE.ODŠKODNINE KOT SO 200 MIO IN NJIM PODOBNE SO PRAVA SRAMOTA ZA NOGOMET,SPLOH ČE ZDAJ GLEDATE NEYMARJA,KO NI NIČ OD NJEGA.
Vani Murko
31. 12. 2019 17.11
+2
Bigbadjohn
31. 12. 2019 16.21
+2
Samo tole, J.K. brez Rawlings- on, njega, njemu, O NJEM, z njim (ne "o njemu in z njemu, kot bi ti formuliral!). Sramota.
TITO 50
31. 12. 2019 15.49
+20
Zadnji čas da se Raiola in njemu podobni, ki zastopajo precenjene in lene Pogbaje odstrani iz nogometa. iz nogometa
Dimitrij13
31. 12. 2019 15.15
+25
Po dolgem času ima united vizijo. Drekobrbec raiola je pa užaloščen ko ne more več zaslužit pri tem klubu in vedno več jih bo. Upam da njegovga varovanca čim prej prodamo za mastne pare.
Petarda10
31. 12. 2019 15.12
+18
xxman.y
31. 12. 2019 15.06
-5
Čeprav mi je antipatičen mu dam tole prav. Ta United je postal totalno bedast klub. Nimajo ne vizije, ne identitete in na čase se mi zdi, da sploh ne vejo zakaj kupujejo določene igralce za enormne cene. Živijo samo še na račun imena in blagovne znamke, sicer bi bili že zdavnaj tam kot je Milan ali še slabše.
Hitri Jezek
31. 12. 2019 18.30
-5