Nogomet

Raperske vode: Haaland nekoč ni blestel zgolj na nogometnih zelenicah

Dortmund, 19. 03. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Erling Braut Haaland je s predstavami v tej sezoni poskrbel, da je njegovo ime znano veliki večini nogometnih navdušencev. A redko kdo ve, da norveški čudežni deček v preteklosti ni slovel zgolj pred vrati nasprotnikov. Leta 2016 je z nekdanjima soigralcema objavil videospot na YouTubu, ki ima več kot tri milijone ogledov.

Erling Haaland je znan tudi po značilnem proslavljanju zadetkov.
Erling Haaland je znan tudi po značilnem proslavljanju zadetkov. FOTO: AP

Erling Braut Haaland je v polnem sijaju zablestel v tej sezoni, ko se je prvič preizkušal na elitnem evropskem odru – v Ligi prvakov, a nase je na različne načine opozarjal že prej. V dresu norveške reprezentance do 15 let je na eni od tekem dosegel gol neposredno po prvem sodniškem žvižgu. Za angleško nogometno revijo FourFourTwo ga je pred časom opisal kot najlepšega v svoji karieri. Še bolj je Haaland zablestel na lanskem svetovnem prvenstvu do 20 let, ko je Hondurasu na eni sami tekmi zabil kar devet zadetkov, še dva pa mu je razveljavil VAR. 

Na Norveškem pa je 19-letnika veliko ljudi spoznalo leta 2016, ko je skupaj z dvema nekdanjima soigralcema iz mladinskih reprezentančnih selekcij na YouTubu objavil pesem z naslovom Kygo jo, ki ima danes več kot tri milijone ogledov. "Bili smo na reprezentančnem zboru, imeli smo prost dan in zares nismo imeli kaj početi. Zato smo se odločili, da napišemo pesem in posnamemo videospot," je zgodbo za nastankom te glasbene ‘mojstrovine’ razkril napadalec Borussie Dortmund. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Haaland pravi, da je razlog, zakaj je videospot videlo toliko ljudi, jasen – ker je preprosto dober. Je pa 19-letnik vseeno priznal, da se na nogometnih zelenicah znajde bolje kot v glasbenem svetu. "Mislim, da so moje nogometne veščine veliko boljše. Kar pa se tiče rapa? Tudi ta ni tako slab," je dejal strelec desetih zadetkov v tej sezoni Lige prvakov. 

Zanimivo pa je, da sta tudi ostala dva člana zasedbe Flow Kingz postala profesionalna nogometaša. Erik Tobias Sandberg trenutno igra za norveškega drugoligaša Lillestrom, medtem ko Erik Botheim brani barve bistveno bolj slavnega Rosenborga v Eliteserien, prvi norveški ligi. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mererrek
19. 03. 2020 12.07
+5
wunderkind s samo 70milijoni odskodnine. Obrez bi znorel da ga odkupijo od Barcelone za samo 70 milijonov po drugi strani pa hvali Dortmund
nikoiništa
19. 03. 2020 11.36
+5
Mojstrovina? Kaj vi ste bolani?!!!!!!!!!!!!!
A si ti mal bogi
19. 03. 2020 09.11
+11
Kar nogometa naj se drži
Goveja župa
19. 03. 2020 08.24
+0
Decek je talentiran ni kaj
ehjaehja
19. 03. 2020 10.20
+6