Nogomet

Razigrani West Ham z drugim pokrom zadetkov ostaja nedotaknjen

London, 23. 08. 2021 22.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na zadnji tekmi drugega kroga angleške Premier League je West Ham United z 2:0 ugnal Leicester City. Ob polčasu je bilo 1:0 v korist Londončanov. Gostje so bili po neumnosti Ayozeja Pereza tedaj že z igralcem manj, kar so kladiva izkoristila v drugem delu. Michail Antonio je z dvema goloma med 80. in 84. minuto dokončno odločil tekmo, častni zadetek za Leicester pa je vpisal Youri Tielemans.

Michail Antonio na tekmi West Ham United – Leicester City.
Michail Antonio na tekmi West Ham United – Leicester City. FOTO: AP

Trener West Hama David Moyes ima ob uvodu v novo sezono sladke skrbi. Njegovi varovanci so v drugem krogu angleškega prvenstva nasprotniku še drugič zabili kar štiri zadetke. Prejšnji konec tedna so kladiva s 4:2 ugnala Newcastle United, Leicester City pa je tokrat padel s 4:1. Za zanesljivo zmago so zadeli Pablo Fornals v prvem polčasu in Said Benrahma ter dvakrat Michail Antonio v drugem polčasu. Poleg dveh zadetkov je občasni angleški reprezentant prispeval še podajo za gol Benrahme, s čimer je bil zagotovo prvi junak srečanja. 

Za Leicester, ki je bil od 40. minute naprej z igralcem manj, saj je bil zaradi grobega starta pod prho predčasno poslan Ayoze Perez, je kot edini v polno meril Youri Tielemans. Belgijec je v 69. minuti znižal na 2:1 in zdelo se je, da srečanje še ni povsem odločeno, vendar je Antonio nato z dvema zadetkoma zabil zadnja žeblja v krsto lisic. 

Statistika tekme West Ham United – Leicester City
Statistika tekme West Ham United – Leicester City FOTO: Sofascore.com

West Ham ima po dveh krogih v svojih knjigah šest točk, na račun gol razlike 8:3 pa je na samem vrhu lestvice. S po dvema zmagama se lahko pohvalijo še Liverpool, Tottenham, Chelsea in Brighton. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premier League, 23. avgust, izid: 

West Ham United – Leicester City 4:1 (1:0)
Fornals 26., Benrahma 56., Antonio 80., 84.; Tielemans 69.
RK: Perez 40.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.