Nogomet

Real Sociedad z golom v zadnji minuti na vrh ligaške lestvice

Madrid, 17. 10. 2021 07.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
9

Nogometaši v španski ligi nadaljujejo prvenstvo s tekmami 9. kroga. Kluba z dna lestvice, Levante in Getafe, sta igrala 0:0, Real Sociedad pa je z golom tik pred koncem tekme premagal Mallorco z 1:0 in ima zdaj na vrhu lestvice La lige tri točke prednosti pred madridskima zasledovalcema.

Tokratni krog v španskem prvenstvu ne bo popoln, saj so zaradi natrpanega urnika prestavili tekmi obeh največjih madridskih klubov, Reala in Atletica. Fifa je namreč reprezentančni premor v Južni Ameriki podaljšala do petka, oba omenjena kluba pa že v torek čakata tekmi Lige prvakov. Atletico se bo na domačem stadionu Wanda Metropolitano pomeril z Liverpoolom (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.30).

Domača dvoboja v La Ligi – Real bi moral igrati z Athleticom, Atletico Jana Oblaka pa z Granado – so tako prestavili, to pa je odprlo možnost Real Sociedadu, da (vsaj začasno) prevzame vodstvo na lestvici. Pred današnjim dnem je bil namreč po točkah izenačen z obema madridskima kluboma s po 17 točkami, toda dolgo je kazalo, da priložnosti ne bo izkoristil. Za dodatne težave je poskrbel Aihen Munoz, ki je ob koncu prvega dela dobil drugi rumeni karton, tako da so domači ves drugi polčas igrali le z desetimi igralci. A v 90. minuti je nato Julen Lobete poskrbel za edini gol na tekmi in s tem za pomembne tri točke svoje ekipe, ki jo je popeljal na vrh lestvice in ima zdaj 20 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nogometaši Sociedada so na tekmi (malce  z zamudo) pred svojimi navijači proslavili lovoriko španskega kraljevega pokala, ki so ga osvojili v prejšnji sezoni. V prestavljenem finalu (Copa del Rey) so aprila leots z 1:0 premagali Athletic Bilbao. 

V nedeljo bo osrednji obračun tisti med Barcelono in Valencio (ekipi sta na lestvici na osmem in devetem mestu), nastopili pa bosta tudi četrta Sevilla in peta Osasuna. Prva bo gostovala pri Celti, druga pa pri Villarrealu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
17. 10. 2021 12.06
+3
vsec mi je dejstvo da tako sevilla kot sociedad igrajo dober nogomet in ostajajo v borbi za naslov...res da je do konca se dolga pot ampak v kolikor bosta kiksala real in atleti se zna zgoditi da bosta sociedad in sevilla delala razliko...sicer pa cez en teden prihaja na vrsto ekllasiko in tu mora real osvojiti vse 3tocke kot je to praksa zadnji 2.sezoni...remi ali poraz pac ne pride v postev...vamooooos reaaaal maaaadrid
samomojemnenje
17. 10. 2021 13.06
-1
Mislim, da Sevilla bo v igri do konca, Sociedad pa zna popustiti kot vsako leto. Bomo videli. Mislim, da bosta Sociedad in Barca bila bitko za 4. mesto.
Kollerik
17. 10. 2021 13.33
-3
Nekateri pa ste hitro odpisali Barco za sam vrh La lige... Aguero prihaja, Fati se krepi in tako naprej. Zna biti še presenečenj :)
Od Halerja ati
17. 10. 2021 15.50
-1
kako 2 če je bilo prejšn teden že 3 sezone? Joj joj to so posledice še vrjetno od Barce ki je 6 sezon zapored sramotila Real hihihi potem pa želje da bi Real naredil isto... Sanje so dovoljene cicibanko. Tako kot Roncek sanja zlato žogo hihihi
cripstoned
17. 10. 2021 21.51
+1
pozabil. si na manzana ki je poskrbel da gre barca na odmor z golom prednosti... pa tako si pljuval po lahozu... pride elklasiko in pomaga barci... pljuval po manzanu pride današnja tekma barce in pomaga barci... ne grozote roke ki vas hrani dir hejters...
Kollerik
17. 10. 2021 21.59
+1
...lažnivec kot si pač nikoli ne obrazloži, da je bil penal, oz. prekršek nad Fatijem viden tudi iz sosednje galaksije...in je kot tak moral biti dosojen celo s strani realovega gil manzana... se pa je vaš Gil razmahal z rumenimi kartoni...seveda samo v škodo Barce... pa lahko noč ..."dirt hejter"... ob zavedanju rasti neke mlade, talentirane in nove Barce, ki si jo videl tudi danes...
dekiii3
17. 10. 2021 10.37
+5
united
17. 10. 2021 10.29
+2
Upam,da osvojijo
hondoid
17. 10. 2021 09.56
+2
Bravo R.S.mešajte štrene tem velikanom..🇪🇸😅