Nogomet

Ramos v Realu do leta 2022, nato k Beckhamu v Miami?

Madrid, Miami, 09. 06. 2020 11.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kapetan madridskega Reala Sergio Ramos, ki se mu trenutna pogodba izteče leta 2021, naj bi na mizo kmalu dobil ponudbo za enoletno podaljšanje sodelovanja. To pomeni, da bi se lahko od stadiona Santiago Bernabeu poslovil z dobrimi 36 leti in nato odigral svoje zadnje svetovno prvenstvo, ki naj bi ga leta 2022 priredil Katar. A s tem se njegova kariera najverjetneje ne bo končala.

Ramos (na fotografiji) je v tem desetletju postal ikona madridskega Reala, kamor se je kot eden najdražjih branilcev vseh časov leta 2005 preselil iz Seville.
Ramos (na fotografiji) je v tem desetletju postal ikona madridskega Reala, kamor se je kot eden najdražjih branilcev vseh časov leta 2005 preselil iz Seville. FOTO: AP

Madridski dnevnik AS je na svoji spletni strani poročal, da bo Sergio Ramos, če bo šlo vse po načrtih, svoje službovanje pri Real Madridu sklenil s skoraj 37 leti po koncu sezone 2021/22. Da bi se to zgodilo, bo moral trenutni kapetan kluba sprejeti podaljšanje pogodbe, ki se mu trenutno izteče ob koncu naslednje sezone.

AS dodaja, da se kljub najverjetnejšemu slovesu od Reala v letu, ko naj bi bilo na sporedu tudi svetovno prvenstvo v Katarju, ne pripravlja na upokojitev. Do takrat želi po številu nastopov preseči legendarnega napadalca madridskega Reala, Raula Gonzaleza (741), za katerim trenutno pri 640 tekmah še precej zaostaja. Veliko bližje je Carlosu Santillani, ki je na večni lestvici nogometašev Reala peti s 645 nastopi. V španski reprezentanci je že nekaj časa rekorder z največ nastopi v njeni zgodovini (170), to številko pa želi še izboljšati do SP 2022, ki ga nameravajo v Katarju revolucionarno pripraviti med novembrom in decembrom.

V Miamiju je že zdaj znan obraz
AS dodaja, da je Ramosova želja odigrati tudi "nekaj let" v severnoameriški ligi MLS, kjer lahko računa na "prijatelja" Davida Beckhama, so zapisali. Nekdanji soigralec pri Realu in legendarni vezist Manchester Uniteda ter angleške reprezentance je zdaj lastnik novoustanovljenega MLS-ligaša Inter Miamija.

"Kaj bi bila boljša reklama za privabljanje navijačev kot je kapetan reprezentance Španije in Reala?" se sprašuje AS, ki dodaja, da bi bil to "perfekten" način za odprtje velike niše privržencev "soccerja", kot v Združenih državah Amerike pravijo nogometu. "Za Davida in njegovo nogometno franšizo bi bil to ogromen impulz. Nekdanji angleški vezist, s katerim je skupaj igral dve sezoni pri Realu, kjer sta stkala veliko prijateljstvo, je bil med povabljenci na njegovo poroko s Pilar Rubio v Sevilli lansko poletje. Ne gre niti pozabiti, da je pred dvema letoma, kmalu po izpadu Španije na SP v Rusiji (2018), Ramos skupaj z družino preživel zadnje dneve počitnic v omenjenem ameriškem mestu, kjer so ga opazili z njegovimi prijatelji ter pevcema Marcom Anthonyjem in Alejandrom Sanzem, nato pa se je priključil nogometašem Reala, ki so začeli s pripravami na novo sezono z ameriško turnejo."

A v tem trenutku, še poroča AS, želi Ramos "nadaljevati z dvigovanjem lovorik z Realom". Za začetek si želi prvenstvenega naslova, ki bi bil zanj sicer peti v zadnjih 15 letih, kot vedno pa je želja tudi Liga prvakov, v kateri pa Real, brez suspendiranega Ramosa, čaka težka naloga na povratni tekmi osmine finala pri Manchester Cityju (1:2). Trenutno tudi pili formo za prvo ligaško tekmo po prekinitvi tekmovanja z Eibarjem, ki ga bo Real tako kot vse naslednje tekmece gostil na stadionu Alfredo Di Stefano v klubskem centru Real Madrid City (Valdebebas). Prav Ramos je ob otvoritvi stadiona, ki nosi ime klubske legende iz Argentine, dosegel prvi gol in v nedeljo želi po poročanju časnika AS ponoviti vajo ...

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
09. 06. 2020 21.10
+3
el capetano...vecni madridista...zlat clovek za real madrid kot za spansko reprezentanco...nogomet ne bo imel vec taksnih kapetanov kot je on in tu bo real madrid izgubil veliko...vodjo garderobo in glavnega motivatorja po ronaldu...
Trend01
09. 06. 2020 16.30
-1
Malo izven konteksta, a vseeno o Realu in Ramosovi poziciji. Red Bull bo dal poleti na tržnico Upamecana (21 let, 186 cm). Odkupna klavzula? €60M, a le do konca junija. Zanj se zanimajo tudi angleška moštva. Če Zidane pravi, da je TAKO dober, naj gredo ponj. Top CB-je ravno ne dobiš za vsakim vogalom. Če je res tako dober... Kalidou Koulibalyja namreč Napoli ne bo prodal pod, menda, 120M.
samomojemnenje
09. 06. 2020 18.02
+0
Ja, Koulibaly pa bo 20.6. dopolnil 29 let. Ok, ni še tako star, ampak kmalu bo star in 120M je preveč. Upamencano 21 let, mlad, kolikor sem ga videl, pa ne veliko, igra všečno in je borben. Če se bo razvil v "novega" Ramosa, pa bo pokazal čas. Jaz bi vsekakor rajši kupil Upamencana. Pa kar bo dalo, bo dalo.
Trend01
09. 06. 2020 18.07
+2
Tudi, če dajo teh 60M, in poba ne bi uspel, prav veliko izgube ne bi imeli. Cene bodo spet zrasle. Sploh ni kaj za razmišljati. Edino, če jih preveč mikata Jadon ali pa (bolj realno) Havertz. Pa še Camavinga. Pa se nabere. Ma, naj že prodajo tistih 15 viška igralcev. 39 jih bodo imeli na spisku.
majsta
09. 06. 2020 13.41
-5
Ramosa boli K . Majstor je najači
Trend01
09. 06. 2020 12.37
+3
E, to je bilo pričakovano. Zato tudi panika pri Realu v zadnjih dveh letih kako priti do primernega CB-ja. A, ta, primeren CB, bi seveda želel že igrati v prvi enajsterici. Zato ga tudi niso dobili. Tako bo Ramos lepo madridsko pustolovščino končal na novem, oz. prenovljenem SB-ju.
samomojemnenje
09. 06. 2020 15.28
+0
Ramos želi novo pogodbo za dve leti, Real pa nudi podaljšanje za eno leto in je Ramos malo užaljen. Prav tako hoče z novo pogodbo plačo 15M, ki pa jo Real tudi ne želi dati. Politika kluba ostaja ista, pravijo vodilni, torej igralci nad 30 let samo enoletne pogodbe, pa čeprav je govora o Ramosu, pravijo vodilni.
Trend01
09. 06. 2020 15.36
+5
V zadnjem letu dni, dveh, je Ramos postal nevaren. Za rdeče kartone celo kariero. Za nasprotnikov gol kar nekaj časa. A zadnje dve sezone je nevaren tudi pred svojim golom. Kondicijsko je sicer sijajno pripravljen, a nima več tiste reakcije, eksplozivnosti. Sploh pri hitrih napadalcih. Morda bi bilo smotrno, da ga prestavi na drugo igralno mesto. Menda je sicer rojen napadalec... Na stari "6-ki" bi lahko igral. Torej DM. Malo k'sno za to. Leta so tu, in počasi se bo treba posloviti. CB je preveč odgovorno mesto. Ena napaka in konec je lahko tu. Tudi skok igra v napadu ni več tisto kar je bila. Zakaj bi ga torej držal v postavi? Zaradi zgodovine? V tem času tega ni več. Štejejo lovorike in s tem denar in s tem novi, dobri igralci. "Vlečeš" se lahko morda še na sredini igrišča, morda na CF in z ogromno znanja na vratarski poziciji. Vse ostalo je hitrost, moč, energija. Ramos prve postavke žal nima več. Ne rečem, da nima super tekem. Ima. A tudi tekme za koz***.
gullit
09. 06. 2020 15.58
Bravo Trend01, me veselijo tvoji komentarji ker so argumentirani ter poznavalski. Je res da je Ramos bil na začetku kariere napadalec, mogoče bi bila ta pozicija spet prava ter aktualna za njega, ker v obrambi je začel kar veliko napak delati.
samomojemnenje
09. 06. 2020 17.54
+0
V bistvu ima srečo, da ima v ekipi tudi Casemira, ki je že velikokrat uspešno pokril oz. prikril Ramosov izpad iz igre. Ja, kot si rekel, leta delajo svoje. Enako oz. podobno se dogaja s Piquejem, ampak Pique bo imel verjetno dosmrtno "pravico" igrati v prvi postavi, zaradi tega ker je politično aktiven Katalonec. Pa je tudi on na trenutke odličen, potem pa naredi začetniške napake. Pa sta bila oba odličen par v španski repki. Ampak kaj češ, leta delajo svoje. In kot si rekel, za zasluge ne moreš igrati in s tem trpi rezultat, v igri pa so lovorike in predvsem veliko, veliko denarja. Danes pa je denar kralj.
gullit
09. 06. 2020 18.08
+1
Se popolnoma strinjam. bravo za odličen komentar.
Trend01
09. 06. 2020 18.13
Kolikor vem, so ti fantje, Piqué in Ramos, ter tudi ostali Katalonci ter Španci iz Reala, med sabo kar prijatelji. Pustimo zdaj tekme. To je nekaj drugega. Sicer so pa čisto normalni. Menda se zraven vključijo tudi legende ala Xavi, Casillas. Casemiro? Ja, ta ga pa nasrka. Se bojim, da ne bo tako kot je povedal @Somebody... za N'Golo Kantéja - izgorel in zdaj večino časa poškodovan. Casemiro NUJNO potrebuje nek "back up".
samomojemnenje
09. 06. 2020 18.32
Meni osebno Casemiro top igralec. Če gledaš nogomet in če gledaš tudi igro in samo tiste, ki dajejo gole, potem to veš. Ko je bil pred časom članek o Casemiru, pa vidiš, da nekateri pišejo, da je nič od nič, kar nekaj. In se imajo za poznavalce. Upam za Realovo dobro, da res ne pregori. Ramos in Pique sta dobra prijatelja in ostali Katalonci in Španci, saj če bi ne bili, potem tudi repka ne bi bila uspešna, kot je bila. Lahko daš na kup same zvezde in na papirju "svetovno" repko in če ni homogenosti, ne bo rezultata. Tudi če se napadalec ne veseli gola, ki ga je dosegel sonapadalec, pove to, da nekaj ne "štima" v ekipi.
gullit
09. 06. 2020 18.45
Normalno da so prijatelji saj so športniki ne pa politiki. Tudi v Jugi so se med seboj razumeli in še danes je tako Kukoč, Zdovc, Divac, Paspalj,...