Nogomet

Real s prodajo Hakimija otežuje Barcelonine načrte

Madrid, 28. 06. 2020 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ni skrivnost, da se pri Barceloni že dalj časa spogledujejo z nakupom Interjevega napadalca Lautara Martineza, za katerega naj bi bili pripravljeni odšteti kar 111 milijonov evrov. Načrte Blaugrane pa bi utegnil pokvariti njen največji rival madridski Real. In to na nepričakovan način – s prodajo desnega bočnega branilca Achrafa Hakimija.

Lautaro Martinez je v tej sezoni Lige prvakov Barceloni zabil en zadetek. Njegov prestop na Camp Nou pa je sedaj pod velikim vprašajem.
Lautaro Martinez je v tej sezoni Lige prvakov Barceloni zabil en zadetek. Njegov prestop na Camp Nou pa je sedaj pod velikim vprašajem. FOTO: AP

Nedavno smo poročali, da je Achraf Hakimi tik pred tem, da Madrid zamenja za Milano, kjer bi okrepil tamkajšnji Inter. Kako pa bi lahko to vplivalo na Barcelonin nakup Lautara Martineza? Blaugrana je pripravljena aktivirati odkupno klavzulo argentinskega napadalca – ta znaša 11 milijonov evrov, ki pa je na Camp Nouu ne nameravajo v celoti pokriti z denarno odškodnino. Del posla naj bi tako postal Nelson Semedo, ki igra ravno na položaju desnega bočnega branilca. Če pa bi na San Siro že prej prispel Hakimi, potem Inter na tej poziciji ne bi več potreboval novega nogometaša in načrti Barceloni bi kaj lahko padli v vodo. 

Barcelona si odškodnine 111 milijonov trenutno ne more privoščiti, zato bi rada v posel vključila enega od svojih nogometašev. Inter se je do nedavnega zanimal za Semeda, a se bo to z nakupom Hakimija po vsej verjetnosti spremenilo, poroča Mundo Deportivo. 

Nogometna javnost si je enotna, da je cena 40 milijonov, ki naj bi jih pri Interju odšteli za Hakimija, za današnje razmere zelo ugodna. In morda razlog zanjo tiči prav v načrtih Madridčanov, ki so se Maročanu očitno pripravljeno odreči tudi pod ceno, samo da Barceloni preprečijo nakup Martineza. 

Statistična primerjava Hakimija in Semeda v tej sezoni:

Primerjava Hakimija in Semeda v tej sezoni nemškega oziroma španskega prvenstva.
Primerjava Hakimija in Semeda v tej sezoni nemškega oziroma španskega prvenstva. FOTO: Sofascore.com

Zadetek Lautara Martineza na tekmi Lige prvakov v Dortmundu, na kateri mu je nasproti stal Achraf Hakimi:

Na isti tekmi se je med strelce vpisal tudi Maročan v vrstah Borussie:

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
29. 06. 2020 15.37
Je pa zanimivo, da že dolgo ni bilo nič napisanega o Neymarju.
feliks-07
29. 06. 2020 15.26
+1
Če bo barcelona kupila Lautara Martineza bo to še eden od mnogih zgrešenih nakupov.Pravijo,da po bitki so generali vsi,zato sem napisal že prej.
Lima33
28. 06. 2020 21.56
-2
Hakimi lahko vojaku Daniju kopačke puca... Je dober in mi je žal, da ga bodo oz.so ga (nisem prepričan) prodali ampak da poleg Danija zahtevaš mesto v prvi enajsterici pa samo hvala lepa in srečno...
samomojemnenje
28. 06. 2020 20.44
+2
V bistvo je Barca zaradi preveč trošenja denarja v zgrešene nakupe v poziciji, ko lahko letos pobira le drobtinice. Tudi dvomim, da bi v tem kriznem času dobila kakšen kredit, da bi lahko kupovala. Oz. kredit bo treba za stadion, ki se bo potem, podobno kot Realov, sam izplačeval. Real je v drugačni poziciji in lahko gre v kakšen dražji nakup. Pa verjamem, da ne bodo pretiravali. Sem pa tudi sam takoj, ko sem prebral da bo Real prodal Hakimija Interju, pomislil, evo, Semedo bo ostal. Sploh pa mi ni jasno, zakaj se želijo rešiti edinega desnega bočnega. Res je da ni Alves, ampak še vedno nevarnejši v fazi napada, kot je vezist Roberto.
Trend01
29. 06. 2020 11.34
+0
Se ne bo. Na Santiagu bodo verjetno potekale tudi košarkaške tekme. Štadion bo na voljo za prireditve (tudi športne zraven štejem) cca. 300 v letu. Camp Nou tega ne bo imel. Imel bo fiksno zelenico.
samomojemnenje
29. 06. 2020 15.07
V bistvu naj bi se. Poleg kafičev, trgovin, bo tudi parking za cca. 3500 vozil, ki ga bodo tržili in o lepo tržili, saj je stadion skoraj v samem centru. Fiksna zelenica bo imela spodaj sistem z nosilci za nadgradnjo tudi za koncerte in podobno. Ogled stadiona naj bi bil 25€ po osebi in tudi to bo nekaj denarja, kajti barcelona ima turiste in tudi tisti, ki so/smo to že videli, bodo hoteli videti nov stadion. Seveda pa vse to velja za normalne čase. Ko/če ne bo več korone. računajo tudi na razgledne terase okoli in okoli, s katerih bo obiskovalec imel mesto na dlani.
Trend01
28. 06. 2020 20.24
+2
Kaj pa, če si je Real zaželel napadalca? Ter, da Håland ni več v kombinaciji? Torej via Inter po Lautara ali, če prodajo Hakimija BvB-ju pa po Jadona? Torej bi bil Lautaro 111m - 40M = cca. 70M. Jadon? Cca. 120M - 40M = 80M. Za razmislek? Absolutno. Sem za Jadona. Če so pri Barceloni pripravljeni žrtvovati Semeda... Pa naj. Veliko zanj ne bodo dobili. Inter pravi cca. 70M + 2 igralca. Kdo bo potem igral?
modelx
29. 06. 2020 10.27
+1
ampak lautaro se mora strinjati, da gre v real. mogoče pa ga zanima barca in potem se inter in real obrišeta pod nosom za deal.
Trend01
29. 06. 2020 11.08
+0
Res je. Lautaro je tisti, ki odloča. Če ima snubce, ki so pripravljeni odriniti 111M.
samomojemnenje
29. 06. 2020 15.10
Ali pa ga prepričajo, da se strinja, kot so naredili z Arthurjem. Ti mladci pa so željni igre.