Nogomet

Rapinoe se spogleduje s prestopom v Katalonijo: Barcelona ima v mojem srcu prav posebno mesto

Barcelona, 21. 09. 2019 10.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kapetanka ameriške nogometne reprezentance Megan Rapinoe, ki je poleti Združene države Amerike popeljala še do četrtega zlatega odličja na svetovnih prvenstvih, razmišlja o vrnitvi na staro celino. 34-letnica trenutno brani barve washingtonskega moštva Reign FC.

Prvi obraz ameriške ženske izbrane vrste Megan Rapinoe je v svoji dolgoletni nogometni karieri že izkusila evropske zelenice, med letoma 2013 in 2014 je branila barve francoskega Olympique Lyonnais, očitno pa Američanka razmišlja, da bi svojo nogometno pot sklenila prav v Evropi.

Američanke so na svetovnem prvenstvu v Franciji osvojile že četrto zlato.
Američanke so na svetovnem prvenstvu v Franciji osvojile že četrto zlato. FOTO: AP

Za konec kariere še v Španiji? 

Nogometašica v svojem zadnjem pogovoru za beIN Sports ni skrivala naklonjenosti katalonskemu nogometnemu velikanu Barceloni, namignila pa je tudi, da bi prav v Kataloniji lahko končala svojo nogometno pot. "Staram se, Megan Raponoe se stara," se je pošalila Američanka in nadaljevala: "Odprta sem za vse mogoče ponudbe. Ideja o tem, da bi igrala v tujini je zelo mikavna. Rada potujem. Leto dni sem igrala že v Lyonu in bilo mi uje izjemno všeč, morda bom za konec svoje kariere igrala v Španiji," je dejala najboljša nogometašica zadnjega svetovnega prvenstva v ženskem nogometu.

Čeprav na iberskem polotoku stiska pesti za Barcelono, občuduje tudi igro obeh madridskih velikanov. "Barcelonina igra je navdihujoča in čudovita, pravo veselje jih je gledati. Atleticova igra je izjemno intenzivna, zaradi česar je vedno zanimivo, tudi Real ima odlične posameznike. Kljub temu ima Barcelona ima v mojem srcu prav posebno mesto," je priznala.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blef
22. 09. 2019 08.21
+0
Mal je fantovska. Ni čudno, da je najboljša.
CestniKolesar370Wattov
22. 09. 2019 07.51
+2
Brez njenih izpadov na s.p. nihče ne bi vedel kdo ona sploh je.
tekač
22. 09. 2019 08.19
+2
Freid,si gledal kakšno tekmo na SP? Izgleda,da nisi,kajti moraš biti slep pa še s črnimi očalami,da ne vidiš,da je bila Rapinoe za klaso boljša od vseh nogometašic na SP. Pustimo zdaj njene izjave, čeprav so mi zelo všeč,sploh tisto o Trampu......
Mungos2
21. 09. 2019 16.02
+5
A ženo bo pripeljala s seboj ??
SAF1
21. 09. 2019 15.09
+7
Naj kar sanja, takih kot je ona v Evropi pa res ne rabimo.
BBarca
21. 09. 2019 12.44
+21
Ne hvala. Da ne bo začela v Barceloni težit zakaj ima Messi večjo plačo kot ona.