Nogomet

Real išče novega galaktika, Haaland dočakal napadalnega kolega, Alderweireld v Katar

Ljubljana, 27. 07. 2021 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav v senci olimpijskih iger, je na nogometni tržnici v zadnjih dneh še kako pestro. Španski mediji poročajo, da Real Madrid s prodajo zvezdnikov zbira denar za prihod Kyliana Mbappeja, kot naslednji naj bi Santiago Bernabeuu dokončno zapustil Martin Odegaard. Borussia Dortmund je Erlingu Haalandu dodala še enega obetavnega napadalca, Tottenham pa je zapustil izkušeni branilec, ki bo kariero nadaljeval v Katarju.

Raphaël Varane je z Manchester Unitedom sklenil petletno pogodbo, poroča Fabrizio Romano.
Raphaël Varane je z Manchester Unitedom sklenil petletno pogodbo, poroča Fabrizio Romano. FOTO: AP

Da je Raphaël Varane tik pred prestopom v Manchester United, smo že poročali. V torkovih večernih urah pa so nakup na Old Traffordu tudi dejansko potrdili. Beli balet naj bi v zameno zanj prejel 50 milijonov evrov. Revija Madridista Real, ki je v celoti posvečena velikanu iz španske prestolnice, poroča, da je bil glavni cilj prodaje francoskega osrednjega branilca, da se prejeto odškodnino nameni za nakup Kyliana Mbappeja.

Priznana Marca dodaja, da imajo na Santiago Bernabeuu trenutno za nakupe na voljo 122 milijonov evrov, kamor pa Varanejeva odškodnina niti ni všteta. Če dodamo še najbolj verjetnih 50 milijonov, bi lahko Real za Mbappeja ponudil kar 172 milijonov, kar je glede na trenutne pandemične razmere zagotovo zelo zajetna odškodnina. Sploh za nekoga, ki vstopa v zadnje leto svoje pogodbe. PSG pa tvega, da bo domači zvezdnik francosko prestolnico prihodnje poletje lahko zapustil brez odškodnine, če seveda ne bo sklenil novega dogovora. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odegaard dokončno obupal nad Realom
Madridista Real na svoji spletni strani še poroča, da je zelo blizu selitvi tudi Martin Odegaard. Norveški zvezdnik si je po odlični sezoni 2019/2020 pri Real Sociedadu obetal, da bo v Madridu le dobil priložnost, a so mu bile minute v prvem delu lanske sezone zelo strogo odmerjene. Pozimi se je zato kot posojen nogometaš preselil v London k Arsenalu, prav na Emiratesu pa bo najverjetneje nadaljeval igralsko pot. Z njim naj bi bil zelo zadovoljen tudi trener topničarjev Mikel Arteta. Koliko bodo morali pri Arsenalu odšteti zanj, pa še ni povsem jasno. 

Haalandu se 175 milijonov zdi preveč, pridružil se mu je Malen 
Z menjavo kluba se že dalj časa povezuje tudi Odegaardovega rojaka Erlinga Haalanda. Član Borussie iz Dortmunda pa je v izjavi za Bild zanikal, da bi do tega lahko prišlo že to poletje. "V pogodbi imam še tri sezone, v Dortmundu uživam. Ampak seveda si želim osvojiti čim več lovorik." 

Za napadalca naj bi se zanimal predvsem Chelsea, angleški mediji pa so predvidevali odškodnino v višini 175 milijonov evrov. "Pred ponedeljkom en mesec nisem spregovoril s svojim agentom, tako da ne vem ničesar. Ali govorice držijo, mi boste morali povedati vi," je Haaland odgovoril na novinarsko vprašanje, povezano s Chelseajem, in v isti sapi o odškodnini povedal: "Upam, da to ni res. Zdi se mi, da je 175 milijonov veliko denarja za enega človeka." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri Borussii so tik pred tem, da v svoje vrste pripeljejo še enega nadarjenega napadalca. Trenutno še član PSV-ja Donyell Malen, ki je leto starejši od Haalanda, bo Dortmundčane stal 34 milijonov evrov. Nizozemski velikan se je že sprijaznil z odhodom svojega zvezdnika, zato mu je dovolil trenirati z novo ekipo, čeprav prestop še ni uradno potrjen. Je pa Borussia na družbenih omrežjih že objavila video posnetke, kako Malen vadi z novimi soigralci.

Gil zamenjal Lamelo
Zadnje dni je bilo zelo pestro tudi pri Tottenhamu. Iz Seville je za 25 milijonov evrov prišel nadarjeni 20-letnik Bryan Gil, ki se te dni kot član španske olimpijske reprezentance mudi na Japonskem. Erik Lamela, ki se prav tako najbolje znajde na krilnem položaju, pa je odšel v obratno smer. Konkurenco Hugu Llorisu v vratih bo po novem predstavljal nekdanji soigralec Josipa Iličića pri Atalanti Pierluigi Gollini. Odšel pa je tudi dolgoletni steber obrambe Toby Alderweireld, ki je za 13 milijonov okrepil katarski Al-Duhail. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sp9s
09. 08. 2021 09.29
z malni ne boste osvojil bundeslige
Vladimir.Krutov
29. 07. 2021 12.51
Težko bo real sestavil močno ekipo...
Žnjj07
28. 07. 2021 12.20
+2
Cripstoned...malo poenostavis stvari. Prvaki la lige in polfinale CL v treh sezonah skupaj;). V prvih dveh izpad v osminifinala CL. Prvaki LL v prejsni. Zadnja je pa bila brez lovorik. Vse ostalo pa kar drzi kaj si napisal.
Vladimir.Krutov
28. 07. 2021 12.15
-4
Komaj čakam da pride mbappe....pa da vidimo
cripstoned
28. 07. 2021 11.44
+1
okrepitve gor dol...mislim da v tem trenutku real potrebuje samo mbappeja...vse ostalo ze ima...kljub odhodu el capetana ramosa....kaj vse so govorili da bo real propadel brez ronalda pa temu ni bilo tako...prvaki lalige in polfinale lige prvakov brez ronalda...pravtako ne poznajo poraza na elklasiku ceprav ima barca messija...smesno kako se sezona sploh se ni zacela nekateri pa spet ne morejo iz svoje koze in napovedujejo velike tezave reala....dragi moji pred svoj prag...v kolikor bi real zapravil 300milijonov za igralca pa bi pisali da je najlazje pokupiti igralce...meni je vsec da perez ne zapravlja toliko kot city, psg in barcelona...casemiro, modric, kroos, vini, rodrygo,asensio, militao,alaba, carvajal, mendy, benzema, curtois, vasquez so uigrani in se ze poznajo nekaj casa...pravtako se iz posoje vraca tudi kubo katerega upam da carlo obdrzi in mu da priloznost...komaj cakam novo sezono in nove borbe reala...navijaci smo tukaj da navijamo...igralci so tukaj da ne razocarajo...tudi lansko sezono brez lovorike kot navijac nisem bil razocaran...igralci so dali vse od sebe o drugih stvareh ki so se dogajale pa ni potrebno govoriti....vamooooos campeeeeeoneeeees...
Vladimir.Krutov
28. 07. 2021 11.19
-7
Naslednji teden se bo pri realu in barci začelo dogajati aktivnosti na tržnici....sedaj oba nemo opazujeta vse ostale klube....
Kollerik
27. 07. 2021 20.59
+0
Real bo imel v prihajajoči sezoni zelo verjetno velike težave z rezultati. Kadrovska zasedba je pretežno stara, iztrošena. Odšel je tudi kapetan Ramos, ki ga bo težko zamenjati. Tu je še Perez, bolni starec in umazani, nizkotni pljuvač po največjih legendah svojega lastnega kluba. Ta bo še zakuhal marsikaj slabega, preden se ga bo Real znebil.
realmadrid the best
27. 07. 2021 21.48
-3
cripstoned
28. 07. 2021 11.36
+2
''bolni starec in umazani, nizkotni pljuvač''...kolerik pa ves da si sebe opisal? kar se tice reala pa ne skrbi...casemiro, vini, rodrygo, asensio, valverde, militao, alaba, carvajal, mendy, curtois, benzema, modric in kroos so boljsi od barcelone z messijem na celu..ze 2.sezoni zapored...lansko tudi brez kapetana ramosa...v boju za ubranitev naslova do zadnje tekme sezone...pravtako med top 4 ekipami na koncu v evropi...ceprav na b stadionu z b ekipo...74poskodb pa se vedno brez poraza proti barci z messijem na celu in atletom....to da bo imel real tezave je samo tvoja zelja in nic drugega....
drimtim
27. 07. 2021 20.51
-2
Naslednja sezona totalni polom,Barsa se bo igrala z vsemi.
borjac
27. 07. 2021 20.43
-1
Ne vem kaj ta Perez fantazira nekaj o galaktikih, do sedaj je videti tako kot da ima Real razprodajo, odšlo je kar nekaj ključnih igralcev, prišel pa ni nihče, ki bi mu lahko rekli "galaktik", Perez nekaj fantazira, še zmeraj sanja Super ligo, z sedanjo sestavo ekipe pa bo imel Ancelotti probleme z uvrstitvijo v ligo prvakov v Španskem prvenstvu, in Perez bo seveda odpustil trenerja Ancelottia, kot krivca za neuspeh, kriv pa je on osebno Perez.
TEDOxy50pMEDO
27. 07. 2021 19.40
+0
Koliko je Guardiola zmetal letos za nakupe?
dark horse
27. 07. 2021 18.40
+0
Kako zbirajo denar če so polni vsega 😂🤣🙈