Nogomet

Ramsey našel novega delodajalca, Jota podaljšal z Liverpoolom

Nica, 02. 08. 2022 18.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

31-letni nekdanji nogometaš Arsenala Aaron Ramsey se po triletni epizodi pri torinskem Juventusu seli v bližnjo Nico, kjer bo zaigral za tamkajšnjega prvoligaša OGC Nice. 25-letni napadalno usmerjeni nogometaš Diogo Jota pa je z angleškim prvoligašem Liverpool podaljšal pogodbo do konca junija 2027.

Aaron Ramsey in torinski Juventus sta se pred tednom dni dokončno dogovorila, da bosta šla v prihodnje vsak po svoji poti, sedaj pa je 31-letni Valižan našel novega delodajalca. To bo francoski OGC Nice, s katerim je Ramsey po poročanju tujih medijev podpisal enoletno pogodbo. Ramsey je v karieri nastopil tudi na 75 reprezentančnih tekmah za Wales in dosegel kar 20 golov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ramsey je v Torino prišel leta 2019 iz Arsenala in bil takrat razglašen za veliko okrepitev, a se nato na Apeninskem polotoku ni naigral. Na skupaj 79 tekmah je dosegel šest golov in temu dodal šest podaj. V treh letih, ki jih je preživel v Juventusu, je imel Ramsey tudi vrsto težav s poškodbami, od januarja pa je igral kot posojeni igralec za Glasgow Rangers. Tam je na sedmih tekmah dosegel dva gola. Pri Juventusu so zato ocenili, da nogometaša ne potrebujejo več, srbski Tanjug pa poroča, da mu je klub izplačal tudi tri milijone evrov odškodnine.

Poleg Ramseyja naj bi se OGC Nice v kratkem okrepil tudi z Leicestrovim vratarjem Kasperjem Schmeichelom in Empolijevim centralnim branilcem Mattio Vitijem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jota za pet let podaljšal zvestobo Redsem

Diogo Jota je k Liverpoolu prišel leta 2020 iz Wolverhamptona za približno 48 milijonov evrov. Na 85 tekmah je za Redse dosegel 34 golov. 

Diogo Jota
Diogo Jota FOTO: AP

"Zelo sem ponosen, to moram reči. Od prihoda sem se očitno preobrazil v pomembnega igralca za klub, to pa je tisto, kar sem si želel. S podpisom dolgoročne pogodbe je klub pokazal zaupanje vame," je za spletno stran rdečih povedal Jota, ki zaradi poškodbe ni igral pripravljalnih tekem, vendar naj bi bil nared za uvod v novo ligaško sezono, ki jo bo klub ta konec tedna odprl na Anfieldu proti Fulhamu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.