Rajčević derbi končal z zlomljenima rebroma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
T.Š. /
KOMENTARJI
13
Branilec Maribora Aleksander Rajčević si derbija z Olimpijo ne bo ohranil v lepem spominu. Maribor je izgubil v Stožicah, Rajčević pa je, potem ko se je požrtvovalno vrgel za žogo, trčil v okvir gola in si ob tem zlomil dve rebri. Sezona je zanj končana.

Ante Vukušić in Aleksander Rajčević.
Ante Vukušić in Aleksander Rajčević.FOTO: Damjan Žibert

"Za Aleksandra Rajčevićaje letošnja sezona, žal, končana. Požrtvovalnost je terjala davek v obliki neprijetne poškodbe. V želji, da bi izbil žogo ob poskusu Vukušića in preprečil zadetek, se je poškodoval. Posledica trčenja v vratnico: dve zlomljeni rebri, 4 do 6 tednov premora. Po zdravniški oskrbi je bilo takoj jasno, da ne bo mogel nadaljevati tekme. Prepeljan je bil v bolnišnico, pregled pa je pokazal, da se je uresničil črn scenarij. Ko je z nogo zadel vratnico, je prišlo do kompresije ob udarcu in ob silovitem trku do zloma dveh reber. Sledi popolno mirovanje, Rajčevića v zadnjih šestih krogih ne bo med kandidati za nastop," so zapisali na klubski spletni strani. Na derbiju v Stožicah je Olimpija zmagala z 1:0 in vijoličasti imajo trenutno štiri točke zaostanka za zelenimi.

Ob tem so pri Mariboru zapisali,  da se v moštvo vrača Nemanja Mitrović.Izdelali so mu zaščitno masko in v sredo se bo že priključil moštvu na treningih.

PREBERI ŠE
Vukušić na večnem derbiju potopil Maribor, pomembna zmaga Domžal