Nogomet

Razočarani Coutinho srečo spet našel v reprezentančnem dresu: Sezona je bila pod pričakovanji

Barcelona, 12. 06. 2019 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Brazilski nogometni reprezentant Philippe Coutinho se z grenkobo spominja pretekle sezone. Priznava, da je bila ta daleč pod njegovimi pričakovanji, kar ni ostalo neopaženo tudi navijačem. Ti so vse skupaj z žvižgi in številnimi kritikami le še otežili.

Barcelona bo v poletnem prestopnem roku pošteno prevetrila svojo slačilnico. Eden od nogometašev, ki bi v naslednjih tednih lahko zapustil vrste katalonskega velikana, je tudi Philippe Coutinho. Najdražji nogometaš v zgodovini kluba ni upravičil pričakovanj, zato želijo na Camp Nouu vsaj delno povrniti spodletelo investicijo.

Velik udarec za Barcelono je bil tudi izpad v polfinalu Ligi prvakov. Po preobratu Liverpoola so se napredovanja v finale veselili redsi.
Velik udarec za Barcelono je bil tudi izpad v polfinalu Ligi prvakov. Po preobratu Liverpoola so se napredovanja v finale veselili redsi. FOTO: AP

Zanimanje za Brazilca je do zdaj pokazalo že nekaj klubov, vendar nihče ni stopil v akcijo. Katalonci bi želeli zanj iztržiti 100 milijonov evrov, saj jih je nakup brazilskega reprezentanta drago stal. Zanj so odšteli kar rekordno klubsko vsoto, velik zalogaj za katalonski račun pa naj bi bila tudi njegova plača.

"Coutinho ni nogometaš za Barcelono, to je več kot očitno," naj bi že pred časom po poročanju ameriškega ESPN pricurljajo s Camp Noua. Razočarani nad predstavami nogometaša pa so ne le v strokovnem štabu, temveč tudi Brazilec sam. "Nisem imel dobre sezone," je pred nedavnim potarnal Coutinho in pojasnil, "bila je pod mojimi pričakovanji in pričakovanji navijačev. A samozavest je mogoče dobiti le s trdim delom, kar sem tudi storil in kar bom počel tudi naprej."

Po mnenju soigralcev je Coutinho v reprezentančnem dresu spet našel srečo.
Po mnenju soigralcev je Coutinho v reprezentančnem dresu spet našel srečo. FOTO:

Navijači so Coutinha večkrat ’nagradili’ z žvižgi, njihovo ravnanje pa so že v preteklih tednih obsodili številni Barcelonini nogometaši. V bran rojaku je sicer stopil tudi branilec PSG Thiago Silva.

"Coutinho je imel težko leto v Barceloni. Velikokrat so ga izžvižgali, ni imel podpore s tribun. V reprezentanci igra izjemno pomembno vlogo. Predvsem, kadar Neymar ni na voljo," je poudaril Silva in nadaljeval, "na zadnjih tekmah je bil najboljši igralec na zelenici. Ne le zaradi podaj in zadetka, temveč tudi njegovega prispevka k obrambi. Mislim, da je spet srečen."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

klokcar
12. 06. 2019 20.58
+4
Naj valverde pogleda kak phil igra u repki.. In pa predvsem kje igra...
ehjaehja
12. 06. 2019 13.49
-5
no to pa je bil res eden zgodovinskih polomov kar se zadeva nakupov. Veliko razočaranje zame kaj šele za katalonce ki so navdušeno metali pod nos kako v njemu vidijo naslednika inieste.UFF KAKO LIVERPOOLU SMEJE RIT.kej takega ne vidiš niti v filmih:igralec gre stran na silo zahinavi svojo ekipo čez 2 leti pa mu nekdanja ekipa zada enega najhujših porazov in osvoji ligo prvakov:) pa naj se še kdo posmehuje karmi od kataloncev če si upa?? izzivam ga in čakam naslednjo sezono kaj se bo spet zgodilo barci.
cripstoned
12. 06. 2019 11.41
+0
ne bom pozabil 1.dneva coutinha ko je prestopil k barceloni kaj je povedal...''v barco sem prisel zaradi lige prvakov''...ze takoj naslednjo sezono je potem liverpool igral finale, letos pravtako in ga tudi osvojil...naj dodam da je liverpool se od barce prejel 150milijonov eur....v 2.sezonah se noben ni bil tako hudo porazen kot coutinho in barcelona...karma je huda stvar...kloppu in ostalim se verjetno tudi smeji zaradi tega...
derek angelus
12. 06. 2019 11.53
+13
messi isto letos vrnemo ligo prvakov domov.ronaldo pricakoval isto z juventuso.na koncu pa zasluzeno liverpool...ki je viso na zadnji tekmi in v polfinalu..
Kollerik
12. 06. 2019 12.48
+2
Kollerik
12. 06. 2019 12.49
+1
cripstoned
12. 06. 2019 13.00
-3
derekangelus...letos liverpool zasluzeno...ronaldo pa ne more vsako leto biti prvak lige prvakov...kolerik -22 in 6. mesto...ta rekord drzi barca....13 in 33 je pa rekord real madrida...v jok na jok.com
Kollerik
12. 06. 2019 20.21
+3
sory, nas pač bolj zanima realov najnovejši rekord.... -13/-19.... tazadnji, ažurni podatki pač....
cripstoned
12. 06. 2019 20.47
+1
tudi to je laz...najnovejsi realov rekord je 3x zapored 4x v 5 sezonah...skupaj 13x...za njim gredo pa rekorderji tako...milan 7, liverpool 6...ronaldo 5 in barca 5...