Nogomet

Rdeči vragi želijo zadnjo domačo blamažo sprati na evropskem prizorišču

Manchester, 09. 03. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Uniteda so kljub zadnjemu prvenstvenemu debaklu proti Liverpoolu (0:7) pripravljeni na nocojšnjo prvo tekmo osmine finala Lige Evropa s seviljskim Betisom. Vsaj tako pravi strateg rdečih vragov Erik ten Hag, ki je imel v minulih dneh precej težav s sestavo začetne enajsterice. Nastopi nekaterih nosilcev igre so namreč pod velikim vprašajem, medtem ko španski predstavnik v dvoboj s favoriziranim tekmecem vstopa po ligaškem remiju z madridskim Realom.

Prekaljeni trenerski maček na klopi Betisa Manuel Pellegerini pred tekmo vseh tekem za svoje moštvo zvito prepušča vlogo (izrazitega) favorita zasedbi s kultnega Old Trafforda, ki ji je zadnji visok prvenstveni poraz proti velikemu rivalu Liverpoolu (0:7) nekoliko zamajal temelje sicer izjemnega zmagovitega niza.

"Za tekmeca v osmini finala smo dobili moštvo iz najvišjega kakovostnega razreda. Vsi se zelo dobro zavedamo, kdo in kaj je Manchester United. Gre za ekipo, ki po dolgem času ve, kaj želi. Prepričan sem, da jih je zadnji prvenstveni poraz z Liverpoolom še dodatno mobiliziral in da bodo nocoj pred svojimi navijači znova leteli po igrišču. Zahvaljujoč kolegu Ten Hagu, United igra zelo dopadljiv in kombinatoren nogomet," se ugleda in kakovosti nasprotnika zaveda nekdanji trener Manchester Cityja in West Ham Uniteda.

Nastop izkušenega branilca Manchester Uniteda Raphaela Varanea je pod (velikim) vprašajem.
Nastop izkušenega branilca Manchester Uniteda Raphaela Varanea je pod (velikim) vprašajem. FOTO: AP

Erik ten Hag, uspešni nizozemski strokovnjak, ki je v (relativno) kratkem času uspel stabilizirati velikana angleškega in evropskega nogometa, na drugi strani svari pred pretirano domišljavostjo oziroma prepričanjem dela domače nogometne javnosti, da se bodo rdeči vragi po dveh obračunih s trenutno petouvrščenim moštvom španskega državnega prvenstva zagotovo veselili napredovanja med osem najboljših ekip drugorazrednega evropskega klubskega tekmovanja. "Verjamem, da so se igralci iz zadnjega poraza z Liverpoolom veliko naučili. Tokrat nam bo nasproti stalo moštvo, ki odlično igra v španskem prvenstvu. Tudi zadnji neodločen izid proti Realu priča o kakovosti našega tokratnega tekmeca. Gotovo nas čaka zahtevna tekma, ki pa jo želimo dobiti za čim boljšo popotnico pred povratnim obračunom v Sevilli," je previden Nizozemec, ki ne bo mogel računati na dalj časa odsotna Donnyja van de Beeka in Christiana Eriksena, vprašljiv pa je tudi nastop odličnega brazilskega vezista Casemira.

Obrambna vrsta bo, kot vse kaže, utrpela precej sprememb, saj bosta po zadnjih informacijah izostala tudi izkušena branilca rdečih vragov Raphael Varane in Luke Shaw, medtem ko rehabilitacija Anthonyja Martiala po poškodbi kolka poteka počasneje od prvotnih pričakovanj.  

Liga Evropa, osmina finala, prva tekma:
Manchester United - Betis -:-

Predvideni začetni enajsterici:
Manchester United (4-2-3-1): De Gea; Wan-Bissaka, Maguire, Martinez, Malacia; Sabitzer, McTominay; Sancho, Fernandes, Garnacho; Rashford. Trener: Erik ten Hag.

Betis (4-2-3-1): Bravo; Sabaly, Felipe, Pezzella, Miranda; Carvalho, Rodriguez; Canales, Rodri, Perez; Iglesias. Trener: Manuel Pellegrini.

Liga Evropa: Manchester United - Betis (Pasica)
Liga Evropa: Manchester United - Betis (Pasica) FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TvojPrijatelj
09. 03. 2023 09.37
-3
Sprana/pozabljena/ublažena ne bo in to nikoli. Upajmo da bo danes Ten Hag in 90% ekipe že bivših, po možnosti še pred tekmo.
prepih
09. 03. 2023 11.23
Tako so govorili tudi ta beli ker so se bali rdečih.
Matrax
09. 03. 2023 12.23
Se pač zgodi takšna tekma. Poolu je dejansko vse uspelo in vse šlo v gol kar je letelo na gol. Za letos je pool izkoristil svoj bonus. Našo nesrečno ravno v nepravem trenutku. Ekipa mora nardit samo reset v glavi kot, da tekme ni bilo in po starem naprej. Pozna se pa sigurno, da igrajo X tekem in je urnik natrpan kot še nikoli.
er0nixx
09. 03. 2023 14.07
svoj bonus je pool izkoristil ? kdaj pa ? z eno tekmo proti unitedu ? glede na to kak so igrali do par tekem nazaj ... so ves bonus nesreče porabili