Nogomet

Ramos po eni največjih blamaž v zgodovini Reala: Ni razloga za skrb

East Rutherford, 28. 07. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Jezni trener Real Madrida Zinedine Zidane po poročanju nekaterih španskih medijev sploh ni prišel v slačilnico "kraljevega kluba", potem ko ga je na turnirju International Champions Cup ponižal mestni tekmec Atletico (3:7). Tudi pojasnila klubskega kapetana Sergia Ramosa, ki se je s soigralci morda podpisal celo pod največjo blamažo v zadnjih 40 letih, niso pomirila nezadovoljnih navijačev.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Atletico z vaterpolskih 7 : 3 osmešil mestne tekmece
    02:51
    Iz 24UR: Atletico z vaterpolskih 7 : 3 osmešil mestne tekmece
  • Goli s tekme Real Madrid - Atletico Madrid
    01:29
    Goli s tekme Real Madrid - Atletico Madrid
Dnevnik AS je poročal, da se je Zidane s klopi stadiona MetLife podal na novinarsko konferenco in po soočenju s "sedmo silo" naj bi Francoz že sedel na klubski avtobus, torej se s svojimi varovanci v slačilnici sploh ni pogovoril o bolečem porazu. "Da ne bi bilo še bolj krvavo ali pa zato, da bi malce ohladil napetost, se je 'Zizou' raje umaknil na stran," so njegovo odsotnost pojasnili pri dnevniku AS.

Sergio Ramos je ob analizi zgodovinskega poraza madridskega Reala na derbiju z mestnim tekmecem Atleticom izpostavil pomanjkanje intenzivnosti v dvobojih, ki naj bi "kraljevi klub" v New Jerseyju drago stalo. Na sploh prvem madridskem derbiju zunaj evropskih meja je Real doživel potop epskih razsežnosti (3:7) v sklopu turnirja International Champions Cup, kjer je 13-kratni evropski prvak že po osmih minutah zaostajal z 0:2. Na stadionu MetLife je sledila prava nogometna lekcija s strani razigranih soigralcev slovenskega reprezentanta Jana Oblaka, ki so s Škofjeločanom v vratih na polčas odšli s "petardo", vodili pa so tudi že s 6:0.

"Tekmo smo vzeli kot prijateljsko, oni pa so igrali, kot da je finale. Premagali so nas v intenzivnosti in zelo dobro izkoristili svoje priložnosti," je zbranim medijem po obračunu povedal Realov kapetan Ramos, ki je bil neposredno udeležen v več prejetih zadetkov svoje ekipe.

Joao Felix (v sredini) je bil večji del tekme neustavljiv za obrambo Reala na čelu z Ramosom (desno) in soigralci.
Joao Felix (v sredini) je bil večji del tekme neustavljiv za obrambo Reala na čelu z Ramosom (desno) in soigralci. FOTO: AP

'Lakota ni težava'
"Rezultat je previsok. Prekleto smo jezni, saj so naši neposredni tekmeci iz našega mesta. Lahko izgubiš na več načinov, a ne tako. Po groznem prvem polčasu je bil naš cilj, da na to pozabimo in poskusimo zmagati v drugem. Vsaj to smo storili," je nadaljeval Ramos, ki mora s soigralci hitro odgovoriti po razočaranjih v pretekli sezoni. Ta je na stadion Santiaga Bernabeua kljub povratku trenerja Zinedina Zidana prinesla le naslov svetovnih klubskih prvakov.

"Navijače Reala boli tako kot po vsakem porazu. A ne bi nas smelo skrbeti. Lakota ni težava. To je le začetek, še vedno se zgolj pripravljamo. Začenjamo z ničle in moramo pozabiti na preteklo sezono. Prezgodaj je še za ocene. Močno verjamem v to ekipo," je o tekmi še dejal Ramos.

Nekdanji predsednik Reala Ramon Calderon, ki ga je v sumljivih okoliščinah leta 2009 s položaja spravil sedanji prvi mož kluba Florentino Perez, je na družbenih omrežjih opozoril, da madridskemu klubu grozi ponovitev razpada "galaktičnega" moštva, ki ga je Perez sestavil v svojem prvem mandatu. "Kar se je Real Madridu zgodilo v lanski sezoni in to, kar se dogaja na teh pripravah, ni slučaj. Če se člani kluba ne bodo pravočasno odzvali, bo prihodnost taka kot leta 2006. Prvič v zgodovini 3 leta brez osvojitve česar koli, ekipa na psu. Pomembnost nogometašev, kakršen je (Cristiano) Ronaldo, ni le v golih, ki jih zabijajo, ali v načinu njihovega delovanja. Gre tudi za moč, ki jo prenašajo na soigralce. Zato Real Madrid zdaj tako trpi zaradi zgodovinske napake predsednika, ki se mu je odločil odpovedati. Cristiano Ronaldo je bil tako pomemben za Real Madrid, da je lahko zakril vse strukturne napake kluba, tudi to, da imamo gradbenega inženirja za športnega direktorja, to, da imamo trenerja, ki je prišel iz tretjeligaškega kluba, in to, da nimamo načrta igre."

Škandalozno, boleče in zgodovinsko
Mediji do Reala niso imeli milosti, madridski dnevnik AS je situacijo v ekipi primerjal z "ruševinami", največji športni časnik v državi MARCA je tekmo opisal z besedami "škandalozno" in "boleče". Številni, tudi svetovni mediji, so se razpisali o "zgodovinskem ponižanju", kakršnega na Bernabeuu ne pomnijo že skoraj 40 let. Mnogi so se spomnili še ene poletne prijateljske tekme z münchenskim Bayernom, ki je Real 5. avgusta 1980 ponižal z 1:9. Takratni trener Madridčanov, legendarni Novosadčan Vujadin Boškov (sedel je tudi na klopi jugoslovanske reprezentance, ko je ta pod taktirko njegovega dolgoletnega varovanca Srečka Katanca s Slovenijo na Euru 2000 remizirala s 3:3), je po blamaži z Bavarci famozno izjavil, da "raje enkrat izgubi z devetimi goli kot devetkrat z enim golom razlike".

Valižanski zvezdnik Gareth Bale je sicer tudi tokrat uspel ujeziti privržence "kraljevega kluba", saj je, potem ko je v drugem polčasu dobil priložnost, večkrat z nasmeškom pospremil dogajanje na zelenici. Ni skrivnost, da je Otočan tik pred slovesom od Madrida in bi po zadnjih informacijah lahko pristal na bajno ponudbo kitajskega prvoligaša Jiangsu Suninga, ki mu je plačo pripravljen povišati do za svetovni nogomet rekordnih višav.

"Bale je naš soigralec in zadovoljni smo z njim. Vsak igralec pa se odloča o lastni prihodnosti," je o Valižanu, ki je Realu sploh v prvih sezonah po prestopu iz Tottenhama prinesel celo kopico naslovov s ključnimi zadetki, še povedal Ramos.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Simeone: Igralci željni srkanja ideje
Trener Atletica Diego Simeone je na račun Reala, predvsem na evropskih tekmah, prebedel kar nekaj noči, potem ko so ga sosedi z rdeče-belimi ustavili v kar dveh finalih Lige prvakov (2014 in 2016). Po lanski zmagi v evropskem superpokalu (4:2) in dejstvu, da je bil Atletico spet prepričljivo trši tekmec Barceloni v španskem prvenstvu, pa se reči očitno spreminjajo.

"Pripravili smo se tako, kot se za tekme Atletica in Reala spodobi, in dobro se je izteklo. Vidim realnost tega trenutka, tekma je bila dobra, ne verjamem pa, da je ta tekma realnost nasprotnika ali dokaz naše," se je po tekmi pred pretiranim slavjem zadrževal Simeone. "Vidim, da so igralci željni srkanja ideje, ki smo jim jo predstavili, zdaj pa čakamo na naslednji obračun, ki ga bodo vsi odigrali v še boljši formi. Da je Zidane rekel, da jim je manjkalo intenzivnosti? Glede njihove priprave na to tekmo nimam komentarja. Mi smo se dobro pripravili in razumeli, kje lahko tekmecu škodujemo, uspela pa nam je izvrstna tekma. Uspeli smo poiskati dobra mesta za hitre in natančne prodore," je dodal argentinski strateg.

"V nogometu je natančnost pomembna in vsakič, ko se nam je ponudila priložnost, nam je uspelo zadeti. Vedno pa lahko izboljšamo reči, bilo je nekaj trenutkov, v katerih je Madrid močno pritiskal na naši polovici in imel priložnosti, temu se je treba prilagoditi. Treba je združiti talent in trud. Vse ekipe imajo tri ali štiri zelo talentirane, tisti pa, ki mu uspe združiti skupinski trud s tem talentom, bo bližje zmagi. Ko smo osvojili državni naslov, smo igrali s Kokejem, Tiagom (Mendesem), Gabijem (Fernandezom), Ardo (Turanom), (Davidom) Villo in Costo. Ekipo oblikujejo igralci, trenerji pa nato delujemo glede na to, kaj vidimo. A več talenta, kot imaš, bližje zmagi si."

TEKMA

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (138)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
29. 07. 2019 17.46
Bi lahko umaknili ta članek, ki je že za v parafin.
PeaceSellsButWhosBuying
29. 07. 2019 16.53
+3
Leđo, iskreno te bom vprašal, kaj natanko hočeš vedeti?
le?o
29. 07. 2019 17.10
-5
Iskreno ti povem, da to kar sprašujem že vse vem. Zanima me koliko o svojem klubu vedo dotični navijači kot je resnicaosvobaja. Ugotavljam, da bolj malo o navijaštvu o sami nogometni igri pa še malo manj. To je med nama in on dobro ve kaj ga sprašujem sam odgovora pa nima, zato meče pesek v oči s pravopisjem in leposlovjem.Če se bo odzval v kar močno dvomim in mi podal obljubljeni odgovor, boš obveščen.
le?o
29. 07. 2019 12.58
-3
"resnicaosvobaja 28.07.2019, 18:03:33 Knapu leđu v vednost.....Navijače so imenovali cujes , ker so bile na starem stadionu tribune v zadnji vrstah takšne, da so mimoidoči, ki niso bili na tekmi, ob pogledu navzgor videli zadnjice gledalcev , ki so sedeli v zadnjih vrstah in so jih mimoidoči tako tudi poimenovali. Če vidiš zadnjico ji pač rečeš zadnjica. In to naj bi bilo po legendi, kar pomeni , da je v njej nekoliko resnice. Lahko bi bilo tudi na el clasicu v dvajsetih letih prejšnjega stoletja in s tem označili navijače Reala. Ampak ta legenda ne omenja, katere zadnjice so omenjene . Če ne gre za navijače Reala je to pozicijska opazka. To kar pa je izjavil biser Reala Isco svojim navijačem pa je karakterna oznaka in res ne vem, zakaj vsaj slovenski fani Real Madrida v Sloveniji ne prepevajo himne v slovenskem jeziku s pesmijo skupine D , ki se začne : »Rekli so, da sem naprej solo Isca...«"
le?o
29. 07. 2019 13.02
-3
Zgoraj prepis originala besede cujes. Frakcija skupine culés. Pol je neki na tem, da to obstaja. Dvakrat je omenil to skupino "zadnjič nih odpr tin".Zaenkrat šteje ta skupina nekaj več kot 5 članov resnicaosvobaja,kollerika,šumar,... Če štejemo še podvojene profile. Ker je sigurno dvoumno, da imajo po več profilov.
Maxx365
29. 07. 2019 15.37
+4
"Ker je sigurno dvoumno, da imajo po več profilov", hahahaha. Daj, preden pišeš tebi nerazumljive in neznane slovenske besede, se vsaj pozanimaj, kakšen pomen imajo, da se ne boš blamiral po spletu.
le?o
29. 07. 2019 15.47
-4
Ti bo resnični bed a k razjasnil pomen. On tudi zbira članarino za frakcijo cujes. Najbrž imaš izpolnjene vse pogoje. Sam počakaj, da v redakcijo dostavi original besedilo cujes.
le?o
29. 07. 2019 12.54
-3
resnicaosvobaja 28.07.2019, 19:45:56 "Če ne poznaš dejstev o tej legendi boš to moral pač poiskati na spletu, še angleščine ti ni potrebno znati...spet kažeš svojo nemoč z žaljivko, ki ti jaz niti ne vračam...če boš pa še naprej drezal v legendo "cujes" , ti bom pa poslal originalno besedilo ti si pa do takrat izmisli novo žaljivko" Še vedno čakam na original zapis, z besedo v narekovajih. A verjetno bo original dostavil v redakcijo, ker če ga tukaj napiše to ni original, ampak samo prepis originala. O športni tematiki, vas prosim, če z resničnim bed a kom ne debatirate več,ker ko ga postavite na laž bo s prstom kazal na vas in vas opozarjal na pravopisje, leposlovje,...tudi psa tarzana bo omenjal( upam, da ni bulmastif), s katerim pečejo pasjo radost na vrtu.
resnicaosvobaja
29. 07. 2019 09.28
+1
Moraš razumeti knapovski humor iz Velenjkovca našega leđa , ki mu pravijo lažnivec. Jaz ga še razumem, ampak ne vem kako bo , ko bodo dokončno zaprli RTH in koliko tega razumevanja nam še bo ostalo v okolišu in še razlaga pomena v enem od originalomv But even though the name of the cules is still a title of pride for Barcelona fans, especially for the Catalan People. Not only that, even the main Madrid Real Madrid goalkeeper Casillas is often called at the same time nicknamed "Culote". Although the meaning is (sorry) butt, but in Spain this term is intended for a lucky person.
le?o
29. 07. 2019 13.04
-3
Hvala za asistenco, ne potrebujem truda, da ti dam kompliment.👍
le?o
29. 07. 2019 08.52
-4
Prosto po resničnem bed a ku, lahko rečemo, da ima barcelona novo frakcijo navijačev, ki se imenujejo cujes. Ker še čakam originalno besedilo, vam lahko samo približno prevedem to besedo, ki jo zaenkrat še ni v španskem slovarju. Je približek besedi culés, za katero vsi, ki navijate za barcelono veste kaj pomeni. Lahko jim rečemo zadnjič na od prtina. V kratkem, ko dobimo originalno verzijo besede in novo ustanovljene skupine, bo več jasnega. Do takrat glede nejasnosti se obrnite na očeta te skupine resnicaosvobaja, sam mal z rezervo ga je treba jemati, pri njemu je vse dvoumno, a samo zato da ne deluje ne umno, ali pa zato, ker ponavadi odpisuje z dveh profilov mu je vse tako dvo....
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 21.29
+6
Prosto po knapu ......Barcelone že od začetka prav nihče ni maral. Na silo jo je ustanovil Švicar Gamper za Madrid, da so imeli po kom pljuvati, ker v Madridu niso imeli svojih klubov, do Baskije pa slabo prometno povezavo.
le?o
28. 07. 2019 21.27
-8
No,ko ne gre po športni plati,pride do izraza pri resničnemu resnična dvoumnost, ne umnost, pravopisje...ipd. Še vedno čakam, original besedila o navijačih. Al resnični čaka, da besedo cujes uvrstijo v španski slovar? Beseda culé je že tam.
PeaceSellsButWhosBuying
28. 07. 2019 21.20
+12
Leđo, glede na to, da ne znaš uporabljati interneta za raziskavo, ti bom razložil, zakaj imajo Barçini navijači vzdevek "riti". V zgodnjih dvajsetih letih prejšnjega stoletja je Barçelona igrala na zelo preprostem stadionu, kar je pomenilo, da so mimoidoči med potekom tekme videli zadnjice gledalcev, ki so sedeli na zidu. Negativno konotacijo si tej besedi pripisal sam.
le?o
28. 07. 2019 21.35
-7
Ja pa so culési al cujesi? Za" riti" vem zakaj vas kličejo.
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 21.39
+4
Troll ti je predlagal internet , da lahko preveriš ali boš ti potrditev samega sebe trditev , ko ne gre več po športni poti pride do izraza pravopisje SREČNO
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 21.03
+3
Leđo 28.07.2019, 14:36:05 Ja če bi bil knap, bi rekel lahko,da knapi skupaj držimo. Tako pa lahko samo domnevamo, če je knap tudi tvoj oča. Če gremo sedaj po sistemu eliminacije razčleniti tvoje besede..... držimo je glagol v 3. osebi množine v katero stitudi sam vključen ne glede , če je moj oča knap ali ne. Prvi stavek še izraža dvoumnost oziroma dve razlagi, drugi pa le trditev ki te pa tebe dokončno opredeljuje kot knapa hočeš ali nočeš...
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 21.03
+2
le?o
28. 07. 2019 21.23
-1
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 21.40
-3
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 20.39
+4
Nekoč bo dejstvo , da španski kralj ne navija za kraljevi klub ena od smešnih strani zgodovine. Kaj pa pravi kralj na to ? It's good to be the king.
le?o
28. 07. 2019 20.58
-4
Dejstvo je to, da barcelono kot klub od začetka nihče ni maral. Razumem zakaj, v zadnjem desetletju, bolj si uspešen več imaš nevoščljivcev. A zakaj pred 100imi leti? Mogoče zaradi navijačev, ki sami sebe imenujejo tako kot se? Sigurno pa je barcelona tudi v tem desetletju izgubila nekaj simpatije , zaradi takšnih"pravih" culèsov, kot ste nekateri tukaj.
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 21.14
+7
Spet si dvoumen , kot s tem da kao nisi knap. "Od začetka nihče ni maral Barcelone"....... če jo je imel že samo Gamper, kot ustanovitelj si že po definiciji lažnivec. Še huje .... ker če misliš na daljši rok kot "že od samega začetka", potem je še slabše. Če te nihče ne mara, kako ti lahko pade priljubljenost, izgubiš simpatijo, zaradi nas , ki potemtakem navijamo za druge klube za Real. Kakšne pa trosiš danes ? Človek bi pomislil,da si navijač barcelone ?
le?o
28. 07. 2019 21.33
-5
No to dvoumnost okrog priljubljenosti ti lahko razjasnim. Ko ti je za neki klub vseeno in mogoče mu v kakšnem dvoboju privoščiš zmago, v tem primeru barceloni v času rivalda. Ko pa pride doba interneta in se razpasejo takšni kot si ti in tebi podobni, takrat pride do upada simpatizerjev, torej zaradi "pravih" culésov. Tam pri kanpih si pa ti doma, tam pa ne morem razjasniti dvoumja. Mogoče bi oča znal, vprašaj njega.
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 21.48
+2
Premogovnik ti daje kruh, poklic spoštljiv...ti jim pa tako vračaš, čeprav se plačila ne braniš. Jaz nisem tako časovno omejen in ti privoščim uspešen kop v vseh izmenah sploh sedaj v času interneta, ko v premogovniku ne padajo rekordi ali pač ?
Maxx365
29. 07. 2019 15.40
večji problem v dobi interneta je, da se razpasejo takšni troli kot si ti leđo, ki mu en normalen uporabnik ne more dopovedati enih simpl stvari
le?o
29. 07. 2019 15.53
Če sebe šteješ za normalnega, nisi kompetenten za takšne stvari. Za resnicaosvobaja, ti pa jaz lahko garantiram, da ni. Sicer pa nobeden od vaju nima potrdila, da je normalen...no mogoče sta pa en bed a k in dva profila.
Maxx365
29. 07. 2019 18.45
jaz takega potrdila ne rabim, ti ga imaš?
omega _v6
28. 07. 2019 20.21
+7
Seveda ni skrbi!! Dobiti 7 goliv proti mestnemu tekmecu je mala malica!!
le?o
28. 07. 2019 19.26
-2
Resničnemu bed a ku v vednost. Navijače barcelone niso imenovali cujes, ampak so se sami poimenovali cule. Beseda izhaja iz katalonske besede cul, njen pomen si pa odlično prevedel. Toliko o navijaštvu. Zdej lahko dvigneš nivo rudarjenja. Tam si očitno bolj doma, kot pa pri športnih temah.
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 19.45
+0
Če ne poznaš dejstev o tej legendi boš to moral pač poiskati na spletu, še angleščine ti ni potrebno znati...spet kažeš svojo nemoč z žaljivko, ki ti jaz niti ne vračam...če boš pa še naprej drezal v legendo "cujes" , ti bom pa poslal originalno besedilo ti si pa do takrat izmisli novo žaljivko
le?o
28. 07. 2019 20.04
+1
Če je cule zate žaljivka, se odloči za drugi klub. Klub ni tebe izbral, ampak ti njega. S teboj ne merim moči in te ne žalim, ker če te označim za bed a ka, si lahko šteješ kot kompliment. Besedo lahko poiščeš tudi v španskem jeziku culo, ki ima isti pomen. Ok, da te španec poimenuje tako, ampak sam sebe.
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 20.30
+3
Legendo moraš razumeti. imenovali so pač tisto, kar se je dalo videti izpred Les Corts starega stadiona kluba , ki je več kot klub...Možno je, da so bili na stojiščih navijači Reala in so jim zato deli tak naziv glede na to, da okoli leta 1920 še ni bilo fašizma v Španiji in ni bilo straha za trpinčenje in represijo...vse je možno..pač legenda.....kdo bo recimo čez 20 let verjel, da španski kralj ne navija za kraljevi klub.... paradoks ? Komplimentov se izogibaj boš bolj verodostojen ali pa vsaj videti manj ranljiv
le?o
28. 07. 2019 20.45
-1
Legendo razumem in poznam očitno bolj kot ti.Čakam originalno besedilo kjer je navedeno ime navijačev culés, s takšno besedo kot si jo dvakrat ponovil. Komplimete rad delim, tako tebi kot kolleriki. Sam pri tebi si mi sam v veliko pomoč, kollerika pa s svojimi brki mi žal otežuje komplimete a nekako gre. Zamenjaj temo, recimo rudarstvo, livarstvo, kovinostrugarstvo...sej veš rja,baker...al pa živinoreja goat pa to, ti veliko bolj ležijo, tam si suveren.
le?o
28. 07. 2019 20.48
-1
*komplimente 2×*...da ne boš spremenil teme na pravopisje.
Viejo cabron
28. 07. 2019 18.27
+4
24Ur ste pa zelo ažurni. Že pred dvema urama so naši mladi rokometaši izgubili boj za 5 mesto z Danci. Siol.net je že davno o tem poročal.???
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 18.03
-2
Knapu leđu v vednost.....Navijače so imenovali cujes , ker so bile na starem stadionu tribune v zadnji vrstah takšne, da so mimoidoči, ki niso bili na tekmi, ob pogledu navzgor videli zadnjice gledalcev , ki so sedeli v zadnjih vrstah in so jih mimoidoči tako tudi poimenovali. Če vidiš zadnjico ji pač rečeš zadnjica. In to naj bi bilo po legendi, kar pomeni , da je v njej nekoliko resnice. Lahko bi bilo tudi na el clasicu v dvajsetih letih prejšnjega stoletja in s tem označili navijače Reala. Ampak ta legenda ne omenja, katere zadnjice so omenjene . Če ne gre za navijače Reala je to pozicijska opazka. To kar pa je izjavil biser Reala Isco svojim navijačem pa je karakterna oznaka in res ne vem, zakaj vsaj slovenski fani Real Madrida v Sloveniji ne prepevajo himne v slovenskem jeziku s pesmijo skupine D , ki se začne : »Rekli so, da sem naprej solo Isca...«
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 16.34
-1
Kos se srečata dve ekipi iz Madrida ponavadi ista ekipa srka , druga pa nasrka
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 15.47
+0
Leđo, zdaj po 42 dnevih, ko si končno priznal , da si knap , kar si ves čas tajil.... gremo na naslednji nivo in poglejmo, če si navijač. Ne boj se, če ne bomo našli skupnega jezika glede tega , si še vedno knap in na tem bomo gradili
le?o
28. 07. 2019 17.03
+2
Capin, ki je imel težko otroštvo in je zapravil mladost v iskanju rudarja, je dokazal da ima več znanja o knapih in njegovi opremi, kot pa domnevni knap leđo. Zdaj bi pa ta isti capin, rad dokazal kakšen navijač je. No pa začni s tem, da mi poveš kako so se poimenovali pravi navijači barcelone. Pa pustiva to, da so bili jasnovidni in so vedeli, da se bo pojavil največji med njim resničninavijač.
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 18.20
-1
Dvakrat si me imenoval capin, kar je graje vredno dejanje nekoga , ki ima že samo poklic vreden spoštovanja a kljub temu sprejemljivo po tako dolgem obdobju zanikanja, ki pa je bila, kot si videl daleč najtežji preskok. Po tem bo tudi počutje prelevilo na pozitivno stran in bo odpihnilo tvojo vulgarnost, ki izraža tvojo nemoč
le?o
28. 07. 2019 19.16
+3
Capin dvakrat za tvoja dva plusa in moja dva minusa, ki ju daješ z dveh profilov. Capin ni vulgarna beseda in s tabo ne merim moči, ampak te delam bed a ka.
jodr
28. 07. 2019 15.36
+2
Ramos, dobili smo drugi polčas; res pohvalno- po petardi v 1. polčasu.
AtleticoSLO
28. 07. 2019 19.41
-1
In to ko so pri Atletih že vse prvokategornike zamenjal….
šumar
28. 07. 2019 14.05
-2
marija sedmica haha
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 13.37
+0
Knap iz Velenjkovca je nekaj odnesel od špansko govorečih nadaljevank "Sempre...nunca barca. Real madrid y nada mas." Upanje tudi zate umre zadnje in če je spregledala Esmeralda, ni vrag da tudi enega knapa to ne more doleteti. Drugače pa se tako imenovani pravi Realovi navijači zadnjih deset let lahko bolj poistovetijo s hrvaško telenovelo "Kar bo, pa bo"
le?o
28. 07. 2019 13.45
-2
Odkod takšen posmehljiv ton do knapov. So pošteni delovni ljudje, ki preživljajo svoje družine z rizikom svojega življenja. Mogoče, ta odpor iz tega, ker je en knap bil ponos celi svoji domovini, kar tvoj idol nebo nikoli? Al si moral po sledeh knapov, ko si napolnil 18 let, do veleja preko trbovelj in hrastnika? Mogoče celo do tuzle?
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 13.59
+3
Z eno besedo nisem bil posmehljiv do knapov ravno tvoje strastno negiranje , da nisi me preseneča...Ampak ali ti spoštuješ knape ali livarje ali oboje ? Daj si malo razčajmati poklice...Ali so zate spet vsi Arifi ?
le?o
28. 07. 2019 14.31
-1
Tukaj je presenetljivo le tvoje poznavanje in razpoznavanje teh poklicev. Verjetno si res svojo rosno mladost posvetil sledenju knapa, zato tudi veš kdo je Arif in kdo Atif in kdo Alija.
resnicaosvobaja
28. 07. 2019 14.37
+3
Glej ničle lahko zmedejo tudi otroka, slika pač ne. In ko nek knap ne loči na bankovcu varnostne opreme livarja ali knapa, lahko zate le molimo. da te pred spustom v jamo nekdo pregleda, če si sploh pravilno opremljen
le?o
28. 07. 2019 15.17
-5
Torej to te je pognalo v beli svet, oprema knapa.