Nogomet

Rdeči vragi v 96. minuti prejeli zadetek, ki jih je stal tretjega mesta

Manchester, 13. 07. 2020 22.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Uniteda so na zadnji tekmi 35. kroga angleške Premier League remizirali s Southamptonom (2:2) in ostali brez pete zaporedne zmage, s katero bi skočili na tretje mesto ligaške lestvice. Pokopal jih je zadetek Michaela Obafemija v 96. minuti tekme.

Anthony Martial (v sredini) in Marcus Rashford (desno) sta vpisala po 16. zadetek v tej sezoni Premier League.
Anthony Martial (v sredini) in Marcus Rashford (desno) sta vpisala po 16. zadetek v tej sezoni Premier League. FOTO: AP

Junak tekme na Old Traffordu je bil sicer Anthony Martial, ki se je izkazal s krasnim zadetkom in še lepšo podajo pri izenačujočem zadetku vragov. A vse to ni bilo dovolj za peto zaporedno zmago vragov, pač pa le za remi na domačem stadionu s Southamptonom. Gostje so sicer povedli že v 12. minuti tekme, ko je podajo Nathana Redmonda v zadetek pretvoril vezist Stuart Armstrong. Ta se je pred vrati Davida De Gee znašel povsem sam. Zadetek je sicer zakrivil francoski vezist Paul Pogba, ki je nespametno izgubil žogo pred vrati Manchester Uniteda.

Veselje gostov ni trajalo dolgo, saj so rdeči vragi izenačili slabih deset minut pozneje, ko je izjemno Martialovo podajo iz težkega položaja izkoristil Marcus Rashford. Vrage je v vodstvo z 2:1 že v 23. minuti popeljal danes zelo razpoloženi Martial. Ta je s samostojnim prodorom po hitri akciji Uniteda po levi strani osmešil obrambo Southamptona in z desnico v mrežo Alexa McCarthyja poslal neubranljiv projektil. V drugem polčasu sta mreži mirovali do samega konca, ko je globoko v sodnikovem dodatku, in sicer v 96. minuti izenačujoči zadetek zabil Michael Obafemi. Ta je zadel po podaji 24-letnega poljskega branilca Jana Bednareka s kota in postavil končnih 2:2 v Teatru sanj. 

Nogometaši Uniteda so zapravili izvrstno priložnost za skok na tretje mesto angleške Premier League. Z remijem ostajajo peti, a z enakim točkovnim izkupičkom kot Leicester na četrtem mestu. Le točko več ima tretji Chelsea. 

Premier League, 35. krog:
Manchester United - Southamtpon 2:2 (2:1)
Rashford 20., Martial 23.; Armstrong 12., Obafemi 96.

Statistika tekme Manchester United - Southampton
Statistika tekme Manchester United - Southampton FOTO: AP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KeepTheBlueFlagFlyHigh
14. 07. 2020 08.49
-8
Glory glory man united...
Anticripstoned
14. 07. 2020 13.52
+5
ti kdo si ti. komentiraš Barco Real ManU. Kao navijač plavih..hehehe fantek ki pogreša sosolce
KeepTheBlueFlagFlyHigh
14. 07. 2020 15.15
+2
Man u komentiram ker so zapravli priloznost