Nogomet

Ramos brez besed o novi VAR-polemiki: Naj si ne izmišljujejo

Madrid, 25. 06. 2020 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Kapetan Real Madrida Sergio Ramos je z izjemnim zadetkom s prostega strela pokopal še zadnje upe gostujoče Real Mallorce, ki je imela ob gostovanju v Madridu kar nekaj pripomb nad delom sodnikov (2:0). Ti so v zadnjem času po mnenju nekaterih pogosto na strani "kraljevega kluba", ki je z zmago spet prevzel vodstvo na lestvici.

Vinicius Junior (na fotografiji) v pogovoru s stranskim sodnikom med tekmo z Mallorco.
Vinicius Junior (na fotografiji) v pogovoru s stranskim sodnikom med tekmo z Mallorco. FOTO: AP

Real Madrid je na pomožnem stadionu Alfredo Di Stefano povedel v 19. minuti, ko je akcijo z lobom prek vratarja izvrstno zaključil talentirani brazilski napadalec Vinicius Junior. Sodniki, glavni je bil Mario Melero, so pregledovali počasne posnetke zaradi morebitnega prekrška branilca Daniela Carvajala na začetku akcije, a se odločili, da je bilo vse čisto. Gol je obveljal, Mallorco pa je kljub nekaj spodbudnim akcijam in tudi priložnostim, vsakič je izvrstno posredoval vratar Thibaut Courtois, v drugem polčasu pokopal Realov kapetan Sergio Ramos, ki je s prostega strela dosegel enega najlepših golov v karieri.

"Ves hrup, ki se proizvaja, nastaja zato, ker smo vodilni, prej, ko nismo bili, se ni toliko govorilo," je takoj po tekmi za televizijo Movistar povedal Ramos. "VAR nam lahko pomaga in nam škoduje, a ne verjamem, da so odločitve že vnaprej sprejete, glede na ves ta hrup se zdi, da bi se morali za naše vodstvo na lestvici zahvaliti sodnikom. Naj si ljudje ne izmišljujejo," je nadaljeval izkušeni Sevillčan.

"Da sem nekaj več kot branilec? Nogomet je kolektiven šport in motivirajo te tudi osebni cilji, to mi je v ponos, a je drugotnega pomena. To je nagrada za leta vloženega dela. Je pa ekipa začutila utrujenost, ki se je nabrala po tekmah na vsake tri dni. Regeneracija je, kakršna je. Cilj je bil, da se vnovič prebijemo v vodstvo, veliko reči lahko izboljšamo, a smo zadovoljni s tem, kako smo igrali v določenih trenutkih tekme. Izboljšamo pa lahko vse, generalno gledano, to je vedno mogoče. Moramo znati 'ubiti' tekme. Imeti več posesti in si žogo pridobivati na nasprotni polovici, s čimer ti je vse lažje. Ostalo nam je še sedem finalov. Samo eno prvenstvo bo 'koronaprvenstvo' in želimo si ga osvojiti zaradi ljudi."

Ramos (na fotografiji) proslavlja po spektakularnem golu.
Ramos (na fotografiji) proslavlja po spektakularnem golu. FOTO: AP

Zidane: Postava? Tu smo, da poskušamo reči
Po tekmi je s televizijo Movistar in kasneje tudi na novinarski konferenci seveda spregovoril še Realov trener Zinedine Zidane. Ta je presenetil z začetno postavo in postavitvijo 4-2-3-1, ki kljub kar štirim napadalno usmerjenim nogometašem, poleg Viniciusa so začeli še Karim Benzema, Gareth Bale in Eden Hazard, ni prinesla pretirane prevlade na igrišču.

"Morda še ne blestimo najbolj. Moramo vztrajati pri čvrstosti, to je v nogometu najpomembneje," je za Movistar dejal Zidane. "Bili smo odločni v obrambi in morda nam je res nekaj manjkalo. Na koncu koncev pa po štirih tekmah v tako kratkem času nič ne de. Pomembne so tri točke in moramo razmišljati pozitivno," je nadaljeval.

"Ramos? Godil mu bo gol s prostega strela. Po tem, ko je toliko vadil, mu bo godilo. Obrambno pa je odigral kot vedno je naš vodja ekipe, naš kapetan in vedno nam kaže pot. Postava? Tu smo, da poskušamo reči. Veliko nogometašev igra in veliko jih manjka, brez nogometaša, ki je bil odsoten (vezist Casemiro, op. a.), pa smo vedeli, da je bila to ta možnost. Igrali smo precej dobro, jasno pa, da nam je nekaj manjkalo, vedno lahko izboljšamo stvari. Odhajam zadovoljen z zmago, s štirimi zaporednimi. Moramo si dobro odpočiti, tekem je veliko. To se bo dogajalo vsem ekipam. Sodniki? Je že odgovoril Sergio. Ne bom se še enkrat vmešaval v te zadeve, imam že dovolj svojega. Želim le to, da bi si dobro odpočili, v nedeljo je namreč tekma. To je težavnost tega prvenstva, a tudi lepota našega nogometa."

Kritike iz Katalonije in tabora Mallorce
Po pričakovanjih so imeli veliko pripomb nad razpletom tekme oziroma dejstvom, da sodniki niso razveljavili gola Viniciusa Juniorja, spet mediji v Kataloniji. Športni časnik Mundo Deportivo je poročal o "še eni zmešnjavi", v kateri je VAR "spet pomagal" Madridčanom. Vmešala se je tudi tradicionalno veliko bolj zadržana La Vanguardia, ki je zapisala, da VAR "tudi tokrat ni zamudil". Mundo Deportivo omenja še spregledano izključitev Ramosa.

"Menim, da je bil nad mano storjen čist prekršek," se je po tekmi jezil tudi vezist Mallorce Dani Rodriguez, ki je v dvoboju s Carvajalom izgubil žogo pred zadetkom Viniciusa. "Sodnik mi je rekel, da je bilo dvomljivo, a bilo je povsem jasno. Tudi pri drugem golu je jasno videl, da je bila roka, nam pa se ni zdelo tako. A ne smemo se osredotočati le na to, ekipa je opravila izvrstno delo, čeprav nam manjkajo zadetki. Ko nisi zbran pred golom, je proti tem ekipam težko kaj izvleči. Imeli smo svoje priložnosti, nismo zadeli, oni pa ti iz peščice priložnosti zabijejo dva."

'V prihodnje boste videli, zakaj je Romero velik nogometaš'
Pri Mallorci so proslavljali tudi zgodovinski trenutek, saj je trener Vicente Moreno, ki se po tekmi ni želel ukvarjati s sodniki (dejal je le, da je sporne situacije videl drugače kot oni), ponudil priložnost rekordno mlademu debitantu. Luka Romero je v 84. minuti podrl španski rekord, ki ga je v vrstah Celte s 15 leti in 255 dnevi držal Francisco Bao "Sanson" Rodriguez.

"Predvsem sem ga želel pomiriti, bolj kot da bi mu povedal kaj taktičnega," je za Movistar povedal Moreno. "Položil sem roko na njegovo srce in udarjalo mu je 2000-krat na sekundo. Govorimo o fantiču, ki ima 15 let ... Če smo v igro poslali tega fantiča, smo to storili zato, ker mislimo, da si to zasluži in da je tega sposoben. Na treningih ga stimuliramo in to vsrkava ter se iz dneva v dan izboljšuje. Bilo je le vprašanje iskanja pravega trenutka, da bi nastopil prvič, v prihodnje pa boste videli, zakaj je velik nogometaš," je še dodal Moreno.

Statistika tekme Real Madrid - Mallorca
Statistika tekme Real Madrid - Mallorca FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (154)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DR.Fejsbuk
26. 06. 2020 15.31
-3
španska liga se je v rnila v vsem svojem sijaju in vsemi paraziti na forumu! Ti, ki nekaj zapiraš, kripestelj in halahekbercr7, upam, da boste odpadli kot posute uši, ko barca dvigne pokal lalige!!
metallica-one
26. 06. 2020 11.29
+5
Dejstvo je da ima Real doma in v evropi kakor tudi Barca v evropi zelo ugodno sojenje. Ampak zdaj da se na vsako odlocitev spotika je pa tudi ze malo neokusno. Tudi Messi si ceprav je za mene najboljsi večkrat privošči zadevo za rdeč karton pa ga vsi sodniki nekakor spregledajo. A Barca brez Messija je druga zgodba. Mam občutek ko da so nekateri favorizirani kot klub kot igralci in zato je zame v Španiji sojenje prej slabo kot dobro.
bizgecc
26. 06. 2020 10.24
+0
Posteno sojenje
apodgra
26. 06. 2020 08.09
+0
Gospod Trend. Tvojega sarkazma , poniževanja in nespoštljivost je dovolj. Vsaka stvar ima svoje meje. Če si malo inteligenten in razumen človek , boš s tvojimi sadističnimi izpahi prenehal. Izživljaš se lahko nad svojimi , do drugih pa moraš imeti malo več diskretnost in dostojanstva . Kako ti veš kakšen človek je na drugi strani . Nisva skupaj pasla krave , kjer je med nama prav gotovo velika razlika v letih . Lahko bi ti bil oče in če bi ti bil , potem moj sin takšnih izpadov, ne bi imel . Zamisli se malo nad tem ,da s svojimi komentarji , si ne boš kupil ali pridobil večje spoštljivosti še manj pa višjega IQ-ja .
ehjaehja
26. 06. 2020 08.21
-7
samomojemnenje
26. 06. 2020 08.40
+0
HalaCr77
26. 06. 2020 11.06
+3
Apo če ti ne paše ne beri...in ne pametujj
Trend01
26. 06. 2020 12.05
+4
@samo - spušča se v stvari, ki jih ne razume. Pisal sem, da je Ramos verjeno (če ne ) najbolj univerzalek igralec na svetu. Lahko igra na CB, RB, DM, ter tudi čisti špici. Dejal mi je , da itak pojma nimam. Da je Ranos v bistvu en šalabajezer (prosti prevod). Nato sem mu odpisal, da je kot adolescent. A, ker se je pred časom hvalil kako je kofetkal z Bearo (ali z nekom podobnim), to ne more biti res. In, da se, vseeno, obnaša kot adolescent. Užaljen v sekundi. On pa lahko piše kar mu na pamet pade. Evo. Enostavno. Od." Užaljen dalje... " nisem zadnjič napisal.
drimtim
25. 06. 2020 17.52
-4
Naj že zaključijo prvenstvo in dajo pokal realu,ne da se blamirajo s sojenjem.
User513426
25. 06. 2020 17.05
+0
prvenstvo se bo odločalo v nedeljo 5.7.. vse ostalo je samo za "preživeti" prvenstvo
Trend01
25. 06. 2020 17.11
+5
Bilbao - Real (14.00) in Villarreal - Barcelona (22.00)
samomojemnenje
25. 06. 2020 18.05
+4
Glede na prikazano in formo Barce, me že naslednje gostovanje pri Celti skrbi, kajti Celta se bori za obstanek in rabi točke, poleg tega pa kaže tudi dobre predstave. Potem še Atletico doma, ki je vedno neugoden, tudi takrat, ko je Barca dobro igrala. Espanyol. Hja, tudi rabi točke, ampak dvomim, da lahko preseneti Real. In če Barca samo še enkrat kiksne, mora potem Real dvakrat, v kar pa močno dvomim. Ja, Bilbao bo verjetno tradicionalno grizel proti Realu, če bo dovolj, pa bomo videli.
Trend01
25. 06. 2020 20.42
+2
Tekma z Bilbaom bo verjetno prestavljena na 19.30.
dark horse
25. 06. 2020 15.08
-11
Za realovce je vse čisto ko se sodi v njihovo korist,kot je vse po pravilih da igra Barca na 3 dneve,Real pa na 4. Če bi bilo to obratno bi se razni kripsli,zatvarači,kreleti razpočili tule in bi še 10 let lajali isto
blueboy0
25. 06. 2020 15.44
+17
Sicer nisem raketni znanstvenik ampak če računam da je Barca proti Sevilli igrala 19.6. in pol proti Bilbaoti 23. je tu razlike 4 dni. Real pa je igral 21. proti Sociedadu in včeraj 24. proti Mallorci kar je 3 dni razlike. Malo si se zakalkuliral, bo se kr lepo menjavalo kdo ma kdaj kolko premora. Tak da em v čem je bil smisel tvojega komentarja?
manucao
25. 06. 2020 16.04
-9
Smisel je ta, da se vedno nekaj najde kjer je Real v prednosti in je Barcelona vedno oškodovana.To je kot v tisti risanki Calimero.
Trend01
25. 06. 2020 16.16
+10
Madona ste otročji! Obe ekipi imata po eno takšno tekmo. ENO. Real med 2.7. (Getafe doma) ob 22.00 do 5.7. v Bilbao ob 14.00 (400 km). In ta je težja kot jo ima Barcelona med 27.6. ob 17.00 Vigo proti 30.6. ob 22.00 doma Atleti (1000 km). V Vigo in Bilbao se lahko leti z avionom. Tako ima tu Real 64 ur počitka in Barcelona 75 ur "počitka". NAKLADAČI. Vse ostalo je zelo, zelo podobno. Pa tudi dokaj "lahke" tekme so.
Trend01
25. 06. 2020 17.47
+5
Zmaga pa tale: Barcelona 30.6. ob 22.00 doma z Atleti in nato 5.7. ob 22.00 pri Villarrealu. "Samo" 5 dni.
samomojemnenje
25. 06. 2020 18.08
-1
Ja in ravno zaradi tega je Real že protestiral pri vodilnih LaLige. Je pa nemogoče uskladiti, da bi bili vsi zadovoljni.
Trend01
25. 06. 2020 19.18
+3
Roglič šampion
25. 06. 2020 14.59
+14
Cestitke realu za zmago in 3 tocke. Sodniki? V nogometu je veliko tesnih situacij. In pri takih situacijah kakrsnokoli odlocitev bo pac sprejel sodnik si bo nakopal kritike nekaterih. Vsekakor tukaj so nekateri barca fani ki obtozujejo real podkupovanja itd. Kar he neumno. Na drugi strani pa cripsi in frel ki imata neke teorije zarote kako je var ustvarjen zato da resuje barco blablabla. Kot ze receno napake se bodo tudi z varom dogajale. Tako v korist kot v skodo barci in realu. Bil pa je real vceraj boljsi in je zasluzeno slavil. Cestitke
ehjaehja
25. 06. 2020 15.03
+5
hvala faca si! Cripstoned pa po mohem mnenju ni tako slab kot ste ga nekateri tukaj gor prikazovali.
Roglič šampion
25. 06. 2020 16.30
+6
Nevem no kaj veliko pametnega napisat no. Pa saj ni edini. Recimo frel,messi ne zna vec, messinikolisvetovniprvakluzer, pa predvsem halacr7 stresajo take da je smesno. Sploh halacr7 ki piqueja zmerja s psom pa messija s palckom itd. Pa enako so taki osebki tudi na barcini strani. Tu moram omeniti ddolores ki ronalda klice glupaldo in podobno. So pa na obeh straneh tudi realni in objektivni navijaci kot so igyyp, trend, dani, samomojemnenje, pa mislim da tudi kollerik ni slab. Pa se se najdejo. Pa od drugih moram omenit se AtleticoSLO.
Roglič šampion
25. 06. 2020 16.30
+4
Kaj veliko pametnega ga nisem vidu napisat*
igyyp
25. 06. 2020 16.44
+8
12345fcb: saj bi se lahko vsi skupaj dobro pogovarjali, pa nebi bilo tega kar je. Pol pa vedno nekdo enem na žul stopi, pol je pa ogenj v strehi, vas je veliko Barcinih tu gor k ste ok, s Kollerikom jaz nikoli nisem imel težav, problem je s tem hejterstvom, z zapiračem tudi nikoli, včasih se malo pohecava, če mu pa plafon dvignejo pol pa normalno da šizdi. Težava je v tem, da imamo dobre navijače na eni in na drugi strani, mamo pa na obeh straneh take, ki samo pljuvat znajo.
igyyp
25. 06. 2020 16.49
+6
Ja ddolores ja ta ima CR je kao glupaldo, pol tudi ostali z narcis, ogromno je bilo pa tudi glede Messija, palček, pingvin, ozdravljenec, ne vem taki veš, da še sami niso pri pameti.
samomojemnenje
25. 06. 2020 18.16
+0
Je pa zanimivo, da so mi obrisali post, ko sem tej ddolores napisal, zakaj mora uporabljati take besede in da Ronaldo nikakor ni gl.up. In ker nisem dodal pike, so zbrisali komentar. Palček, Lessi, Kjessi, Drekalona, Varcelona, so pa itak stalnice, tako, da me to sploh ne gane več. To je bolj v domeni HalaCr7, ki pa ga jemljem kot vsiljen oglas, saj ko berem njegove poste tudi kje drugje, sem videl da v bistvu ne mara nobenega, pljuva po Slovencih, Srbih, Židih, itd.
Trend01
25. 06. 2020 20.07
+1
Če so ga obrisali je dobro. Da ga le brisali niso.... :-)
samomojemnenje
25. 06. 2020 20.45
-1
feliks-07
25. 06. 2020 14.41
-2
V zadnjih dveh tekmah pet spornih situacij.Sodnik je v vseh petih primerih sodil v korist Reala.Tukaj ni nobene logike totalno skregano z statistiko.
samomojemnenje
25. 06. 2020 13.24
-5
Off topic...Mene pa nekaj zanima. In sicer definicija hejterja. Kaj moraš narediti oz. kako moraš navijati za svoj klub, da si navijač in ne hejter Reala ali če želite tudi obratno. ker recimo za nekaj navijačev Reala, smo vsi navijači barce hejterji. Ali bi to bilo naprimer tako, da bi vedno samo čestital realu za zmago, da ne bi imel svojega mnenja?
samomojemnenje
25. 06. 2020 14.00
-3
Ali pa bi morali oponašati "navijača" Barce martinkrpan, za katerega, ki je na žalost samo satelit navijača Reala in samo pljuva po navijačih Barce in po Barci in kljub grbu Barce v avatarju, vedno napiše "jaz kot pravi navijač Barce", pravijo Cripsi, Zapirač in razni kloni, da je pravi navijač Barce. Pa sami vedo, da je fa.ke profil, ampak sprevrženo mu prikimavajo in se pogovarjajo sam s sabo. Sicer je o tem sploh škoda izgubljat besede, ampak po drugi strani pa je potrebno naključne bralce opozarjati na te anomalije dotičnih.
ehjaehja
25. 06. 2020 14.16
+5
martin krpan je zate gospod oprosti,ene žaljivke ni napisal nobene provokacije niti enkrat vsaj jaz nisem zasledil pa ne prosi za pluse javno še manj pa nagovarja ljudi da se kregajo kot recimo ti PRAVKAR.a kar se zadeva mene kripsija ter ostalih smo Realovci po zelo dolgem času končno stopili skupaj in nas vaši fejk profili pa pluseki več ne ukanejo niti skregajo in najlepše pri vsemu temu je da ko držimo skupaj za klub ki navijamo nam ta vrača ljubezen nazaj z dobrimi igrami in zmagami. HALA MADRID!❤
samomojemnenje
25. 06. 2020 14.23
-3
Zapirač, le kaj se mora dogajati v tvoji glavi, ko veš, da je to lažen profil in še kar pišeš takšne nebuloze. res te ne razumem.
ehjaehja
25. 06. 2020 14.28
+4
lažen profil? a tvoj ni lažen? a ti imaš pa ime pa preimek ali kaj? dvomim da je to kripsi ali kakšen Realovec kot ti praviš, samo ljudem je enostavno dovolj vaših nebuloz pa jokanja ko ni po vaše pa začnete diplomatsko provocirati tega je bilo dovolj prav za prav sami sebi ste jamo kopali ker niste se znali ustaviti in ne veste kje je meja.
samomojemnenje
25. 06. 2020 14.36
-3
Ne, Zapirač, moj ni lažen. jaz nimem še kakšnega profila, da bi kot navijač Reala pljuval po Realu. Vam se to dogaja. Tudi ne vidim kakšnega "Realovca, da bi pljuval po lastnem klubu in navijačih. Ti in Cripsi pa sta itak poglavje zase. Uživaj še naprej.
ehjaehja
25. 06. 2020 14.42
+4
spet jaz in cripsi pa samo nas imaš po ustih zakaj le? 1 mesec sem naredil preizkus da te testiram in 1 mesec nisem sploh prišel blizu nobenemu članku barce komentiral sem le članke od Reala barce niti povohal nisem pa še takrat nisi bil zadovoljen pa si me nonstop omenjal in me pljuval.zakaj? zato ker veš da jaz imam hrbtenico in če bo treba bom šel sam proti vsem pa tudi če dobim 1000 minusov ampak resnica bo povedana in pustil manipulirati se ne bom nikoli.lep dan še naprej
samomojemnenje
25. 06. 2020 14.50
-5
Zapirač, enako velja zame. Imam svoje oči in svojo pamet in mislim, da se nikoli ne bova mogla razumeti. Tudi tebi lep dan.
ehjaehja
25. 06. 2020 14.55
+5
niti se ne rabiva ker ne rabim človeka v svojem življenju kateremu moram samo z glavo kimati in se mu podrejati zato ker on tako želi pa če tudi dosti krat greši. pa brez zamere
igyyp
25. 06. 2020 15.38
+3
Zapiram&mojemnenje: pakaj sta tako zakočila,saj samo nogomet, pa vsi bi si morali bit dobri med sabo. Dejta no mir pa se skulirajta. Sej men se tudi včasih dekl odpre,sam sta res šla v nedogled. Z obema se da normalno pogovarjat, hejtanje me ne zanima.
samomojemnenje
25. 06. 2020 17.49
-2
igyyp, največji problem je to, da nekdo od Barcinih provokatorjev nekaj napiše in Cripsi takoj navali v množini. In takoj zmerjanje s hejterstvom in podobno. Ponavadi pa mu še Zapirič prikima. In ko je zgoraj Zapirač napisal, da se ne bo nobenemu podrejal, ja kje pa piše, da se moram jaz komu podrejati. Če niso sposobni iz mojih postov prebrati, da nisem hejter, jaz ne morem pomagat. In če Cripsi napiše, da je Pep zapravil dve milijardi odkar je v Cityju in in jaz napišem dejanske številke, sem takoj hejter Reala. Ko napišem zgoraj post, naj že nekdo definira, kaj je to hejterstvo, takoj napad na polno. Igyyp, a se midva vedno strinjava v vsem? Ne, ker ti navijaš za Real, jaz za Barco. In ko si mi napisal kdaaj kontra argument, sem te napadel z raznimi vzdevki? Nisem. Si ti mene kdaj napadel? Nisi. Pa oba navijava za svoj klub. Sem kdaj kar na pamet pisal neke cifre? Nisem. Sem se kdaj zmotil in kje mimo brcnil? Sem. Sem se tudi opravičil za napako. Tudi Cripsiju sem se že opravičil. Tudi pohvalil sem njegov komentar, ko je bil korekten, brez žaljenja. Tudi Zapiraču. A kdaj prikimavam provokatorjem z Barcine strani? Ne. Sem tudi že opljuval nekaj provokatorjev iz Barcine strani. Ne vem no, zakaj je tako. Imam v privat življenju veliko dobrih prijateljev, eni smo za Barco, eni za Real in se ne prepiramo. Normalno, da se tudi zbadamo, ampak vse v mejah normale. Sem čestital Realu za zmago, ampak verjetno ne bi smel napisati, da se mi zdi, da je Carvajal naredil prekršek. In normalno, da boste Realovci drugače videli to situacijo, ampak se to da kulturno debatirat in brez zmerjanja.
igyyp
25. 06. 2020 19.10
-1
Samomoje: dejstvo vsega skupi je da se ne kregamo in pljujemo en po drugem, vsak ima pravico napisat, kaj si misli dokler ne gre na osebni nivo in žaljenje. Vsi dečki zame tle gor ste ok, pa tudi verjemi zapirač ni nič slabega mislil, Halar je pa že meni kaj napisal mi je šlo na bruhanje, zato ga pač ignoriram in dalje, je pa res vsi smo navijači svojih klubov in nas včasih zanese. S tabo jaz nisem nikoli imel nekih problemov in dejstvo je, da se pogovarjamo o nogometu, ne o sračkanju.
Brgolino
25. 06. 2020 13.11
-1
Real pricakovano drvi proti naslovu...kar se pa sojenja in vara tice je pa dejstvo,da ti enkrat gre na roko drugic si oskodovan..v podkupovanje in prirejanje sam osebno ne verjamem...je pa tudi dejstvo da razni kripsiji, zapiraci in fejk profili nimajo vec kaj gobcati glede sojenja v korist barce in v skodo reala...
ehjaehja
25. 06. 2020 13.12
+3
samomojemnenje
25. 06. 2020 13.40
-6
Brgolino+++++Se strinjam. Koliko je barca imela pomoči letos, jo ima tudi Real. To je realno. Ampak omenjeni bodo še naprej pisali, da ima barca pomoč, na tekmah Reala pa je vse čisto. Ampak to so samo omenjeni takšni. Žal.
Trend01
25. 06. 2020 14.39
+6
Vrhunska teniška predstava. Gre v 5. niz. Igrata že 4-5 ur. Zgarana do konca. Krči. Zmaga, poraz po 5+ urah 8-6. Ko se glave "streznijo" - čez mesec dni - pa poraženec pravi: šlo je za 2 napaki, ki sem jih naredil sam ali sodnik. A, če jo je naredil sodnik, sem spet kriv sam, ker sem se pustil sprovocirati. Teh izjav je malo morje najboljših tenisačev na svetu. 1x en, drugič drug... Razlike so v malenkostih, ki pa začenjajo najedati. In, če grem nazaj na nogomet. Kdo je zdaj kriv? V Slo je začel najedati pri vsaki tekmi "genij" Obrez (in se je razpaslo). Pri Barceloni seveda jamra Piqué (OK, poznamo, štekamo), nato je šlo na Setiéna, nato zdaj na Puiga. Pa dva ex predsednika in še kdo. Preveč udrihajo po sodnikih. Čeprav bi morali zvezi dati vsakemu najboljšo buteljko, ko so ustavili Real v tej sezoni na Camp Nouu. Vemo kdaj in zakaj. Nič hudega. Tam so bila hudo nevarna ozadja, časi.
ehjaehja
25. 06. 2020 14.45
+4
bravo Trend vsa čast! Eden redkih ki si upa žogico vrniti nazaj in se ne pusti manipulirati z njihovimi fejk profili.kapo dol
samomojemnenje
25. 06. 2020 14.48
-1
trend, se strinjam. na Camp Nou pač v tistem času ne bi bilo dobro, če bi Real zmagal. Zdaj pač malo kompenzirajo.
Trend01
25. 06. 2020 15.10
+3
No, pa, če grem spet na tenis. Kaj pravijo strokovnjaki? Najslabše je, če sodnik kompenzira. A to velja tudi za košarko, nogomet, rokomet... Za vse športe. Na koncu so vsi jezni in slabe volje. Sicer je pa tako, da so sodniki za napake (večje) kar hudo kaznovani. Lahko od domače zveze, če je pa še huje, tudi s strani Uefe. Tu ni heca, da bi sodniki preveč afne guncali (kot bi pokojni dr. Bučar dejal).
samomojemnenje
25. 06. 2020 17.57
-2
Trend, se strinjam. Ampak napake se dogajajo. Enkrat v korist enih, enkrat v korist drugih. Nikoli nisem rekel, da je Barca izvzeta. Sodilo se je za Barco, sodilo se je za Real, sodilo se je proti Barci in proti Realu. Ja, kompenzacije so problem. In je kompenzacijo celo javno priznal sodnik na tekmi ATM-RMA. In ko vidim posnetek Chelsea-Barca me kar zapeče, kakšna dva očitna penala ni piskal sodnik za Chelsea. Ampak o zgodovini niti nima smisla, saj ne bomo nič spremenili.
Trend01
25. 06. 2020 19.21
+0
Ja, napaka je pač napaka. A kompenzacija? Tudi vem za ta primer. Kako je že dejal? Takoj med polčasom smo opazili napako. Zato sem piskal. Sicer ne bi. Ma, saj po eni strani je to športno, korajžno od sodnika.
alien8potnik
25. 06. 2020 11.59
+8
no, to je pa že višek. dajmo vse tekme rm in barse pod mikroskop in ugotovili bomo, da je VAR v prid in škodo in enim in drugim. in tudi ostalim. resno, no. kar je preveč, pa je preveč. čudovit gol vinija. in prekrasen gol ramosa. kaj je tu spornega? a je tudi ramosov gol sporen? v vsakem primeru bi zmagal rm. zato - mediji v kataloniji. lahko se samo nasmehneš. kajpada, da mediji v kataloniji. itak.
ehjaehja
25. 06. 2020 12.04
+6
se strinjam s teboj višek vseh viškov pol pa nekateri navijači barce nasedejo še obrezovim nebulozam pa namesto čestitke za lepo igro in zmago Reala dobimo provokacije za dobro jutro in seveda smo mi pol tisti "provokatorji" ker branimo klub za katerga navijamo in katerega imamo radi. Se pa nemorem sprijazniti da nimamo neke začrtane postave in formacije saj z tem rotiranjem v ligi prvakov nimamo kaj praskati saj praktično igrajo potem vsi soigralci med seboj in ko se dva ne ujameta v sistem nastane zmeda in posledično slabši rezultat:)
alien8potnik
25. 06. 2020 12.21
+2
ja, zizoujev pristop je malo preveč eksperimentalen. tako težko uigraš neko formacijo.
Trend01
25. 06. 2020 15.35
+0
Tako hudo pa spet ni. Obramba je znana. DM tudi (če ni kartoniran). Casemiro ali Fede ali Kroos (ki pa ne želi). Zvezna vrsta je uigrana v katerikoli varianti. Kdo igra na levi se ve. Kdo na desni - tudi. Kdo je CF tudi. Le Hazard je "problem". Vinícius in Eden pač ne moreta istočasno na LW igrati. Torej so variacije le variacije v napadu. V obrambi se klasično branijo. Potem imaš še Nacha, ki lahko igra tako na obeh bekih kot CB-ju. Lucas kor RW in/ali RM. Čakam le še 3-4-3. Zadaj Carvajal - Varane - Ramos. Na sredini z leve: Mendy - Hazard - Fede - Case. In spredaj Vinícius - Benz - ???. Ali celo 3-5-2. In se ne bom čudil. No, ne preveč.
samomojemnenje
25. 06. 2020 10.45
-1
Čestitke realu za zmago in nove tri točke. Bi pa pohvalil tudi Mallorco za igro, ker niso igrali bunker in je bila lepa tekma za pogledat. Vinicius pa je končno zadel in mislim, da bo Vinicius igralec, ki bo v bodočnosti Reala novi Ronaldo. Super gol Ramosa,kije spet igral kot mladenič. Pohvaliti je treba tudi Kubota. Fant že kaže, da bo pravi igralec. Glede prekrška pred prvim golom. Moje mnenje je, da je bil čisti prekršek in bodiček. Ampak verjetno sodniki bolj poznajo pravila kot jaz in je sodil, kot je pač sodil. Spremeniti ne moremo nič.
ehjaehja
25. 06. 2020 10.49
+2
tudi če bi bilo tako kot ti praviš in bi sodnik piskal prekršek bi bil rezultat 1:0 in Real bi dobil nove tri točke saj je Ramos zadel kasneje iz prostega strela. Preprosto kot pasulj:D
samomojemnenje
25. 06. 2020 11.07
-1
Zapirač...Saj nisem napisal, da si Real ni zaslužil zmage. Bil je boljši, imel je več priložnosti in tudi če ne bi bil prvi gol priznan, bi pač mogoče dali drugačen gol. Nič ni spornega glede zmage Reala. Je pa normalno, da navijači Reala vidite to kot rama od rami in brez prekrška, navijači Barce pa vidijo prekršek. Če bi se to zgodilo na tekmi barce in bi naprimer Vidal tako odrinil koga, bi pa navijači Reala skakali do plafona. Simpl ko pasulj.
cripstoned
25. 06. 2020 11.10
+4
hejtermnenje...se spomnis kaj ste govorili takrat ko je igralec barcelone z ocitnim prekrskom vzel zogo viniciusu iz katere je potem prisla hitra kontra in gol za barcelono? da je to moska igra...no danes tega seveda ne bos povedal ker je slo za real madrid...hejteri vi kar gledajte sojenje ko real madrid igra...vkljucno z mediji ki so na strani barcelone...ko pa pride tekma barce enaki mediji ne pisejo o sodnikskih odlocitvah ki so in bodo vedno bolj sporne kot pa realove....poglej malo tekme atletov pa v italijanski ligi...taksnih prekrskov je na vsako tekmo najmanj 4....smesni ste...cestita a v isti sapi po ovinkih mora zbosti glede sodnikov pa ceprav je blo sojenje POSTENO tako kot je POSTENO in ZASLUZENO 1.mesto reala....
ehjaehja
25. 06. 2020 11.11
+8
mi smo videli kako je Messi stopil na gleženj igralcu pa ni bil kaznovan pa ste vi pisali: ja saj je to naredil po nesreči tako da ja mislim da sem ti lepo razložil sedaj.ti pa praviš da bi mogel biti strogi prekršek ker je šlo za ramo ob rami.torej?se boš nehal sprenevadti ali gremo do konca?
samomojemnenje
25. 06. 2020 11.19
+0
Zapirač...V čem je problem? Kaj naj ti še drugega napišem kot to, da je real zasluženo zmagal. Ne razumem, kaj bi moral še napisati? Da nisem videl prekrška? Polno je takih istih prekrškov, ki se ne sodijo, pa ni konec sveta. Ne razumem, da se ne morete normalno pogovarjat in se takoj razburjate. Messi bi moral za gleženj dobiti najmanj rumeni karton in enako proti Sevilli. Sem tudi to že napisal.
ehjaehja
25. 06. 2020 11.23
+4
no to je vse kar sem želel slišati vidiš da ni težko če le vklopiš razum in pustiš čustva ob strani... ne razburjam se in ne hejtam samo povem svoje mnenje tako kot ti:) no vidiš da sva našla skupni jezik.
cripstoned
25. 06. 2020 11.23
+1
proti sevilli bi zaradi sopirjenja moral videti rdeci karton tako da na naslednji tekmi sploh ne bi mogel stopiti na glezenj nasprotnika in parkrat poslati sodnika neznano kam...
igyyp
25. 06. 2020 11.28
+7
Samomoje: samo poglej koliko je real dobil včeraj rumenih. Za čisto vsako malo bolj grobo, je že mahal z kartonom. Vse je kaznoval brez milosti.
samomojemnenje
25. 06. 2020 11.31
+3
Zapirač...vem, da zmoreš normalne komunikacije, le ko vidiš moje ime avtomatsko skočiš. Preberi kaj napišem. Bo pa itak do konca pod drobnogledom vsak gol in vsaka sporna odločitev in se bodo razburjali iz obeh strani. In vsak navijač vidi drugače, ko gre za njegov klub in ko gre za direktnega konkurenta. Zato pa navijamo pač vsak za svojega.
samomojemnenje
25. 06. 2020 11.36
-3
igyyp, nisem štel kartonov. Mi je bila všeč tekma in kot sem napisal, je Real zasluženo zmagal. Če pa sem napisal, da se je meni zdel Carvahalov odvzem žoge prekršek, sem to napisal, ker tako mislim oz. imam tako mnenje.
igyyp
25. 06. 2020 11.45
+2
Samomoje: saj sploh ni problema, realno sem po tekmi poslušal še par tujih programov, in so rekli, da se to ne piska, takih odrivanj je pri nogometu non stop. Je pa sodnik kaznoval včeraj vse, in pošteno, real si je zaslužu rumene, sicer po neumnosti. Tekma je bila pa dobra, Mallorca sploh presenetila, ni bilo bunkerja in lepo so igrali. Kube nujno nazaj potegnit k Realu, pa oni mali Luka me spominja na Messija ne vem zakaj, še bo nekaj iz njega.
samomojemnenje
25. 06. 2020 11.54
-3
igyyp, po moje je bolje, če Kubo še kakšno leto ali dve ostane na posoji in igra. V Realu je trenutno tako huda konkurenca, da ne bo dobival prave minutaže. Zadnjič je naprimer Odegard sam izjavil, da si ne želi že naslednjo sezono nazaj v Real, ker se boji za minutažo. Mislim, da bosta morala Ziizu in Perez sestaviti neko ekipo, na katero bosta računala in bodo fantje igrali. Še manj minut za rezerviste bo, ko ne bo več petih menjav. Saj veš, da igralec, ki je večno na klopi, postane nazadovoljen igralec. Real pa ima že zdaj toliko igralcev, da bi se tudi druga enajsterica lahko borila za naslov prvaka.
Gabyy
25. 06. 2020 11.58
-10
Potek tekme bi bil drugačen, če nebi bil prvi gol priznan. igralci Reala bi bili bolj živčni, kar posledično pomeni več napak in več priložnosti za nasprotnika. To, da je bil Ramos dosegel gol ne pomeni, da bi ta prekršek sploh bil, posledično ni prostega strela in ni gola.
RUBEŽ
25. 06. 2020 12.02
-6
zapiramvamusta - to se očitno ne spoznaš na šport. Kdo lahko trdi da bi ostalo 1:0? Bodi no malo resen in pošten. Ali pa si tako zagledan v Reala da ne vidiš ničesar resničnega okrog.
ehjaehja
25. 06. 2020 12.11
+7
Rubež torej po tvoji logiki če bi prvi gol bil razveljavljen bi posledično Real tudi igral remi ali remiziral? bodi objektiven verjamem da je težko gledati kraljevi klub na vrhu toda Real je bil dosti nevarnejši nasprotnik sodeč po posesti sicer ne toda po priložnostih pa nalkorca ni imela nikakor nobene možnosti in po čudežu se ni zgodila petarda.
HalaCr77
25. 06. 2020 12.35
+0
Modrič je tudi ponesreči dobil rdeči direkt.isti prekršek
HalaCr77
25. 06. 2020 12.36
+0
Je še rekel da je čakal sodnika,da mu reče kako naj sodi.kako si upa palček
kamu
25. 06. 2020 10.34
-5
Meni se razen prekrška Carvajala pri prvem golu Reala zdi sporno še nekaj. Ob podaji Modriča je bil Bale v offsidu.Če je bil Sociedadu razveljavljen gol proti Realu zaradi položaja Melera,bi moral biti tudi ta,ker je Bale ravno tako oviral branilce Mallorce.
kamu
25. 06. 2020 10.52
+2
Mogoče sem prehitro napisal.Verjetno Bale ni bil v offsidu. Težko je s posnetka, ki sem ga gledal jasno razločit položaj.Se opravičujem,da sem prehitro napisal.Vsekakor pa je prekršek Carvajala jasen.
alien8potnik
25. 06. 2020 12.01
+5
tebi se zdi sporno predvsem to, da rm sploh obstaja.
Kollerika
25. 06. 2020 10.26
+13
sem jaz edini opazu da kolerik resnicaosvobaja in samomojemnenje so izginli nekam pojauli pa so se:kamu,kiklop in dzebo? hahahaha tako očitno pa še ne.
samomojemnenje
25. 06. 2020 10.35
-10
Narobe si opazil. Samomojemnenje si je danes privoščil dolg deževen spanec.
romantika umira
25. 06. 2020 10.36
+14
Tejle trije so malo čez les verjetno gre za eno in isto osebo z vsaj petimi profili ki najraje visijo pod člankom Cristiana in Juventusa sami pa se izdajajo za objektivne navijače barce. Jaz kot navijač Barce enkrat nisem komentiral članka od Juventusa ali Cristiana.
Kollerika
25. 06. 2020 10.38
+10
hahaha pa si se ujeu u past glej ga zlomka čez 10 minut se pojaviš...res nisi normalen.
cripstoned
25. 06. 2020 11.11
+5
bravo martin krpan...ze dolgo govorim to...
samomojemnenje
25. 06. 2020 11.11
-7
Cripsi alias martinkrpan, kar veselo piši neumnosti. Messi ne zna več, ti pa itak nisi relevanten za kakršne koli debate, ker si človek stotih profilov. Uživajte. Jaz se z normalnimi osebki pogovarjam o nogometu.
cripstoned
25. 06. 2020 11.19
+9
v moji sliki pise sami proti vsem... lagal bi samega sebe ce bi imel vec profilov...navijac real madrida nima razlogov zato ker ni obupan in nemocen... nikoli nismo bili in nikoli ne bomo ker navijamo za najvecji in najboljsi klub v celotni zgodovini nogometa... jaz vem da nisem martin krpan in obratno ti pa obljubim da izgubljas dragocen cas zaradi mene in real madrida... posveti se raje necemu drugemu in ne blamiraj imena barcelona
samomojemnenje
25. 06. 2020 11.26
-5
Cripsi, tudi če bi se motil in ti ne bi bil Frel in martinkrpan, pa bi ta martinkrpan bil satelit katerega drugega tvojega "prijatelja". Ampak vem, da se ne motim. Stil pisanja, v enem dnevu ista napaka, sem te tedaj že opozoril. Pa saj nima veze, pišite, napadajte, veselite se, karkoli, da vam bo lepo. O nogometu pa itak debatiramo normalni ljudje in ne hejterji in manipulatorji z obeh strani, da ne bo pomote.
cripstoned
25. 06. 2020 11.46
+4
motis se in to zelo...skoda da tega ne bos nikoli vedel...
samomojemnenje
25. 06. 2020 11.57
-5
Cripsi, tudi prav, če se motim. Me ne skrbi oz. se s tem ne obremenjujem. Ti sam zase veš kaj počneš in kako deluješ. Če se ne motim, pa se moraš marsikaj vprašat pred ogledalom.
HalaCr77
25. 06. 2020 12.39
+4
sem tudi sam,kollerik.fcb,olimpija,resnica.........v mišje luknjice
HalaCr77
25. 06. 2020 12.40
+4
cripstoned
25. 06. 2020 13.09
+5
hejtermnenje...najprej pred svoj prag in svoje ogledalo..
samomojemnenje
25. 06. 2020 14.03
-4
Cripsi, moj prag je pometen. In tudi v ogle.dalu vidim samo eno osebo. Ti pa sam za sebe veš, kako in kaj.
Definbahija
25. 06. 2020 10.21
-10
11-VAR pridemo v čase Puškaša ko je dvignil pleh.
Lima33
25. 06. 2020 10.11
+9
Bravo Real... Zaenkrat so me presenetili priznam... Če bodo tako nadaljevali poraz proti Betisu nebo vplival na naslov... Tale koronca jim je prav prišla, da so malo k sebi prišli... Ramos pa kralj!! Še dolgo nebo takega obrambnega igralca vbistvu ga še ni bilo... Bravo... 💪👍
ehjaehja
25. 06. 2020 10.12
+10
za Ramosa lahko rečemo samo: Van dijck WHO???!💪👑
Lima33
25. 06. 2020 10.22
+8
Mah Van bo moral še veliko špinače pojesti, da se malo približa Ramosu... Ramos kraljuje že več kot desetletje, Van pa se trudi par sezon... Van je za Ramosa Vanček... Drugače je pa Van dober igralec in se lahko primerja z našo Vrano...
ehjaehja
25. 06. 2020 10.23
+5
HalaCr77
25. 06. 2020 12.43
+2
Kakšen van djk.muha enodnevnica.koliko obrambnih je boljši od njega,žališ varana in ramosa če ga primerjaš z njimi.on je rang davida luiza
Mererrek
25. 06. 2020 10.07
-4
Spet so na vrhu ja, zato pa 1 lovorika v 10 letih :) Neverjetni Real in Zidane pa še te lovorike nebi imeli če Messiju nebi potegnili žoge iz gola 2 metra! Vsi vemo za tisti gol le Real in sodniki trdijo da to ni gol :)
HalaCr77
25. 06. 2020 12.44
+1
4 lovkrike(pomembne) v 5 let.neznaš šteti.slamnati človek
igyyp
25. 06. 2020 10.04
+13
Vidim, da spet okrog sojenja. Pa ne ker sem navijač Reala. Zadnjič sem spljuval sojenje proti Sociedadu mi je še zapiram napisal da pišem hvalospeve ;) 😄 ampak Dani ni naredu prekrška, če bi bilo, vlečenje, spotikanje, komolec, avto prekršek in rumeni, šlo je za ramo ob ramo, in čisto oduzeta žoga, tega še v kazenskem ne piskajo, kaj šele na sredini. Sodnik nam je pa natalal rumenih včeraj in vse upravičeno, in vse po nepotrebnem. Sojenje včeraj je bilo ok. Sicer vsak ma svoje očke.
ehjaehja
25. 06. 2020 10.11
+6
igyyp gre jim v nos da je Real zasluženo na prvem mestu gre jim v nos da smo jih nabrisali 2:0 in bližje ko je konec hujši so in maske padajo.
kamu
25. 06. 2020 10.20
-4
Zamenjaj bela očala.Rama ob rami? Še v klubski Marci priznajo prekršek. Citat:""El gol de Vinícius viene precedido de una falta clara de Carvajal sobre Dani Rodríguez"Prevod: "Pred zadetkom Viniciusa je bil očiten prekršek Carvajala nad Danijem Rodriguezom."
ehjaehja
25. 06. 2020 10.21
+7
kamu vseeno bi bilo 1:0 saj je Ramos zadel iz prostega čudovit gol.
cripstoned
25. 06. 2020 10.29
+10
kamu na tekmah atletika je taksnih prekrskov vsaj 4 na tekmo...in glej ga zlomka niti en sodnik ne piska prekrsek...ce bi to bil prekrsek potem najbolje da fantje nimajo stika..
kamu
25. 06. 2020 10.46
+0
Real je bil boljši in je zasluženo zmagal.V tem trenutku tudi igra precej boljši nogomet od Barce in bo po mojem mnenju gladko prvak,kljub temu da sem navijač Barcelone. Ampak res potrebuje sodniško pomoč? Po moje ne.
RUBEŽ
25. 06. 2020 10.53
-7
Ti nimašpojma Če rnega gola ni je lahko potek tekme čisto drug. Ampak letos Real mora osvojiti LALIGO glede na finančni vložek. Bo žr tsta Perez poskrbel da bovsr OK
RUBEŽ
25. 06. 2020 10.54
-4
cripstoned
25. 06. 2020 11.13
+6
glede na financi vlozek? koliko so pa porabili in kaj so kupili od odhoda ronalda...vzamimo obe sezoni? potem pa gremo pred prag barce ki je lani za 2 igralca placala krepko cez 200milijonov...vsi vemo koga favorizira spanska sodniska zveza in kdo nima vseh tock zasluzenih...ampak to je druga zgodba...prelepa zmaga reala ne bomo se ukvarjali z prezvecnimi temami..
HalaCr77
25. 06. 2020 12.45
-1
apodgra
25. 06. 2020 09.56
-3
Pravi se je oglasil. Najbolj zakrknjeni grob igralec. Kaj vse si lahko od dovoli si ne more nihče drugi. Očiten prekršek v napadu nad igralcem Mallorce, sodnikova piščalka nema , kontra napad in zadetek Reala. Tudi roka je bila zelo dvomljiva ? Če bi se to zgodilo Barci sem prepričan, da nikoli ne bi sodnik priznal da je igra z roko, Mallorca je bila popolnoma enakovreden nasprotnik .
Kollerika
25. 06. 2020 10.00
+5
tudi bilbao je biu enakovreden nasportnik proti barci pa si sodnik ni upau izključit messija na njegou rojstni dan. tudi sevilla je bla enakovreden nasprotnik pa si sodnik ni upau izključit messija. gdo je prvi na lestvici? in ne pozabi:RESNICAOSVOBAJA
cripstoned
25. 06. 2020 10.00
+3
spet se oglasa hejteri ki gleda izkljucno sojenje ko igra real madrid...ko igra pa barca pa mizi na obe oci...se na mnoga leta hejteri...p.s. dolgo si potreboval da si se vrnil? te je real madrid izbezljal iz temne luknje?