Nogomet

Cavani in Fernandes zrežirala nor preobrat Man Uniteda, remi na londonskem derbiju

Southampton, 29. 11. 2020 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.G., STA
Komentarji
5

Nogometaši Manchester Uniteda so v 10. krogu angleške Premier League slavili na gostovanju v Southamptonu (3:2), potem ko so po prvem polčasu zaostajali že z 0:2. Za neverjeten povratek sta poskrbela Bruno Fernandes ter Edinson Cavani z dvema goloma in podajo. V pozno popoldanski tekmi sta se Chelsea in Tottenham razšla brez golov (0:0).

Edinson Cavani je odigral izjemen drugi polčas v Southamptonu.
Edinson Cavani je odigral izjemen drugi polčas v Southamptonu. FOTO: AP

Že četrtič v letošnji sezoni se je zgodilo, da je United prišel do zmage po zaostanku. V Southamptonu so gosti tekmo dobro začeli, Mason Greenwood je v šesti minuti zamudil priložnost, da bi premoč kronal z zadetkom, a je zadel le zunanji del mreže. Domači pa so povedli že po prvem strelu na gol, po kotu, ki ga je v 23. minuti izvedel kapetan James Ward-Prowse, je bil v kazenskem prostoru najvišji Poljak Jan Bednarek. Ward-Prowse je deset minut pozneje vodstvo povišal, še enkrat je dokazal, da je specialist za izvajanje prostih strelov, v tej sezoni je bil to že njegov tretji gol iz prekinitve. Vratar David De Gea je bil sicer blizu obrambi, a mu je žoga ob vratnici vendarle ušla čez črto, pri tem je Španec trčil v okvir vrat, se poškodoval in moral ob odmoru ostati v slačilnici.

Southampton je v prvem delu prek Kyla Walker-Petersa zadel tudi vratnico, Bruno Fernandes pa je za Manchester zapravil enkratno priložnost, ko je vratar Alex McCarthy žogo odbil, a nato čudežno ubranil strel Portugalca. Trenerju gostov Oleju Gunnarju Solskjaerju se je obrestovala odločitev, da ob odmoru Greenwooda zamenja s Cavanijem. Urugvajec je bil stalna nevarnost za domači gol. V 60. minuti se je izkazal s podajo Fernandesu za znižanje zaostanka, po dveh zapravljenih priložnosti pa se je še sam vpisal med strelce. In to kar dvakrat, obakrat z glavo. Najprej je v 74. minuti preusmeril žogo po strelu Fernandesa, nato pa je v sodniškem dodatku izkoristil še podajo Marcusa Rashforda.

Za rdeče vrage je to bila peta zmaga sezone, s katero so osvojili še 16. točko sezone. Southampton ostaja pri 17 točkah, a ima ob tem tekmo več od rdečih vragov. 

Derbi brez golov in zmagovalca
V derbiju 10. kroga sta se v 'bitki za London' Chelsea in Tottenham razšla brez zmagovalca, potem ko sta mreži na obeh straneh tako v prvem, kot drugem polčasu mirovali. Chelsea je v prvem polčasu prek Tima Wernerja dosegel gol, ki pa ga je sodnik zaradi nedovoljenega položaja upravičeno razveljavil. Edino pravo priložnost za Tottenham na tekmi je v prvem polčasu zapravil Steven Bergwijn, obe ekipi sta v prvem delu nekajkrat poskusili s streli od daleč. Ti so bili edina prava grožnja za oba vratarja tudi v drugem polčasu, še najbližje golu so bili domači po strelu Masona Mounta, izkazal se je vratar Hugo Lloris. V zadnjih minutah je obramba Tottenhama storila napako pri podaji žoge vratarju, ki pa je ni izkoristil Olivier Giroud. Ekipi sta se po maju 2016 prvič na medsebojnih tekmah razšli brez zmagovalca.

Remi bo še najbolj razveselil nogometaše Liverpoola, ki tako ostajajo na drugem mestu z enakim točkovnim izkupičkom kot Spurs. Četa Joseja Mourinha bi se z zmago zavihtela na vrh z dvema točkama prednosti, a tokrat v napadu njegovi varovanci žogi niso našli poti v mrežo nasprotnika. Tako se je niz petih zaporednih zmag Tottenhama v vseh tekmovanjih končal. Še malce daljši je bil Chelseajev niz, in sicer modri so zmagali šestkrat zaporedoma, nazadnje pa so, zanimivo, izgubili ravno proti Tottenhamu, in sicer 29. septembra v angleškem ligaškem pokalu. 

Premier League, 10. krog:
Southampton – Manchester United 2:3 (2:0)
Bednarek 23., Ward-Prowse 33.; Fernandes 60., Cavani 74., 90+2.

Statistika tekme Southampton – Man United
Statistika tekme Southampton – Man United FOTO: Sofascore.com

Chelsea - Tottenham 0:0 (0:0)

Chelsea - Tottenham
Chelsea - Tottenham FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Der.meister
30. 11. 2020 10.16
Iztok Draksler
30. 11. 2020 10.08
ekipo majo fajno....tko da....iz dva nula zaostanka...do zmage..pokaze da ima ekipa kakovost..sam....treba ga je pokazato..sem gledal..drugi polčas so res dobr igral....aja..ke je kej pogba..se kr poskodovan...a...ta je en talent...tuk denarja..za nič...
Brcavrit
29. 11. 2020 18.34
+2
De Gea, najbolj precenjen golman na Otoku.
united666
29. 11. 2020 17.56
+0
to je moj united hehe
Michael Jordan
29. 11. 2020 17.26
+2
Prijetno presenečen, šokiran pravzaprav!!