Nogomet

Real le do točke proti Villarrealu, Barcelona klonila proti Atleticu

Villareal/Madrid, 21. 11. 2020 20.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V 10. krogu španskega nogometnega državnega prvenstva je aktualni prvak, madridski Real, gostoval pri Villarrealu in po novi neprepričljivi predstavi zgolj remiziral (1:1). Najprej je goste že v 2. minuti tekme v vodstvo popeljal Mariano Diaz, domači pa so do zaslužene točke prišli v 76. minuti, ko je bil z bele točke natančen Gerard Moreno. V večernem derbiju pa je Atletico z 1:0 zasluženo odpravil vnovič neprepoznavno Barcelono, ki je za nameček verjetno za dalj časa ostala brez branilca Gerarda Piqueja.

Diego Costa (desno) prodira ob Frenkieju de Jongu, ki je zaradi težje poškodbe Gerarda Piqueja tekmo sklenil na položaju srednjega branilca.
Diego Costa (desno) prodira ob Frenkieju de Jongu, ki je zaradi težje poškodbe Gerarda Piqueja tekmo sklenil na položaju srednjega branilca. FOTO: AP

Namesto da bi z morebitnim uspehom v derbiju 10. kroga španske La Lige proti madridskemu Atleticu napovedala boljše čase, se je Barcelona še enkrat v dozdajšnjem delu sezone poigrala z živci svojih navijačev pred malimi zasloni.

Minimalni poraz na Wanda Metropolitano je boleča zaušnica za Lionela Messija in druščino, ki si glede na prikazano kaj več niti niso zaslužili. Zasedba temperamentnega argentinskega strokovnjaka Diega "Chola" Simeoneja je na drugi strani potrdila, da v letošnji sezoni upravičeno meri na naslov španskega državnega prvaka, saj je po desetih krogih (z dvema tekmama manj) edino moštvo brez poraza. 

Odločilni trenutek na srečanju, ki je "Atletom" z našim Janom Oblakom na čelu prinesel zlata vredne tri točke, je nastopil ob koncu prvega dela igre, ko je Angel Correa lepo zaposlil Yannicka Ferreiro Carrasca, ki je spretno preigral gostujočega vratarja Marca-Andrea Ter Stegna na 40 metrih od njegovih vrat in poslal žogo v prazno mrežo za zasluženo vodstvo domačih z 1:0.   

Statistika tekme Atletico Madrid – Barcelona.
Statistika tekme Atletico Madrid – Barcelona. FOTO: Sofascore.com

V nadaljevanju tekme so domači nogometaši kljub poskusom Barcelone znali ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno. Gostje so bili še najbližje izenačenju prek branilca Clementa Lengleta, ki pa je bil v zaključku akcije premalo zbran. Končalo se je z 1:0 za Atletico, ki se je s šesto zmago v sezoni točkovno izenačil z vodilnim Realom Sociedadom (20 točk), medtem ko Barcelona iz kroga v krog izgublja pomembne točke v boju za najvišja mesta. Trenutno ob 11 osvojenih točkah zaseda skromno 10. mesto na prvenstveni razpredelnici. 

Statistika Jana Oblaka na tekmi Atletico Madrid – Barcelona.
Statistika Jana Oblaka na tekmi Atletico Madrid – Barcelona. FOTO: Sofascore.com

Real se je (srečno) izvlekel
Glede na trenutno stanje na prvenstveni razpredelnici španske La Lige je bil obračun Villareala in madridskega Reala označen za derbi 10. kroga, ki pa je postregel s skromnim nogometom. 

Unai Emery, ki se z delom pri Paris Saint Germainu in nazadnje londonskem Arsenalu ni proslavil, je po vrnitvi na španske nogometne zelenice spomnil na stare dobre čase, ko je nizal uspehe na klopi Valencie in Seville. Z Villarealom je omenjeni španski nogometni strokovnjak odlično krenil v novo klubsko sezono, saj je na zadnjih devetih tekmah vknjižil sedem zmag in le dva neodločena izida ter bil odločen v želji, da vzame mero še aktualnemu državnemu prvaku iz prestolnice.  

Gerard Moreno je bil natančen pri strelu z bele točke, s katerim je zagotovil zasluženo točko 'svojemu' Villarealu v dvoboju proti Realu.
Gerard Moreno je bil natančen pri strelu z bele točke, s katerim je zagotovil zasluženo točko 'svojemu' Villarealu v dvoboju proti Realu. FOTO: AP

Z morebitno novo zmago bi se "rumena podmornica" začasno zavihtela na sam vrh prvenstvene lestvice. Madridčani so na zahtevno gostovanje pripotovali brez nekaterih najvidnejših posameznikov; za dalj časa so ostali brez kapetana Sergia Ramosa (poškodba stegenske mišice), v moštvu Zinedina Zidana ni bilo tudi Karima Benzemaja, pa Casemira, Federica Valverdeja in Luke Jovića ... Zato je moral po 566 dneh tekmo začeti Mariano Diaz, ki je v Realovi taktični postavitvi 4-2-3-1 v napadu zaigral s krilnima napadalcema Lucasom Vazquezom in Edenom Hazardom. Slednji se je moral prilagoditi trenutnim razmeram v moštvu in dvoboj odigrati na položaju, ki mu ni pisan na kožo. V sami konici napada pa je zaigral Martin Ödegaard.

Tekma se je za Real začela naravnost sanjsko. Že v drugi minuti je namreč Dani Carvajal z visokim predložkom v kazenski prostor domačih lepo našel vtekajočega Mariana Diaza, ki je z glavo meril neubranljivo za vodstvo gostov z 0:1. Toda to je bilo vse, kar smo videli s strani državnih prvakov v prvih 45 minutah igre. Tudi v nadaljevanju obračuna so bili domači nogometaši podjetnejši in nevarnejši, a niso uspeli premagati belgijskega reprezentančnega čuvaja mreže Thibauta Courtoisa. Slednji je v 76. minuti z nespretnim posredovanjem v svojem kazenskem prostoru zrušil Samuela Chukwuezeja, najstrožjo kazen pa je rutinirano izvedel Gerard Moreno za končnih 1:1.

Špansko državno prvenstvo, 10. krog, izid:

Villareal – Real Madrid 1:1 (0:1)
Moreno 76.; Diaz 2.

Atletico Madrid – Barcelona 1:0 (1:0)
Carrasco 45.

Sevilla – Celta Vigo 4:2
Levante – Elche 1:1

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (143)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KavčStrokovnjak
23. 11. 2020 12.18
Dobre tekme španske lige ta vikend. Rezultati govorijo zase. Ampak... Poškodba kolena, ki lahko konča kariero skoraj sočasno pri SR4 in Piqueju je res slaba novica! Verjetno je kriv VVD4, ki je prvi začel s temi neumnostmi. Ali pa v EU razsaja kak nogometni kolenski virus pri branilcih... Slaba! Res slaba...
Kollerika
23. 11. 2020 09.37
+1
barca nima več ekipe za lovorike messi pa tudi postal slab naj gre že enkrat stran.
DR.Fejsbuk
23. 11. 2020 09.23
-3
Braitwait, ha ha ha ha ha......Gospod Koeman, s tako ekipo in takimi imeni ni časa za gradnjo....To mora klapat, al pa čau....
XAVI NIMA BLAGE VEZE
23. 11. 2020 09.15
+4
To sezono čimprej pozabiti treba pa biti potrpežljiv klub je razklan igralci tudi med seboj več kot očitno sprti ter nezadovoljni.Bartomeu je odšel zdej treba počakati še Messija da odide pa jovo na novo začeti graditi zaupanje na mladincih in ekipo okoli Pedrija ter Fatija. Trenutno smo na "sramotnem" 12tem mestu lovorika je izgubljena toda med top4 ekipe bi vendarle mogli priti na koncu. Pa lepo jutro želim vsem:)
DR.Fejsbuk
23. 11. 2020 09.26
-3
Brez Messija, ali igralca takšnega kalibra (se še ni niti rodil), bo vsakoletni trd boj za uvrstitev v ligo prvakov postala realnost!!!
XAVI NIMA BLAGE VEZE
23. 11. 2020 09.34
+2
A se zavedaš da je sedaj takšno stanje pa imamo Messija? Messi mora oditi da zaživi znova tu bo končal pod prisilo zelo neslavno in tega si ne zasluži. Tisti ki bi ga radi obdržali na silo ne vidite da delate več škode kot koristi. Messi je svoje najboljše igre v dresu Barcelone že odigral. Sedaj je čas za novo poglavje za nove rekorde.
RMadridd
22. 11. 2020 13.11
+1
Čas je da Zidane odide. Ekipa ni slaba, ampak igra je brezidejnna. Pri Barci podobno. Koeman ni dorasel nalogi.
Johnny_J
22. 11. 2020 13.51
-3
Drži. Že pri menjavah pri barci vidiš, da ne spremljaš enake tekme kot Koeman, da je pa griezmann, ki je - 1 igralec v ekipi non stop v prvi postavi pa vidiš, da nekaj ne stima v klubu ali pa v trenerjevi glavi.
Lima33
22. 11. 2020 11.27
-6
Jaooo kje Villareal pušča točke... Tale Real je postal povprečen klub z Zizujem... Žalostno in dolgočasno je gledati tekme Reala kot bi gledal rokomet, ki se igra z nogami... Mislim, da je Zizu svoj kredit že pokoristil in da so mu šteti dnevi do odhoda... Verjetno za Miklavža Real dobi novega trenerja, ker tole je res žalostno... Brezidejno, dolgočasno, žalostno, počasno... Za vse to je pa kriv Zizu!! Da se greš branit od 3-je minute naprej si zaslužiš petardo v mreži in kufre pred vrati kluba! Škoda, da jih ni podmornica potopila in da Zizu spakira že danes, ker v LP bo polom proti Interju... Lope je dobil nogo pa je imel vsaj igro tole je pa sramota...
zabuko
22. 11. 2020 12.47
+6
Za nas, prave navijače, ni trenutka, zaradi katerega ne bi gledali Reala. Nam je pa korono onemogočila, da s v tem letu nismo mogli ogledati kakšne tekme v živo, tako kot prejšnja leta. Pa še to da vas spomnim, da nas je Real tudi v tej sezoni že razveselil in tako bo tudi v bodoče. Hala Madrid
Lima33
22. 11. 2020 21.23
-2
Iskreno je Real rešila korona drugače lani nebi osvojili prvenstva pa še Barca v razsulu... Slabšega Reala nikoli ni bilo!! Krivec Zizu... Žal tako pač je...
265004
22. 11. 2020 11.26
-6
Kva je belčki,se tresete? Prihaja Inter in pošteni sodniki....
Kollerik
22. 11. 2020 10.45
-5
Čestitke Atletom še enkrat. In kot sem že zapisal glede Barce... imeli so priložnosti, niso jih izkoristili in to je to. Barca že nekaj tekem nazaj (primer npr. Ukrajinski Doneck) ne zabija več golov iz svojih priložnosti, oziroma jih zabije samo še za vzorec. Da imaš ti spredaj Messija, Griezmanna, Dembeleja, Coutinha in ne daš niti enega zadetka?? Potem je to nekaj več, kot zgolj le smola. Sojenje odlično, obramba ATM pa tudi. PS: Trincao in Braithwaite... povprečneži. Langlet morda tudi.
cripstoned
22. 11. 2020 10.32
+5
od danes naprej sploh ne bom vec debatiral z starimi hejteri kot so johnny, kollerik, idiu3krasne, darkhorse, resnicaosvobaja, apodrga...in po novem stari novi hejterji vladimir kurtov ki je cez noc spremenil profil v kurazcny cigar lastnik je samomojemnenje....zakaj ne bom vec debatiral z njimi? ker imam na svoji strani karmo...to kar napisem se do danes vedno pokaze za pravilno....oni pa od nemoci, zalosti in obupa samo zacnejo zaliti in ne komentirajo nogomet...to je njihovo ogledalo....lepo je imeti karmo na svoji strani...se na mnoga leta hejteri zbogom..
Kollerik
22. 11. 2020 10.44
-5
Ubožec, pa ne da si se končno duševno strl? Se zgodi... upam na tvoje uspešno zdravljene, čau...
Od Halerja ati
22. 11. 2020 10.55
-4
kollerik iz bogih se ni lepo norce delat. pusti naj uživa v tem svojem svetu.
Kollerik
22. 11. 2020 12.14
-1
cripstoned
22. 11. 2020 10.27
+7
vidim da je 2 dni nazaj bil ustvarjen nek novi profil..kurazcny ...kolerik? samomojemnenej? johnny? kdo od vas je lastnik tega novega profila?
romantika umira
22. 11. 2020 10.34
+6
Kolerik ziher morda pa tudi samomojemnenje. Mislim celo da ta samomojemnenje ima vsaj 5 profilov in vedno vzpodbuja te ostale osebke k nestrpnosti ter izzivanju zelo zahrbten človek.
samomojemnenje
22. 11. 2020 11.16
-5
Johnny_J
22. 11. 2020 13.05
-4
cripstoned
22. 11. 2020 10.21
+5
zdaj pa se na tekmo atletiko-barcelona...cestitke simeoneju in vsem igralcem atletov ki so po dolgem casu premagali barcelono...in to povsem na svoj nacin....boljsi v vseh segmentih igre ...nisem dvomil v atlete saj letos igrajo zelo dober nogomet, joao felix je pravtako zacel kazati igre zaradi katerih je bil pripeljan in oblak pravtako znova zaklepa svoja vrata kot on zna...glede barcelone pa niti ene svetle tocke vceraj....messi pa je znova dokazal kje je ko ga ekipa najbolj potrebuje....seveda se izkaze proti nizjerangiranim ekipam ko pridejo pa kvalitetne ekipe pa pokaze svojo magijo in se zacara v nevidnega....mislim da je sezona 20/21 za barcelono ze izgubljena....tako real madrid in atletiko sta boljsa od barcelone in v prihodnosti bodo madrilenhi odlocali o naslovih in ne vec elklasiki...to sem napvoedal ze 3 ali 4sezone nazaj pa me je vecina pljuvala....danes gre vse po mojih napovedih...enako kot sem napovedal blamiranje barcelone v evropi....kdor je tukaj ve o cem govorim...piqueju pa zelim cimprejsnje okrevanje...res ga je bilo zalostno videti ko je odhajal iz igrisca saj gre za njegovo zadnjo sezono v dresu barcelone in pod vprasajem je se euro 2021...
le?o
22. 11. 2020 10.29
+2
Piqe je že po rusiji zaključil kariero v repki španije.
Od Halerja ati
22. 11. 2020 10.34
-1
hahahha krispi poznavalec hahah Baba vanga 2. danijeve zvezdice oz krispijeve zvezdice. oooo ko taki komentirajo fuzbal pa po svetu hodjo mi se pa za korono sekiramo... ahh ja
Kollerik
22. 11. 2020 10.41
-2
domenj, pri cripsu, martinukrpanu in tako naprej gre za bolnike. Že tisočkrat potrjeno. S takšnimi pajaci se ni vredno preveč ukvarjati in kot je zapisal že samomojemnenje, jih je treba dojemati kot vsiljeni oglas :)
Kollerik
22. 11. 2020 12.16
-1
In crips... Atleti niso bili nič boljši v "vseh segimetih igre". Samo v obrambi.
+3
pep z miljardnim vlozkom poj ga pa murinijev avtobus povoz haha tko kot sem ze vcerej napisov da je murinijo BOG za pepcka
cripstoned
22. 11. 2020 10.14
+4
zdaj pa gremo naprej na tekmo villareal- real madrid...tukaj ste napisali naslov bledi real le do tocke proti villarealu...bledi real? le do tocke proti villarealu kjer ste napisali tako kot da villareal ni ekipa ki je z prihodom unai emerya dozivela pravi preporod...vzela je tocko tudi atletom, igrajo hitri nogomet in z razlogom so tu kjer so...kar se mene kot navijaca real madrida tice nisem pricakoval zmage reala ker sem se zavedal moci nasprotnika...seveda mi ni bilo vseeno ker smo 1.polcas bili boljsi in vodili 73minut dokler na sceno z svojo napako ni stopil curtois in poskrbel da real madrid ni odnesel dragocenih 3 tock...enako kot pred kratkim varane...ampak je kar je in vazno da ni bilo poraza...pravtako bi rad pohvalil izjemnega modrica ki kljub svojim letom kraljuje na sredini igrisca letosnje lalige..do danes definitvno najboljsi igralec lalige ne glede na gole ki jih dosegajo napadalci...povezuje igro, vraca se v obrambo, asistira, zabija skratka dela vse in se vec in to pri 35letih...mendy in curtois porazno...seveda se pa na koncu pozna odsotnost vodje in kapetana te ekipe ramosa, potem pa se odsotnost casemira, benza in valverdeja...vse kar steje so tocke in po tockah smo se vedno v igri za naslov...do konca tega leta real madrid ne sme izgubiti niti ene tekme...ni nemogoce ne bo pa lahko......vamoooooos campeeeeoness
Od Halerja ati
22. 11. 2020 10.17
-3
lepo da nisi komentiral gola reala. si s tem vse povedal. ceprav boš zdej začel nabijat da je blo vse pošteno. hvala končno si enkrat priznal čeprav nehote.
cripstoned
22. 11. 2020 10.38
+3
seveda sem komentiral gol reala pod novico o ronaldu...si prebral pravilnik vara in zakaj je gol reala regularen ali te se vedno firbec matra? ce se bo kdo nasel ti bo razlozil zakaj je gol reala povsem regularen ampak ker te ze predolgo poznam vem da se bos slepil in iskal izgovore in menjal temo...tako pac delate nemocni ljudje...vas problem...cripsi vam vec ne odpisuje vi pa kar naprej lahko lajate pod mojimi komentarji...mogoce vam na koncu sezone odpisem nekaj na kratko ampak to bo to zaenkrat...
le?o
22. 11. 2020 10.44
+2
Od Halerja ati
22. 11. 2020 10.49
-4
hahah ok če dvigne sodnik zastavco in nasprotnik da gol je gol regularen. očitno to piše v pravilniku VARa. hvala da si mi tako lepo razložu in dal konkretne dokaze. hahahha
Od Halerja ati
22. 11. 2020 10.52
-3
pa lepooo te prosim sam to mi se razlozi ta tvoj pravilnik VARa in zakaj je gol regularen. prosim. pa te pustim na miru haha res bi se rad se mal nasmejal
+4
teski casi za barco upam na stecaj ker teh sramot ne moremo vec spremljat k jih vsak vaski klub premaga
+3
morm pa pohvalt athletico in jim prvosm la ligo in ligo prvakov
+3
grande messi haha tip res blage nikoli ni med top 50 vseh casov nikoli majhen podmukel utajevalec pa se murinijo k igra bunker strese pepa hahahaha tle se vidi koliko je pep zanic
cripstoned
22. 11. 2020 10.05
+4
Johnny_J 21.11.2020, 21:56:48 -3 Evo ga, nič o realu, potem se oglasi na carascov gol. Karma te bo poslala slabe volje spat....oziroma Messi. ODGOVORI 4
cripstoned
22. 11. 2020 10.07
+3
pod moj komentar kjer sem napsial carascooooo si napisal to kar zgoraj pise....ne vem zakaj hejteri omenjate karmo ce pa je karma prisotna v dobrem pri nas navijacih real madrida vas pa redno zabija ze 7 sezono zapored...kdo je odsel slabe volje spat in kdo se je zbudil slabe volje in bo se celo nedeljo slabe volje mislim da ni potrebno omenjati...kar se pa messija tice pa tako...spet je pokazal da je izven tega planeta...samo njemu uspe pokazati taksno magijo (neviden) ko se najvec pricakuje od njega...ne skrbi kmalu bo prisla celta ali huesca in tam bo pokazal svojo velicino..
Od Halerja ati
22. 11. 2020 10.10
-6
dost je on kazu veličino ko je sredi Bernabeva kazu svoj dres. takrat te ni bolelo sam celo nedeljo ampak te vrjetno še zdej. najbolša tekma ever hahah spomni me kdo ma največ golov na klasikih? dobr ti veš to dobr. uživaj tut ti to prelepo nedeljo
ehjaehja
22. 11. 2020 10.13
+5
domenj no tisto sezono je Real vseeno zmagal la ligo.Je pa Cristiano vrnil na Bernabeu z lepšim golom oziroma eurogolom in pokazal dres v finalu ko je bilo1-3.tisto je bilo šele nepozabno roko na srce.
ehjaehja
22. 11. 2020 10.17
+5
sorry na campnouu par mesecev kasneje je zabil v finalu inn pokazal dres.
Od Halerja ati
22. 11. 2020 10.18
-4
midva se pogovarjava o veličini Messija in kako zabija huesci ne pa o ronaldu in kaj on dela. a nisi prebral komentarjev?
cripstoned
22. 11. 2020 10.26
+4
ronaldo odloca derbije v italiji...z svojimi 30+goli na sezono je glavni razlog ze 2.sezoni zaproed zakaj je juve prvak...lastnorocno je izlocil atlete v ligi prvakov in je glavni vodja svoje ekipe, glavni strelec in motivator...velicina messija je pa zacela izginjati z odhodom xavija in inieste...s prihodom neymarja je se nekaj casa trajala zdaj pa ze 3 sezono zapored ni vec te velicine...saj ce bi bila se vedno prisotna se ne bi zgodili roma, juve, liverpool, bayern...ne bi bil brez gola in asistence na elklasiku ze 6tekem zapored....s tem daj e messi se mlajsi od ronalda medtem pa ronaldo zgodba zase....najboljsi strelec italijanske lige trenutno...pri 35letih....ne delaj primerjav mede ronaldom in messijem...enako kto jih ne mores med barco oin realom...domenj alias johhny alias mazda3 in po novem kurazcny
Od Halerja ati
22. 11. 2020 10.32
-2
hahaha nevem kje se naj bol smejam al pr tem da noben ni primerjal messija in ronalda drug kot ti pa zapirac, al o tem da odloča derbije proti Cagliariju. hudi derbiji. in hvala za odgovor o tem kdo je najbolsi strelec klasikov. seveda eden in edini Messi. pa se neki mogoc ce bi kdaj igral nogomet oz se vsaj mal spoznal na njega bi vedu da ni Messi krivec za to da dobiš 8 golov poti Bayernu, 4 Liverpoolu... ampak cela ekipa. eee moj krispi kak spreminjas temo. bolii bolii
cripstoned
22. 11. 2020 10.02
+5
Johnny_J 21.11.2020, 21:54:15 -6 Ka je tole, nobenega komentarja na realov spodrsljaj...korona? Zmrde, sej tu ste lahko brez mask... ODGOVORI
cripstoned
22. 11. 2020 10.04
+6
da najprej vecno razocaranemu johhnyu alias se 3 profili zraven (mazda, domenj in po novem se kurazcny) odgovorim...glede na to da se po 10uri zvecer tukaj ne more komentirati sem ti spodaj pod tem komentarju napisal carasco...nato sem sel pisati komentar kar se reala tice vedar sem ''komentiraj'' gumb stisnil prepozno in nisem moral komentirati...seveda se ti s tem komentarjem ne pravdam ampak cripsi je za razliko od vas posten in pac pove tako kot je....
Od Halerja ati
22. 11. 2020 10.07
-4
pravi poštenjak naš krispi hahahaha ker izgovor pa to ke neverjetno. kot izgovori da je v laligi pošteno sojenje za real. nekak tako haha
Kollerik
22. 11. 2020 21.14
Domenj ne sekiraj se preveč za dva največja, najbolj umazana provokatorja na forumu, kripsa in zapirača. Stisneš jima minus in po možnosti kakšno kajlo, nato greš naprej.
HALAcR7
22. 11. 2020 10.02
+4
Messi iz penalov. Ronaldo pa iz vseh pozicij,mašina za zabijanje
Paštašutar
22. 11. 2020 09.59
+7
Popoldanska tekma negledljiva,Zidan se mora čimprej zamisliti nad svojimi potezami,Simone pa tudi,menjava Lorente-Costa,tega od takega trenerja ne bi pričakoval.Padec igre Atletov je bil videti,se od bolj daleč,kot iz vesolja. Drugače pa lepa tekma.