Nogomet

Razpoloženi Matko o prometni nesreči, medijskem premoru in prestopu

Celje, 29. 05. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Lukač
Komentarji
1

Krilni napadalec Celja Aljoša Matko je s fantastičnim zaključkom sezone, kjer je na petih tekmah ob koncu zabil osem golov, znova glasno opozoril nase. V dolgem pogovoru, na katere od prihoda v knežje mesto praviloma ni pristajal, pa se je spomnil tudi na prometno nesrečo, ki mu je spremenila življenje.

Predstavljajte si, da je morala mama brati laži o meni 

Več kot dve leti minevata od prometne nesreče, v kateri je bil kot voznik udeležen tedaj 21-letni Aljoša Matko, ki je v tistem času nosil dres Maribora: "To me bo spremljalo do konca življenja," se zaveda Črnomaljec, ki je tudi zavoljo tega ob prestopu v Celje zavrnil vse prošnje za intervju, z izjemo izjav med in po tekmi. Zdaj je odprl vrata stadiona Loka v domačem Črnomlju, kjer se je začela njegova pot. Igral je tudi za Krko in pozneje pot v mlajših selekcijah nadaljeval pri Mariboru. Posoja v Bravo je bila po njegovem mnenju najboljša v karieri. Po prejetem nazivu Vijol'čni bojevnik ga je pot vodila na Švedsko, kjer je igral za Hammarby. Vrnitev v domovino je bila nepričakovana, kar se barv tiče, pridružil se je Olimpiji, danes pa je v Celju. Pojasni, da je situacija ob nesreči prizadela tudi družino: "Predstavljajte si, kako je, ko mora mama brati laži o tebi," se spominja vseh, ki so ga blatili v medijih. Zadeva se zdaj bliža koncu tudi v pravnem smislu, še pove 23-letnik in s to temo zaključiva, a Matko pove, da mu je spremenila kariero ter življenje.

Aljoša Matko (levo) v pogovoru z novinarjem Janom Lukačem (desno).
Aljoša Matko (levo) v pogovoru z novinarjem Janom Lukačem (desno). FOTO: 24ur.com

Forma, prestop in reprezentanca 

Ob koncu je bil Aljoša Matko najboljši nogometaš lige. Strelska forma je tudi plod spremembe načina igre Celja, kjer ob genijalnem Denisu Popoviću dobiva uporabne žoge. Hitrost izkorišča v svoj prid: "Ko gre napadalcu, gre vse," se zadovoljno nasmeji. Povprašam ga tudi o prestopu, a pravi, da bo čas za pogovor z agentom Amirjem Ružnićem po počitnicah. Del jih je že za njim, del še prihaja. Fokus je za zdaj na Celju, ki bo lovilo preboj v skupinski del Konferenčne lige, glasna pa so tudi namigovanja o vpoklicu v člansko reprezentanco: "To so sanje vsakega nogometaš," je iskren 23-letnik, ki je veliko prahu dvignil s prestopom v Olimpijo, a še dandanes je hvaležen navijačem Maribora za podporo v času, ko je branil barve najtrofejnejšega kluba pri nas. Zdaj svojim bližnjim odsvetuje obisk Ljudskega vrta, v izogib neprijetnim vzklikom s tribun. Vse in še več v sproščenem pogovoru ob zelenici stadiona nekdanjega belokranjskega prvoligaša. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

backo88
29. 05. 2023 17.09
-2
BRAVO MATKO RES SI POKAZAL KAJ JE NOGMET,MOARŠ SE ZAHVALITI POPOVIČU IMA NOGO ZA PODAJE. BRAVO BRAVO