Nogomet

Real in Atletico naj bi že začela pogajanja: prihaja James Rodriguez?

Madrid, 12. 05. 2020 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po informacijah iz Kolumbije je "80 odstotkov možnosti", da bo zvezdnik tamkajšnje članske reprezentance in Real Madrida James Rodriguez v naslednji sezoni nosil dres mestnega tekmeca Atletica.

Rodriguez (desno) v pogovoru z reprezentančnim kolegom Mateusom Uribejem pred tekmo južnoameriškega prvenstva v brazilskem Salvadorju.
Rodriguez (desno) v pogovoru z reprezentančnim kolegom Mateusom Uribejem pred tekmo južnoameriškega prvenstva v brazilskem Salvadorju. FOTO: AP

Tudi po povratku s posoje pri münchenskem Bayernu se James Rodriguez ni uveljavil pod taktirko Realovega trenerja Zinedina Zidana in zdi se, da bi se lahko "kraljevi klub" prvemu strelcu SP 2014 odpovedal že to poletje. Real je naklonjen prodaji, saj bi s tem dobil nekaj svežega kapitala za poslovanje na izjemno negotovi poletni tržnici, a selitev Kolumbijca bo še bolj kot sicer odmevala zaradi domnevno najresnejšega snubca mestnega tekmeca Atletico Madrida.

Rodrigueza, ki je v zadnjih letih povsem poniknil, sicer lovijo tudi nekateri klubi iz otoške Premier League, a naj bi bil klub slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka v prednosti. Tudi Rodriguez naj bi v preteklosti dal vedeti, da si želi igrati pod taktirko argentinskega trenerja rdeče-belih Diega Simeoneja.

'Posel je 80-odstotno pripravljen'
"Če želi Real Madrid zaslužiti kaj denarja, potem mora izpeljati prestop. Če se od zdaj pa do decembra to ne bo zgodilo, potem bo James postal prost igralec. Real Madrid mora Jamesu naproti, isti viri, ki so nam potrdili, da bo odšel v Bayern, pa zdaj pravijo, da je posel 80-odstotno pripravljen," je za Blu Radio dejal novinar Javier Hernandez Bonnet.

"James lahko odigra več kart, a povedali so nam, da je prepričan v vseh pogledih, tako športnih kot zasebnih, da bo 80-odstotno postal nov član Atletica," je dodal.

Rodriguez je v tej sezoni odigral vsega 13 tekem v vseh tekmovanjih, osemkrat pa je začel v prvi postavi ter vknjižil gol in podajo. V prvenstvu je zadnjič igral davnega 19. oktobra proti Mallorci, ko je Real obračun devetega kroga izgubil z 0:1. V ponedeljek se je nekdanji član Porta in AS Monaca s soigralci vrnil v klubski center Valdebebas, kjer je po prekinitvi vseh tekmovanj sredi marca trener Zidane sklical prvi trening.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
12. 05. 2020 14.14
+3
to bi bila odlična okrepitev za atletiko v Realu se ni nikakor ni znajdel plus poškodbe plus zizu ga ni lih razvajal z minutažo.
resnicaosvobaja
12. 05. 2020 17.56
-3
Naslednje leto se mu izteče pogodba... cca 30M je tržna vrednost , če ne bo še manj...
AtleticoSLO
12. 05. 2020 11.06
+5
Upam da se sezona nadaljuje..da se uvrstimo v LP..ter potem lahko kupimo tudi njega
resnicaosvobaja
12. 05. 2020 17.47
+0
Čudno se mi zdi ,da boste spustili Saula in kupili nekoga, ki niti pri Realu ne more igrati
Malo_sutra
12. 05. 2020 10.52
-2
Naj gre kamor hoce, itak nikoli nc od njega.
KiNgKoNg
12. 05. 2020 10.38
-5
Včeraj sem bral, da je Atletico v dokaj kritičnem finančnem položaju, tako da močno dvomim, da bo nekaj pretirano kupoval...