Nogomet

Real brez Ramosa vsaj tri tekme, tudi na gostovanju v Milanu

Madrid, 20. 11. 2020 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dodatni pregledi so pri kapetanu Španije in madridskega Reala Sergiu Ramosu po koncu reprezentančne akcije potrdili poškodbo zadnje desne stegenske mišice, zaradi katere naj bi izkušeni Sevillčan izpustil tudi sredino tekmo skupinskega dela Lige prvakov proti Interju. Prenos boste lahko 25. novembra ob 20.40 spremljali samo na Kanalu A in VOYO.

Ramos (levo) pozdravlja Lucasa Vazqueza med prvo tekmo z Interjem v letošnji sezoni Lige prvakov.
Ramos (levo) pozdravlja Lucasa Vazqueza med prvo tekmo z Interjem v letošnji sezoni Lige prvakov. FOTO: AP
Poleg obračuna Interja in madridskega Reala (v sredo, 25. novembra, ob 20.40) boste lahko v naši družbi pospremili še dvoboj Paris Saint-Germaina in RB Leipziga. Ponovitev polfinalnega spopada prejšnje sezone Lige prvakov je na sporedu v torek, 24. novembra, ob 20.40.

Odsotnost Sergia Ramosa je v zadnjih sezonah, sploh na tekmah Lige prvakov, za Real Madrid pomenila hud udarec. Brez kapetana bodo morali varovanci Zinedina Zidana zdaj "preživeti" gostovanje pri Interju v Milanu, kjer bosta evropska velikana po medsebojnem spopadu v Madridu – Real je na izenačenem obračunu zmagal s 3:2 – odigrala tekmo četrtega kroga skupinskega dela.

Ramos bo po poročanju spletne strani madridskega časnika AS izpustil tri tekme: ligaško, ki bo ta konec tedna proti "vročemu" Villarrealu, proti Interju v Ligi prvakov in še en prvenstveni obračun z Alavesom. Je pa Zidane pred naslednjimi preizkušnjami dobil vsaj nekaj dobrih novic, saj se vračata branilca Eder Militao in Nacho Fernandez. Brazilec Militao je namreč skupaj z belgijskim krilnim napadalcem Edenom Hazardom po dolgem čakanju oddal negativen bris na okužbo z novim koronavirusom.

Ramos se je za zadnjo stegensko mišico prijel na torkovi zadnji tekmi letošnje sezone Lige narodov proti Nemčiji, ki so jo Španci potolkli s 6:0. Selektor Luis Enrique ga je zamenjal in po prvotnih napovedih naj bi Ramosovo okrevanje trajalo največ 14 dni, tako da je še vedno vprašljiv za tekmo petega kroga skupinskega dela Lige prvakov, ko bo Real gostoval v Donecku pri Šahtarju.

Tretja poškodba v letu 2020
AS opozarja, da je to že tretja Ramosova poškodba v tem letu. Januarja je izpustil štiri obračune zaradi zvina gležnja, oktobra pa je bil zaradi udarca v koleno proti Cadizu – Real je ligaško preizkušnjo presenetljivo izgubil z 0:1 – odsoten z uvodnega obračuna nove sezone Lige prvakov proti Šahtarju. Tudi to tekmo je "kraljevi klub" na domačem stadionu Alfredo Di Stefano izgubil (2:3), negativne izide pa je Real v Ligi prvakov, kot že rečeno, skorajda neprekinjeno beležil na vseh zadnjih tekmah, ki jih je Ramos izpustil. Od prejšnje sezone so se tako realovci v osmini finala poslovili po porazu z 1:2 na gostovanju proti Manchester Cityju, ko Sevillčan spet ni igral, saj je bil na prvi tekmi v Madridu (City je slavil z identičnim rezultatom) izključen.

Bolečine naj bi še vedno čutil tudi francoski srednji branilec Raphaël Varane, ki je zaradi udarca predčasno sklenil tekmo francoske izbrane vrste proti Švedski, zato še ni jasno, ali bo lahko pomagal ekipi na gostovanju v Villarrealu, bo pa skoraj zagotovo nared za spopad z Interjem. Med reprezentančnim premorom se je uspešno zacelila tudi poškodba prvega napadalca Karima Benzeme, ki je rahlo načet zapustil Valencio po visokem porazu Reala z "netopirji" (4:1).

Real je sicer v zadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov proti Interju le zabeležil svojo prvo evropsko zmago v novi sezoni. Madridčani so doma že vodili z 2:0, nato pa so Milančani izenačili, a na koncu so Samir Handanović in soigralci ostali brez velike točke. To pomeni, da bi jih morebiten nov poraz proti Realu še dodatno oddaljil od uvrstitve v osmino finala, a tudi španski prvaki  v boju s Šahtarjem in predvsem Borussio Mönchengladbach, ki je nazadnje v Kijevu osmešila Ukrajince s kar 6:0, potrebujejo vsako možno točko. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

madridista07
20. 11. 2020 21.13
+1
Tole pa ni dobro. Kdo bo v obrambi? Pa napad? Mariano? Jović baje pozitiven.
7zigolino7
20. 11. 2020 12.32
+2
Auuu hud udarec že tako slabega Reala letos.To zna bit zelo rizično za napredovanje iz skupine.
Campeones34
20. 11. 2020 11.59
+5
game over, real je z njim slab, brez njega pa katastrofa
gogi_
20. 11. 2020 09.17
+6
Bo vinicius zapolnil praznino,saj jo ima v glavi vec kot dovolj.
RUBEŽ
20. 11. 2020 09.08
+1
Lahko da je vse to samo " novinarska raca " , da se malo " razvedri " nasprotnike. Nikoli se ne ve. Mislim da bo nared že do CL.
RUBEŽ
20. 11. 2020 12.01
+4
fcrs_lj
20. 11. 2020 08.59
+8
Ufff zdej ko Varan zacne izmisljat toplo vodo...
ehjaehja
20. 11. 2020 08.29
+2
črno se nam piše brez kapetana.
fihner
20. 11. 2020 08.46
+2