Nogomet

Rakitić se veseli, da bo s pomočjo Uefe risal nasmeške na obraze otrok

Nyon/Sevilla, 24. 02. 2021 15.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Uefina fundacija za otroke je pozdravila nov obraz. Pridružil se ji je namreč nogometaš Seville Ivan Rakitić, ki je v preteklosti velik pečat pustil tudi v Barceloni. Rakitić je postal prvi uradni ambasador omenjene fundacije.

"To, da sem lahko član družine Uefine fundacije, me navdaja s ponosom," je v izjavi za Uefino uradno spletno stran dejal vezist Seville Ivan Rakitić. "Zelo sem zadovoljen, obenem pa mi to daje veliko odgovornost, da pokažem vsem, da lahko skupaj z Uefino fundacijo in vsemi nogometaši otrokom z vsega sveta pomagamo, da se smejijo z radostjo. Dejstvo, da sem oče dvema punčkama, pomeni, da vem in razumem, kako pomembno je videti nasmeh na otroških obrazih," je v čustveni izjavi še povedal hrvaški vezist, ki se je s hrvaško reprezentanco leta 2018 veselil naslova svetovnih podprvakov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pridružitev Uefini fundaciji je seveda z zadovoljstvom pozdravil tudi Slovenec na čelu Uefe Aleksander Čeferin. Obenem je prav Grosupeljčan tudi predsednik odbora Uefine fundacije za otroke. "Ivan Rakitić ni le eden najboljših vezistov svoje generacije, je tudi oseba, ki si želi narediti občutno razliko izven igrišča, s katero bi izboljšal življenja drugih," je Rakitićevo priključitev Uefini družini pozdravil Čeferin. 

Aleksander Čeferin na enem od dogodkov v begunskem taborišču Zaatari v Jordanu.
Aleksander Čeferin na enem od dogodkov v begunskem taborišču Zaatari v Jordanu. FOTO: Uefa

"Navdušen sem nad Ivanovo predanostjo in željo, da bi pomagal otrokom z vsega sveta, in že se veselimo, da bomo tesno sodelovali z njim, da nam uspe doseči te cilje. Vrata so nogometašem, tako nekdanjim kot aktualnim, vedno odprta, da sledijo Ivanovemu zgledu in se pridružijo Uefini fundaciji kot njeni ambasadorji," je še pozval aktualni predsednik Uefe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rakitić je z Barcelono leta 2015 osvojil lovoriko Lige prvakov, leto poprej pa s Sevillo tudi Uefino Ligo Evropa, ki si jo boste s prihodnjo sezono znova lahko od blizu ogledali na Kanalu A in VOYO. Čeprav pri 32 letih ni več rosno mlad, pa v njem še tli želja po nogometni igri. "Upam, da je pred menoj še veliko plodnih let na zelenici, toda nekoč se bom seveda upokojil. Prepričan sem, da bom imel več časa in več priložnosti za potovanja in bom na voljo. Jasno je, da si želim dati tej vlogi ambasadorja vse že od prvega dne. Toda ko bo prišla ta upokojitev, sem prepričan, da bom imel čas za sodelovanje pri projektih in se bo moje navdušenje nad projektom le še povečalo," je zaključil Rakitić.

Uefina fundacija za otroke je projekt, ki je prisoten že v več kot sto državah sveta na petih kontinentih. Skozi šport, seveda tu prednjači nogomet, Uefina fundacija izboljšuje težka ozadja otrok, da lahko dosežejo svoje cilje v življenju. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

intelektor
24. 02. 2021 17.55
+7