Nogomet

Ne gre nikamor: Rashfordu nova pogodba in 223 tisočakov na teden

Manchester, 01. 07. 2019 16.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec Manchester Uniteda Marcus Rashford je s klubom, pri katerem se je naučil nogometne abecede, podpisal novo dolgoročno pogodbo, ki ga bo na Old Traffordu, vsaj na papirju, zadržala do leta 2023. Rashford lahko pogodbo podaljša še za eno leto, na teden pa bo zdaj zaslužil več kot 223 tisoč evrov.

Po preboju v članski ekipi Uniteda je Rashford (v belem dresu) hitro dobil tudi priložnost v angleški članski reprezentanci.
Po preboju v članski ekipi Uniteda je Rashford (v belem dresu) hitro dobil tudi priložnost v angleški članski reprezentanci. FOTO: AP

Marcus Rashford, ki so ga povezovali z nekaterimi velikimi evropskimi klubi, bo očitno še dolgo član Manchester Uniteda, potem ko so iz vrst najtrofejnejšega kluba otoške Premier League v torek sporočili, da so z 21-letnim domačim fantom podpisali novo, štiriletno pogodbo, ki velja do leta 2023. Produktu klubske šole so tedensko plačo povišali na več kot 223 tisoč evrov, podaljša pa jo lahko še za eno sezono.

RASHFORD

Rashford je s tem postal eden najbolje plačanih posameznikov v ekipi, kjer je postal eden ključnih članov prve postave, potem ko je februarja 2016 debitiral pod taktirko že nekaj časa bivšega trenerja Louisa van Gaala. Do sedaj je na 170 tekmah dosegel 45 golov, 23-krat je nastopil tudi za angleško člansko izbrano vrsto in z Unitedom osvojil tri pokale: Ligo Evropa, pokal FA in ligaški pokal.

United ga je oblikoval kot igralca in osebo
"Manchester United mi pomeni vse v življenju vse odkar sem prišel sem pri sedmih letih," je ob potrditvi dogovora dejal Rashford. "Ta klub me je oblikoval kot igralca in osebo, zato je resničen privilegij vsakič, ko dobim priložnost obleči ta dres. Želim se zahvaliti Oleju (trenerju Gunnarju Solskjaerju, op. a.) in njegovemu štabu za vse, kar so storili zame. Bolj perfektne skupine trenerjev si za učenje ne bi mogel želeti, medtem ko nadaljujem z razvojem in se veselim preboja na naslednjo raven. Dal bom vse od sebe, da bi pomagal vrniti ta klub nazaj tja, kamor spada, in da prinesem uspehe, ki si jih naši navijači zaslužijo."

"Rdeči vragi" so bili že tik pred tem, da bi izkoristil klavzulo v Angleževi prejšnji pogodbi in slednjo podaljšali do leta 2021, a so nato uspeli doseči dogovor za še daljše sodelovanje. Rashford je po prihodu Oleja Gunnarja Solskjaerja pred novim letom postal osrednja figura Unitedovega napada, Norvežan, ki je nedavno pozdravil prihod novega bočnega branilca Aarona Wana-Bissake, pa je zadovoljen pozdravil torkove novice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Marcus je eden najbolj talentiranih angleških igralcev svoje generacije," je dejal Solskjaer, ki je tudi sam nekoč igral na položaju napadalca. "Je izjemen igralec, blagoslovljen z naravno hitrostjo in energijo. Marcus je bleščeč primer talentov, ki jih proizvaja naša akademija, njegovo odraščanje pa pomeni, da res razume, kaj pomeni igrati za Manchester United. Kljub temu, da je star šele 21 let, ima Marcus že zdaj veliko izkušenj. Pred njim je fantastična prihodnost s klubom in presrečen sem, da je podpisal novo pogodbo," je dodal Norvežan.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
01. 07. 2019 19.47
+14
dobra nalozba uniteda...rashford je v zadnjih 3sezonah pokazal vedno nekaj vec od vseh okrepitev uniteda v napadu..
SAF1
01. 07. 2019 19.24
+9
Ko je bil Rashford željan dokazovanja, je eksplodiral, zadnje čase pa se nosi visoko in to se takoj pozna na igri.