Nogomet

Rdeči vragi brez večjih težav odpravili Chelsea

Manchester, 25. 05. 2023 23.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Manchester Uniteda so v zaostali tekmi 32. kroga angleške Premier league na svojem Old Traffordu z visokih 4:1 premagali londonski Chelsea in tako potrdili nastope v skupinskem delu elitne Lige prvakov v prihodnji sezoni. V njej bodo od preostalih angleških klubov nastopali še Manchester City, Arsenal in Newcastle.

Rdeči vragi so v tekmo vstopili odločno, kar se jim je obrestovalo že v šesti minuti, ko je v polno meril izkušeni brazilski vezist Casemiro.

Čeprav so varovanci nizozemskega strokovnjaka Erika ten Haga tudi v nadaljevanju prvega dela igre nizali priložnosti, so mrežo Chelsea drugič zatresli šele globoko v sodnikovem podaljšku, potem ko je Anthony Martial neubranljivo zadel za 2:0. V 73. minuti je najstrožjo kazen za domače uspešno izvedel isti igralec, nad katerim je bil storjen prekršek za enajstmetrovko - Bruno Fernandes.

Bruno Fernandes je rutinirano izvedel enajstmetrovko za vodstvo Manchester Uniteda s 3:0.
Bruno Fernandes je rutinirano izvedel enajstmetrovko za vodstvo Manchester Uniteda s 3:0. FOTO: AP

Da bo mera polna, je poskrbel Marcus Rashford, ki je v 78. minuti izkoristil grobo napako v ožji obrambi modrih za povišanje vodstva na 4:0. Častni zadetek za goste je minuto pred koncem rednega dela srečanja dosegel Joao Felix in s tem postavil končni izid tekme (4:1). 

To je bila 22. zmaga za Manchester United v letošnji sezoni Premier league, s čimer je potrdil nastope v skupinskem delu elitne Lige prvakov v naslednji sezoni. Tam bodo od angleških klubov nastopili še Manchester City, Arsenal in Newcastle.

Angleško prvenstvo, zaostala tekma 32. kroga, izid:
Manchester United - Chelsea     4:1 (2:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matrax
26. 05. 2023 12.08
-2
Evo nas v Ligi Prvakov 👍👍