Nogomet

Raiola zagotovil, da se Pogba v Manchestru počuti kot doma: Želi osvajati lovorike z Unitedom

Manchester, 22. 12. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Madridski Real je dolgo časa stegoval lovke po članu Manchester Uniteda Paulu Pogbaju, ki se je znašel zelo visoko na seznamu francoskega stratega Zinedina Zidana. Kljub temu pa Francoz o selitvi na Iberski polotok ne razmišlja, saj se na Old Traffordu počuti kot doma.

Francoski reprezentant Paul Pogba je zaradi poškodbe gležnja večji del sezone izpustil, vendar pa naj bi se na zelenice vrnil še pred koncem iztekajočega leta. Ole Gunnar Solskjaer je namreč pred nedavnim potrdil, da v kratkem računa na Francozovo vrnitev, kljub temu pa ni želel razkriti točnega datuma.

Med Solskjaerjem in Pogbajem se je razvila tesna vez, prav njun odnos pa naj bi bil razlog za Francozovo pripadnost vragom.
Med Solskjaerjem in Pogbajem se je razvila tesna vez, prav njun odnos pa naj bi bil razlog za Francozovo pripadnost vragom. FOTO: AP

Prav tesen odnos z norveškim nogometnim strategom naj bi bil eden izmed glavnih razlogov za Pogbajevo odločitev, da ostane v Manchestru. Francozov agent Mino Raniola je v pogovoru za Daily Telegraph razkril, da njegov varovanec niti najmanj ne razmišlja o odhodu. "Mislim, da se Paul resnično počuti kot doma. Podpisal bi lahko pogodbo s katerimkoli klubom, a z vsem srcem se je odločil, da se vrne domov. Paul je resnično prijazna oseba. Naj povem, da nikakor ne more kuhati jeze nad Solskjaerjem, saj sta razvila resnično tesen odnos še v času mladinskih selekcij. Med njima je velika mera spoštovanja, zato se nikakor ne more razjeziti nad njim," je razkril Raiola.

Naklonjenost je vzajemna, saj je tudi Norvežan na zadnji tiskovni konferenci pohvalil Pogbaja in zatrdil, da ga ne spusti nikamor. "Je fantastičen igralec, karizmatična osebnost in zadovoljni smo, da ga imamo v svoji sredini. Kljub vsem špekulacijam je prav da pojasnim, Pogba ne gre nikamor," je zagotovil Solskjaer.

Po besedah Raiole si Pogba želi osvajati lovorike v dresu Uniteda.
Po besedah Raiole si Pogba želi osvajati lovorike v dresu Uniteda. FOTO: AP

Zanimanje galaktikov

Ob tej priložnosti je Raiola potrdil tudi veliko zanimanje madridskega Reala za nakup francoskega nogometnega zvezdnika. "Real je bil zelo zainteresiran za nakup, vendar ga v Manchesteru niso želeli izpustiti. Iz tega nismo delali zdrahe, moja naloga je, da delujem v skladu z nogometaševimi željami. Nekateri si tako privoščijo številne izpade, a Paul ni eden izmed teh," je razkril eden najbolj razvpitih nogometnih agentov današnjega časa, ki skrbi za največje nogometne zvezdnike.

Raiola je ob tem poudaril, da so Pogbajev cilj lovorike, te pa želi dosegati v vrstah rdečih vragov: "Paul si želi biti uspešen in zadovoljen. Želi osvajati trofeje in rad bi jih dosegal v vrstah Manchester Uniteda."

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
23. 12. 2019 12.30
+1
Če želi Pogba osvajati lovorike, potem bo moral trenirati in igrati, ne pa biti skoz na bolniški.
Maximus
22. 12. 2019 16.18
+1
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE že mogoče da se on počuti kot doma, sam mi se ne počutimo kot njegov dom.
Trend01
22. 12. 2019 10.06
+1
Dobra vest za pristaše Reala iz dveh razlogov. Fede še ne bo dobil prehude konkurence, in se bo zato lahko še nemoteno razvijal in igral še naprej ter se tako do konca dokazal. V koliko slučajno pride Pogba poleti v Real, bo prišel za mnogo, mnogo nižjo ceno, in se bo moral boriti za enajsterico. Letos poleti bi direktno prišel v prvo enajsterico. Kako bo to izgledalo naslednje leto? Kdo vse bo izpadel? Casemiro, Fede, Kroos - zanesljivo ostajajo. Modrić, James, Isco, Óscar Rodríguez, Brahim Díaz, Ceballos? Kdo ostaja? Kdo morda prihaja? Camavinga (kot DM) in Fabián Ruiz (menjava z Jamesom?), Pogba? Pa Ødegaard nazaj. Gre Kubo še na eno posojo? V močnejši klub?
resnicaosvobaja
22. 12. 2019 09.14
-7
Kako dolgo bo še Pogba na posoji pri ManU ?
Carrasco
22. 12. 2019 08.37
+7
Za 24 ur strokovnjake in njihove članke je že eno sezono v Realu