Nogomet

Manchester City 'razčetveril' nebogljeni Arsenal, 'rdeči vragi' do točke

Manchester/Wolverhampton, 15. 12. 2019 17.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V 17. krogu angleškega državnega nogometnega prvenstva sta se na Old Traffordu pomerila domači Manchester United in Everton, ki pod vodstvom novega trenerja Duncana Fergusona igra kot prerojen. Gostje so se prikazali v zelo dobri luči in iztržili remi (1:1), medtem ko so nogometaši Tottenhama na zahtevnem gostovanju pri Wolverhamptonu v izdihljajih tekme izvlekli zmago z 2:1. V derbiju kroga pa so 'meščani' povsem nadigrali nebogljeni Arsenal (3:0).

Nekoč je bil to eden od velikih derbijev angleške Premier League, a je danes moštvo Arsenala daleč od nekdanjega sijaja, Manchester City pa eno od najboljših moštev na stari celini.

Varovanci Josepa Guardiole so od uvodnega sodnikovega žvižga zagospodarili na Emiratesu, kar je že v 2. minuti z lepim zadetkom potrdil izjemno razpoloženi Kevin De Bruyne. Tudi sicer je bil odlični belgijski napadalno usmerjeni vezist glavna figura derbija 17. kroga, saj je bil podajalec pri povišanju vodstva na 2:0, ko je v 15. minuti zadel Raheem Sterling. Za piko na i pa je De Bruyne meril v polno še drugič na srečanju, in sicer v 40. minuti.

Po visokih 3:0 ob polčasu je bilo nadaljevanje s strani 'Meščanov' zgolj rutinsko opravljanje posla, v vrstah 'Topničarjev' pa se bodo morali krepko zamisliti, kako in kaj naprej.  

Izjemno nadarjeni Mason Greenwood je znova poskrbel za nasmehe na obrazih navijačev Manchester Uniteda.
Izjemno nadarjeni Mason Greenwood je znova poskrbel za nasmehe na obrazih navijačev Manchester Uniteda. FOTO: AP
Everton zasluženo do točke na Old Traffordu
'Spursi' pod vodstvom Joseja Mourinha še naprej kažejo odlične predstave v Premier League, v kateri so na zadnjih petih tekmah dosegli štiri zmage. Edini poraz so doživeli pred časom na gostovanju pri Manchester Unitedu, ki je v 17. krogu na Old Traffordu gostil vzpenjajoči se Everton.

Ta pod vodstvom novega stratega Duncana Fergusona kaže povsem drugačen obraz; 'rdečim vragom' tokrat ni bilo omogočeno, da bi vsilili svoj ritem igre, kot jim je to uspelo pred tednom dni, ko so presenetljivo na Etihadu osvojili vse tri točke v sosedskem dvoboju proti favoriziranemu Cityju. V vodstvo so v 37. minuti prišli gostje, ko je po nespretnem posredovanju lastno mrežo zatresel osrednji branilec Uniteda Victor Lindelöf. Kljub vodstvu pa so varovanci Oleja Gunnarja Solskjaerja v nadaljevanju pritisnili proti vratom reprezentančnega vratarja Jordana Pickforda, kar je obrodilo sadove v 77. minuti, ko je rezervist Mason Greenwood vnovič potrdil svoj razkošen talent in, kot se je izkazalo po zaključnem sodnikovem žvižgu, postavil končni izid 1:1.

Jan Vertonghen je bil junak ob zmagi Tottenhama na gostovanju pri Wolverhamptonu.
Jan Vertonghen je bil junak ob zmagi Tottenhama na gostovanju pri Wolverhamptonu. FOTO: AP

Tottenham se počasi, a vztrajno dviguje
Kot že omenjeno, Tottenham pod vodstvom Mourinha znova kaže zmagoviti obraz. Wolverhampton je bil tik pred tem, da lanskemu finalistu elitne Lige prvakov odščipne točki, a je gostujoči branilec Jan Vertonghen v prvi minuti sodnikovega dodatka ob natančni podaji iz kota Christiana Eriksena našel žogi pot v mrežo za nekoliko srečno zmago z 2:1.

Pred tem je Tottenham že v 8. minuti tekme prevzel vodstvo, ko je za goste v polno meril Lucas Moura. Domači pa so v nadaljevanju dvoboja vztrajno iskali izenačujoči zadetek in ga tudi dočakali v 67. minuti, ko je bil pred gostujočimi vrati najbolj spreten Adama Traore.

Angleško državno prvenstvo, 17. krog, izida:
Manchester United - Everton 1:1 (0:1)
Lindelöf 37./ag; Greenwood 77. 

Wolverhampton - Tottenham 1:2 (0:1)
Traore 67.; Moura 8. Vertonghen 90.+1

Arsenal - Manchester City 0:3 (0:3)
De Bruyne 2., 40., Sterling 15. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
15. 12. 2019 19.39
+6
Muri je preporodil peteline ...
ehjaehja
15. 12. 2019 20.10
-1