Nogomet

Rdeči vragi izgubili, vražji bes Mourinha: 'Zakaj vedno Lukaku? Imate svoj odgovor ...'

Brighton in Hove, 05. 05. 2018 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
4

Iztekajoča sezona postaja za navijače Manchester Uniteda vedno manj gledljiva, potem ko so rdeči vragi po novi neprepričljivi predstavi izgubili petkov prvenstveni obračun pri Brightonu (0:1). Trener Jose Mourinho se je lotil rezervistov, ki po mnenju slovitega Portugalca niso izkoristili svoje priložnosti.

Za Mourinhom (na fotografiji) ni najboljša sezona, čeprav sam pravi, da temu še zdaleč ni tako.
Za Mourinhom (na fotografiji) ni najboljša sezona, čeprav sam pravi, da temu še zdaleč ni tako. FOTO:

Pascal Gross je v drugem polčasu na stadionu Amex poskrbel za delirij med navijači galebov: Brighton & Hove Albion je po vodilnem zadetku zadržal zmago (1:0) in potrdil obstanek med otoško nogometno elito. Na drugi strani kovanca pa je Manchester United, pri katerem je trener Jose Mourinho opravil šest zamenjav v primerjavi z nedavno zmago nad Arsenalom in ponudil priložnost Marcusu Rashfordu, Anthonyju Martialu, Juanu Mati, Marouanu Fellainiju in Matteu Darmianu.

Portugalski strateg več kot očitno ni bil navdušen nad predstavo, po kateri je Manchester United (77 točk) dva kroga pred koncem Premier League v boju za drugo mesto ponudil priložnost Liverpoolu (72) in Tottenhamu (71), ki ima tudi tekmo manj.

Morda zdaj razumete
"To ni bilo dovolj dobro," je bil Mourinho besen pred kamerami Sky Sports. "Igralci, ki so zamenjali ostale, niso prikazali predstave na dobri ravni, ko pa posamezniki ne prikažejo predstave na dobri ravni, bo tudi ekipa težko prikazala predstavo na dobri ravni. Morda zdaj razumete, zakaj nekateri igralci igrajo več kot drugi, morda me zdaj ne boste ves čas spraševali, zakaj A, B in C ne igrajo več."

Rashford (na fotografiji) bi si po mnenju mnogih zaslužil več priložnosti v prvi postavi. Te priložnosti po ocenah Mourinha v petek ni izkoristil.
Rashford (na fotografiji) bi si po mnenju mnogih zaslužil več priložnosti v prvi postavi. Te priložnosti po ocenah Mourinha v petek ni izkoristil. FOTO: AP

Mourinho je, povsem jasno, s tem namignil na ponavljajoča vprašanja otoške sedme sile o (ne)igranju Martiala in Rashforda, pred katerima je priložnosti praviloma dobival belgijski napadalec in prvi strelec kluba Romelu Lukaku. Anglež in Francoz sta sicer začela petkovo gostovanje, Lukaku in Alexis Sanchez sta bila poškodovana, a po mnenju nekdanjega trenerja Porta, Chelseaja in madridskega Reala nista storila dovolj.

"Zakaj vedno Lukaku?"
"Ne bi rekel (da sem) razočaran, ker jih poznam. A mislil sem, da bo za nekatere priložnost, da tekmo začnejo, priložnost, da pritrdijo tistim, ki so me sredi sezone kritizirali zaradi odločitev: 'Zakaj vedno Lukaku? Zakaj vedno Lukaku? Zakaj vedno Lukaku?' Imate svoj odgovor," je bil oster Mourinho.

United bi drugo mesto v Premier League zagotovo osvojil s štirimi točkami, čakata pa ga še preizkušnji z londonskim dvojcem West Ham Unitedom in Watfordom. Mourinho je pred finalom pokala FA, v katerem se bo pomeril z nekdanjimi delodajalci Chelseajem, pod vedno večjim pritiskom, saj bi se mu kaj lahko pripetila sezona brez lovorik ‒ vse to ob zgodovinskem zaostanku za prvakom, mestnim tekmecem Manchester Cityjem, ki lahko ta konec tedne pobegne za 19 točk.

"Ni mi uspelo prepričati mojih igralcev, da so štiri točke, ki jih še potrebujemo, da sezono zaključimo kot drugi, zelo pomembne. Zame so, a za nekatere moje igralce ni videti, da bi bile zelo pomembne," je dodal Mourinho. "Najverjetneje posamično nismo tako dobri, kot si ljudje mislijo, da smo, jaz pa vztrajno ponavljam, da bo izvrsten dosežek, če nam uspe sezono skleniti na drugem mestu. Več kot izvrsten."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikajzadodat
06. 05. 2018 08.57
Spet za Guardiolo...prepricljivo...in zna lepo povedat, da je to zelo velik dosežek...
jebalvisvoju
05. 05. 2018 16.47
+7
vecji pacient je tisti ki placuje tega nadutega nevedneza
RUBEŽ
05. 05. 2018 12.21
+7
Se spet vidi da Muri ne spada med TO trenerje.
gizmo28
05. 05. 2018 12.07
+9
največji šarlatan med trenerji spet izgubil