Nogomet

Xavi sestavlja svoj mozaik: Leedsov Raphinha ne želi podaljšati pogodbe

Barcelona, 30. 03. 2022 12.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Barcelone Joan Laporta nedavno ni skrival, da se v klubu spogledujejo z brazilskim krilnim nogometašem Raphinho. 25-letnika naj bi si v svoji zasedbi želel predvsem trener Xavi Hernandez. Olje na ogenj govoricam, ki Raphinha povezujejo s Camp Nouom, pa je prilila novica, da slednji ne želi podaljšati pogodbe z Leeds Unitedom.

Xavi Hernandez je pozimi iz Premier lige pripeljal Aubameyanga in Ferrana Torresa, ki sta se ekspresno vklopila v zasedbo Barcelone. Blaugrana pa tudi z njuno pomočjo v zadnjih tednih igra kot prerojena.
Xavi Hernandez je pozimi iz Premier lige pripeljal Aubameyanga in Ferrana Torresa, ki sta se ekspresno vklopila v zasedbo Barcelone. Blaugrana pa tudi z njuno pomočjo v zadnjih tednih igra kot prerojena. FOTO: AP

Raphinha se je od selitve na Otok leta 2020 – pred tem je branil barve francoskega Rennesa – uveljavil kot eden najboljših ofenzivnih nogometašev v Premier ligi. Dočakal je prvi vpoklic brazilskega selektorja Titeja. V tej sezoni je z devetimi goli najboljši strelec svojega Leedsa, katerega član po vsej verjetnosti ne bo več dolgo. 

"Raphinha je nogometaš po našem okusu. Všeč nam je njegov slog igre," je v intervjuju za RAC1 pred časom povedal predsednik Barcelone Joan Laporta. Raphinha se z Barcelono povezuje tudi zaradi zanimive povezave, saj je njegov zastopnik nekdanji odlični portugalski nogometaš Deco, ki je velik del svoje kariere preživel prav na Camp Nouu. "Z njim imamo dobre odnose, to drži, ampak potrebno je izpostaviti, da ga ni na našem plačilnem seznamu," je bil o Decu jasen Laporta. 

Spletni portal Goal je nedavno poročal, da se Raphinha še ni odzval na ponudbo Leedsa za podaljšanje pogodbe, trenutna pa se mu izteče čez dve leti. Številni mediji so v zadnjem času sicer poročali, da ima 25-letnik v svoji pogodbi odkupno klavzulo v višini 75 milijonov evrov, kar pa so iz vrst Leedsa odločno zanikali. 

Raphinha slovi po svoji hitrosti in tehnični podkovanosti. Tudi zato številni menijo, da bi bil odlična izbira za katalonskega velikana.
Raphinha slovi po svoji hitrosti in tehnični podkovanosti. Tudi zato številni menijo, da bi bil odlična izbira za katalonskega velikana. FOTO: AP

"Raphinha nima odkupne klavzule. Iskreno sva si pogledala v oči in se strinjala, da je naš skupni cilj, da rešimo klub pred izpadom," je za Marco povedal športni direktor kluba Victor Orta. "Na srečo nad njegovo kariero bdi Deco, ki dobro ve, kako je treba delovati v takšnih situacijah. Deco ve, da je prvi cilj njegovega nogometaša, da si z Leedsom zagotovi obstanek v Premier ligi, nato pa bodo razmišljali naprej," je še dodal Orta. 

Sedemkratni brazilski reprezentant, ki ima tudi italijansko državljanstvo, je po podatkih Transfermarkta ocenjen na 45 milijonov evrov. Glede na dolžino njegove pogodbe bo morala Barcelona, če si ga bo želela pripeljati že to poletje, odšteti bistveno več. Raphinhevo odškodnino bi lahko znižal morebitni izpad Leedsa v drugo angleško ligo. Leeds je trenutno na 16. mestu, a ima ob tekmi več kar sedem točk naskoka nad mesti, ki vodijo v Championship. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
30. 03. 2022 21.29
-6
A to kupujejo na kredit
RUBEŽ
31. 03. 2022 09.40
+4