Nogomet

Razočarani Hazard: Vsa čast Ancelottiju, toda midva ne komunicirava

Madrid, 14. 03. 2023 09.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred nogometaši madridskega Reala je povratna tekma osmine finala elitne Lige prvakov proti angleškemu velikanu Liverpoolu, ki jo bomo v sredo zvečer od 20.30 naprej neposredno prenašali na Kanalu A in VOYO. Prvi medsebojni obračun na Anfield Roadu so prepričljivo s 5:2 dobili varovanci trenerja Carla Ancelottija, zato se pričakuje, da bodo delo dokončali na Santiagu Bernabeuu in se posledično uvrstili med osem najboljših moštev na stari celini.

Čeprav prekaljeni trenerski lisjak uživa veliko spoštovanje v madridski garderobi, pa obstaja nekdo, ki nikakor ne more biti zadovoljen s svojim trenutnim statusom v moštvu.

Nekdanji član Chelseaja, ki je po novem razočaranju v belgijskem dresu na zadnjem svetovnem prvenstvu v Katarju zaključil reprezentančno zgodbo, je v pogovoru za ugledni madridski športni časnik AS odprl dušo in med drugim spregovoril o specifičnem odnosu z glavnim trenerjem Carlom Ancelottijem. Eden Hazard ne skriva spoštovanja, ki ga goji do omenjenega italijanskega strokovnjaka, toda ko beseda steče o njunem sodelovanju, tega praktično ni.

Eden Hazard ne skriva spoštovanja, ki ga goji do Carla Ancelottija, toda ko beseda steče o njunem sodelovanju, tega praktično ni, zatrjuje 32-letni nekdanji belgijski reprezentant.
Eden Hazard ne skriva spoštovanja, ki ga goji do Carla Ancelottija, toda ko beseda steče o njunem sodelovanju, tega praktično ni, zatrjuje 32-letni nekdanji belgijski reprezentant. FOTO: AP

"Upam, da bom v prihodnje dobil več priložnosti za igro, da dokažem, da sem še vedno zmožen igrati na visoki ravni. Razumem ljudi, ki dvomijo vame, toda potrebujem priložnost(i), da jih prepričam v nasprotno. Drugače ne gre," je uvodoma dejal 32-letni nekdanji belgijski reprezentant in nadaljeval: "Med Ancelottijem in menoj obstaja spoštovanje in tako bo tudi ostalo v prihodnje. A če me vprašate, ali komunicirava, je odgovor negativen. Zakaj je temu tako, preprosto ne vem. Bi bilo treba vprašati tudi njega, kajti trener je tisti, ki odloča o tem, kdo bo igral in kdo ne. Sam nikakor ne morem biti zadovoljen s tem, da že lep čas nisem odigral niti sekunde, toda to je življenje poklicnega športnika. Moram biti potrpežljiv in počakati na priložnost."

Starejši od bratov Hazard je med drugim prepričan, da bo Real preskočil angleško oviro na poti do četrtfinala najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu. "Čeprav se zavedamo kakovosti Liverpoola, bi morala prednost s prve tekme zadostovati za napredovanje v naslednjo fazo izločilnih bojev. Zelo pomemben bo vstop v tekmo, saj si ne smemo privoščiti ponovitve tako slabega začetka z Anfielda. Na koncu verjamem, da bomo znali unovčiti bogate izkušnje in se veseliti novega uspeha s svojimi navijači," je še pristavil Eden Hazard.   

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
16. 03. 2023 10.03
+1
Eden Hazard ne komunicira z Ancelottijem, mislim da Carleto sploh ne pogreša te komunikacije, Hazard je imel v svojem nogometnem življenju kar precej šans, imel je tudi talent, in igral v klubih, ki so kotirali najvišje v Evropi, le volje ni imel, LEN IN ČUDAŠKI igralec, tako da bo Hazard pač poniknil v močvirje povprečnosti, sicer pa denarja bi moral imeti dovolj, razen če ga ni zafrčkal.
Trend01
14. 03. 2023 15.48
-2
Pravijo, da ga Arsenal k sebi vabi.
zmerni pesimist
14. 03. 2023 14.06
+2
Ta je tak kot iličić pri mariboru
Pepč
14. 03. 2023 13.51
jap prvenstvo in tud EU majo našpanan.Če nisi fit zaradi svojih razvad poškodb ali kakor koli drgač pri taki dolgi klopi mladih talentiranih in željnih dokazovanja preprosto nisi v ekipi.Lovorike so za na police ne pomenijo da si standarni član ekipe.Ni časa za priložnosti zadeve je treba oddelat na terenu
RVN
14. 03. 2023 12.18
+6
Igralec, kot je Hazard, je tipičen primer, kako lahko igralec, ko je na vrhuncu, pozabi na obveznosti in odrekanja, ki so potrebna, da na vrhuncu tudi ostaneš še nekaj časa. Hazardu se je zgodil življenski prestop v enega največjih klubov, potem pa se je zredil (ker je mislil, da se mu nič ne more zgodit) in prišel je padec v formi in nato še poškodbe. Nekje sem prebral, ko je komentiral, da ko je on na dopustu, je na dopustu, takrat lahko počne (se prehranjuje) kakor mu paše. Zdaj pa se čudi, da trener izbira za njegovo pozicijo igralce, ki imajo podoben talent in več profesionalizma kot ga ima on. Resnično ne razumem, zakaj sedaj joče. Tu je logika enostavna. Na igrišče gre tisti, ki je v tistem trenutku boljši. Pri realu imajo skoraj za vse pozicije 2 ali več pripravljenih igralcev. Zakaj pa medsebojno ne komunicirata, pa je težko komentirati, saj je to zagotovo zgodba, ki se je razvijala v garderobi.
JOSEPH HAYDN
14. 03. 2023 10.47
+6
Če si ves čas pri zdravnikih, tam je težko najti trenerja