Nogomet

RB Leipzig in Leeds v pravnem sporu zaradi francoskega napadalca

Leeds, 02. 07. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški prvoligaš RB Leizpig in angleški drugoligaš Leeds sta se zapletla v redko viden pravni spor. Nemci so na Otok za drugi del sezone posodili napadalca Jean-Kevina Augustina, pri Leedsu pa so se s pogodbo zavezali, da ga bodo odkupili, če jim uspe napredovati med elito. To se bo zelo verjetno tudi zgodilo, težava pa je, ker so si na Elland Roadu v tem času premislili, tako da 23-letnik ni več v klubskih načrtih za prihodnost.

Jean-Kevin Augustin v dresu RB Leipziga
Jean-Kevin Augustin v dresu RB Leipziga FOTO: AP

Jean-Kevin Augustin je v drugi angleški ligi na treh tekmah zbral vsega 48 minut, kljub temu pa ga bodo morali pri Leedsu, kot vse kaže, na koncu sezone odkupiti. In to za kar 21 milijonov evrov, čeprav je 23-letnik ocenjen na 9,5 milijona. Pri RB Leipzigu so namreč v pogodbo ob posoji dodali člen, po katerem mora Leeds, če mu uspe napredovati, igralca nujno odkupiti.

Pri Leedsu si tega seveda ne želijo več, zato so v dogovoru našli luknjo. Trdijo namreč, da se je sezona uradno zaključila 30. junija in da do takrat še niso matematično potrdili napredovanja. Četi Marcela Bielse bo skoraj zagotovo uspelo priti v Premier League, saj ima na vrhu pred tretjim mestom, ki kot prvo ne prinaša neposrednega napredovanja, velikih šest točk naskoka. Do konca ima Leeds še šest tekem. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

O Augustinovem prestopu pa bo, vsaj tako kaže, odločalo sodišče. Francoskega napadalca si očitno ne želijo ne v Leipzigu ne v Leedsu, a nekdo ga bo moral imeti tudi v prihodnje. Nekdanji član PSG je bil posojen že v prvem delu letošnje sezone, ko je nastopal za Monaco v Ligue 1. Nekdanji soigralec Kevina Kampla je za bike v vseh tekmovanjih odigral že 76 tekem, na katerih je dosegel solidnih 20 zadetkov, se pa v Leipzigu očitno zavedajo, da ob njegovi prodaji v normalnih okoliščinah nikdar ne bi iztržili 21 milijonov, kot jim to lahko uspe zdaj. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.