Nogomet

Rangers je postal najslabši klub v zgodovini skupinskega dela LP

Glasgow, 02. 11. 2022 18.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lanski finalisti Lige Evropa so letošnji skupinski del Lige prvakov zaključili z najslabšim izkupičkom v zgodovini tega tekmovanja. 'Prehiteli' so prejšnje lastnike tega neslavnega rekorda, Dinamo Zagreb.

Več videovsebin
  • Drugi del vrhuncev tekem torkovega večera v Ligi prvakov (6. krog)
    14:41
    Drugi del vrhuncev tekem torkovega večera v Ligi prvakov (6. krog)
  • Prvi del vrhuncev torkovih tekem šestega kroga Lige prvakov
    12:59
    Prvi del vrhuncev torkovih tekem šestega kroga Lige prvakov
  • Zadetka Mohameda Salaha in Darwina Nuneza za zmago Liverpoola proti Napoliju
    03:18
    Zadetka Mohameda Salaha in Darwina Nuneza za zmago Liverpoola proti Napoliju

 

Aktualni škotski podprvaki so maja letos igrali v finalu Lige Evropa, ki so ga po streljanju enajstmetrovk izgubili proti Eintrachtu iz Frankfurta. Avgusta so navijači kluba iz Glasgowa slavili prvo uvrstitev v skupinski del Lige prvakov po 12 letih odsotnosti. Rangers je bil izžreban v skupino A, kjer so jih čakali Ajax, Liverpool in Napoli. Takoj je bilo jasno, da so Škoti po kakovosti zadnje moštvo v težki skupini, vendar tako slabih prestav ni pričakoval nihče. 

Poklapana igralca Rangersa Allan McGregor in Leon King
Poklapana igralca Rangersa Allan McGregor in Leon King FOTO: AP

Sledilo je šest bolečih porazov. Začelo se je 7. septembra v Amsterdamu, kjer je domači Ajax slavil z izidom 4:0, sledil je bolj mil poraz 0:3 proti Napoliju, Liverpool je nato na Anfieldu slavil 2:0. Na treh tekmah so Škoti torej prejeli devet zadetkov, dosegli pa niso niti enega. Prvi zadetek so čakali dolgo in ga končno dosegli v 17. minuti domače tekme proti Liverpoolu. A strelec Scott Arfield je prvenec svojega moštva v skupini A kmalu obžaloval. Jezni Liverpool je na krilih strelca treh golov Mohameda Salaha odgovoril s sedmimi zadetki v mreži nemočnega 40-letnika Allana McGregorja.

Blamaži je sledil nov poraz (0:3) proti vročemu Napoliju. Ostala je zgolj še ena tekma, Rangers pa ni imel možnosti za napredek na lestvici, igralci so se borili zgolj še za ponos. V tekmo so vstopili z gol razliko minus 18 (1:19), misija je torej bila jasna, minimalen poraz ali celo točka, saj je Dinamo po šestih porazih leta 2011 skupinski del zaključil z gol razliko minus 19. Nič od omenjenega jim ni uspelo in Ajax je tudi na Ibroxu slavil, tokrat z izidom 3:1. Posledično je Rangers pred lastnimi navijači postal klub z najslabšim skupinskim delom Lige prvakov v zgodovini tega tekmovanja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fcrs_lj
02. 11. 2022 20.34
+3
Hrvati edino mesto kjer ste bili na prvi poziciji ste izgubili. Cestitam vam niste vec najslabsa ekipa ki je igrala v LP, sedaj ste druga najslabsa ekipa v LP
SamoPovemMojeMnenje
02. 11. 2022 19.03
+6
pa ste se mariboru v lp smejali 😂😂😂
Žac
02. 11. 2022 18.49
+4
Prevzel zadnje mesto Dinamu. Za en gol.
Ni nam vseeno
02. 11. 2022 19.22
+0
To pomeni, da ima Dinamo boljšo nogometno šolo od Rangersov
Gulaž
02. 11. 2022 18.19
+7
Maribor je zakon!