Nogomet

Ramsey pred finalom Lige Evropa: To je največja tekma moje kariere

Sevilla, 17. 05. 2022 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V sredo je na sporedu prvi od treh finalnih vrhuncev evropske sezone. V Sevilli se bosta za naslov v Ligi Evropa pomerila Glasgow Rangers in Eintracht Frankfurt. Rangersom posojeni nogometaš Juventusa Aaron Ramsey pravi, da bo to morda celo najpomembnejša tekma njegove kariere. Svojim navijačem želi pripraviti večer, ki ga ne bodo nikoli pozabili. Prenos bo v sredo od 20.30 dalje na Kanalu A in VOYO.

Stadion Ramon Sanchez Pizjuan v Sevilli, ki bo gostil sredin finale, sprejme 42 tisoč navijačev.
Stadion Ramon Sanchez Pizjuan v Sevilli, ki bo gostil sredin finale, sprejme 42 tisoč navijačev. FOTO: AP

Član Arsenala je bil kar 11 let, nato je pri Juventusu osvojil vse domače lovorike, vmes pa z Walesom nastopil v polfinalu evropskega prvenstva. Kljub temu pa Aaron Ramsey pravi, da je v svoji karieri odigral le malo tako pomembnih tekem. 

"V karieri se ti takšne priložnosti ne ponujajo pogosto. Komaj čakam, da bom del te tekme. Evropski finale je nekaj, kar smo napadali že od samega začetka sezone. To bo ena najpomembnejših, če ne celo kar najpomembnejša tekma moje kariere. Ni veliko tekem, ki bi se lahko primerjale s finalom Lige Evropa. Pri Arsenalu sem ga žal izpustil (zaradi poškodbe, op. a.), zato sem tokrat še toliko bolj odločen, da mi oziroma nam uspe." 

Valižan je iz Juventusa letos januarja prišel kot posojen nogometaš. Čeprav je veljal za zvezdniško okrepitev, še zdaleč ni zacementiran v prvi postavi škotskega velikana. Doslej je za Rangers odigral le 12 tekem, a se bolj kot z individualnimi predstavami obremenjuje z ekipnim uspehom: "Zame je izjemno pomembno, da se borimo za lovorike, da smo v položaju, ko se lahko s tem zgodovinskim dosežkom vpišemo v zgodovino." 

Primerjava Eintracht Frankfurt – Glasgow Rangers v tej sezoni Lige Evropa
Primerjava Eintracht Frankfurt – Glasgow Rangers v tej sezoni Lige Evropa FOTO: Sofascore.com

Kakorkoli se bo sredin finale razpletel, je že zdaj jasno, da so Škoti s svojo evropsko avanturo presegli vsa pričakovanja. Sploh zato, ker so jim na poti do zadnje stopničke nasproti stali številni renomirani klubi. V izločilnih bojih je Rangers doslej nanizal Borussio Dortmund, Crveno zvezdo, Brago in v polfinalu še RB Leipzig. "Nekateri od naših nasprotnikov so bili odlični, a smo jih vseeno premagali. Zato smo lahko zelo samozavestni. Pokazali smo, da se znamo prilagoditi na nasprotnika, da pridemo do želenega rezultata. V finalu ne bo nič drugače,"  optimistično pričakuje Ramsey. 

O vzdušju v moštvu in znotraj kluba je 31-letnik dodal: "Mnogo ljudi je komaj čakalo ta dan in sedaj je končno tukaj. Na vsakem koraku je čutiti, da bo to eden najpomembnejših dni v klubski zgodovini." 

Organizatorji finala v Sevilli si obetajo pravo invazijo škotskih navijačev. Več deset tisoč naj bi jih v Španijo pripotovalo celo brez vstopnic. "Vse odkar sem prišel v Glasgow, so bili naravnost neverjetni, še posebej na evropskih tekmah. Prepričan sem, da nas bodo podpirali od prve do zadnje minute. Upam, da jim bomo pripravili večer, ki ga ne bodo nikoli pozabili," se je 31-letnik dotaknil neverjetne podpore, ki so jo deležni nogometaši kluba iz Glasgowa. 

Aaron Ramsey je finale tega tekmovanje leta 2019 izpustil zaradi poškodbe mišice. Takrat je njegov Arsenal v Bakuju priznal premoč Chelseaju, bilo je 4:1 v korist modrih. Kmalu zatem je Valižan zapustil topničarje in brez odškodnine okrepil Juventus. V prvem delu aktualne sezone ja za staro damo v Serie A zbral vsega 98 minut, zaradi česar si je v zimskem prestopnem roku poiskal novega (začasnega) delodajalca. 

Finale lige Evropa: Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers
Finale lige Evropa: Eintracht Frankfurt - Glasgow Rangers FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mangomango2.2
17. 05. 2022 20.18
+2
gremo Rangers!
štajerc65
17. 05. 2022 16.46
+6
10 let nazaj pa je Maribor izločil Rangers. To so bili časi.
Žac
17. 05. 2022 17.28
-4
Pred 10 let so bili Zahovič in Milanič. Tisti katere vi navijači nista mogli zmisliti. Zdaj pa je boljše kdaj se žogata po Malti, Andori......?
Vladimir.Krutov
17. 05. 2022 16.03
-1
Lahko bi rekli....prej bi zapustil juve....sam si kriv...