Nogomet

Ralf Rangnick: Moja generacija ni komunicirala preko družbenih omrežij

Manchester, 12. 02. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Manchester United si je za prihajajoče poletje zadal kot prednostno nalogo na Old Trafford pripeljati novega napadalca. V zadnjih tednih je opaziti sušo na tem področju. Pod vodstvom začasnega trenerja Ralfa Rangnicka so Rdeči vragi zadeli dvakrat ali več na zgolj treh od 12 tekem. Napadalec Borussije iz Dortmunda, Erling Haaland, naj bi bil na očeh rdečih iz Manchestra. Ni pa to edina težava, ki pesti klub, vse več je tudi nesoglasij med njim in samimi igralci, ti naj bi si celo želeli novega vodjo.

Igralci Manchester Uniteda se prerekajo z Martinom Atkinsonom
Igralci Manchester Uniteda se prerekajo z Martinom Atkinsonom FOTO: AP

Njihove želje in možnosti po uspehu in napredovanju so se v začetku sezone zdele zdrave in mogoče, a se trenutno zdijo zastarele. Mason Greenwood je bil po aretaciji zaradi domnevnega posilstva in napada na bivše dekle suspendiran, medtem ko se Anthony Martial po posoji v Sevillo ne želi več vrniti na Otok. Marcus Rashford se je pomaknil nekoliko levo, v napadu je nastala praznina. Ralf Rangnick je tako ostal sam s 37-letnim Cristianom Ronaldom ter Edinsonom Cavanijem, ki bo v ponedeljek dopolnil 35 let, in se zdi, da bo poleti zapustil klop v Manchestru. United že dolgo občuduje napadalca Borussije Dortmund Erlinga Haalanda, čeprav je znano, da bi bila njegova prva izbira Španija, natančneje Real Madrid. Vrage so povezovali tudi z Argentincem Julianom Alvarezom, vendar je ta vezan na modri del Manchestra. Razprava naj bi se odvijala tudi med Tottenhamovim Harryjem Kanom in Evertonovim Dominicom Calvertom-Lewinom. Poleg tega se kot morebitno okrepitev omenja tudi Interjevega Lautara Martineza.

Toda zdi se, da je to še najmanjša stvar, ki je trenutno na tapeti. Druga večja "težava", ki pesti ekipo, je, ali bo Rangnick sploh zadovoljil pričakovanja in postal redni vodja. SunSport je prejšnji mesec ekskluzivno razkril, kako ima še vedno realne možnost, da ostane za krmilom, potem ko naj bi navdušil vodje kluba. Toda dejanja kažejo drugače. V klubu se menda soočajo z novim uporom v garderobi, trener pa je nezadovoljen z uporabo družbenih omrežij njegovih igralcev. Želi, da prenehajo uporabljati spletne platforme za nasprotovanje tako njemu kot klubu samemu. To se je zgodilo v incidentih, v katere sta bila vpletena tako Jesse Lingard kot Martial – ki naj bi neposredno postavila pod vprašaj avtoriteto šefa in v zakulisje Old Trafforda vnesla veliko zaskrbljenost. Rangnick je trdil, da je Martial zavrnil igranje za klub, preden je bil na posojo poslan v Sevillo, toda Francoz je na Instagramu vse odločno zanikal. V Lingardovem nekoliko podobnem primeru pa je trener dejal, da je angleški reprezentant zaprosil za nekaj časa premora, potem ko je njegova posoja v Newcastle propadla, toda 29-letnik je nato tvitnil, da so mu iz kluba naročili, naj si vzame premor.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trener je tako pozval igralce, naj mu svoje dvome izrazijo neposredno, ne pa, da se zadeve rešujejo javno. "Vedno je bolje, da takšne stvari ostanejo za zaprtimi vrati. Nikoli nisem bral ali komuniciral prek teh računov na družbenih omrežjih. Tam ne obstajam in ne bi imel časa za to, zato je vedno bolje, da vedno komuniciram neposredno z igralci. To sem storil z Anthonyjem Martialom in Jessejem, a morda sem druga generacija. Moja generacija ni odraščala s takšnimi stvarmi. Spomnim se celo časa, ko ni bilo mobilnih telefonov ali interneta, zato je vedno bolje komunicirati neposredno. V obeh primerih vem, kaj sem rekel igralcem in kaj se je zgodilo, zato zame ni več razloga za razpravo o tem." Svoje "želje" pa naj bi neposredno že izrazili igralci. Domnevalo naj bi se, da si želijo, da bi poleti vajeti prevzel Mauricio Pochettino, ki trenutno upravlja vročo klop v Parizu. Drugi na seznamu želja, Erik ten Hag, še naprej navdušuje v Ajaxu. Na drugi strani je legendarni Wayne Rooney pred kratkim razkril, da bi se rad vrnil na Old Trafford in vodil svoj nekdanji klub.