Nogomet

Real z zmago v San Sebastianu znova na vrhu španske La lige

San Sebastian, 22. 06. 2020 00.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši madridskega Reala so 'preživeli' zahtevno gostovanje na Anoeti in s pomembno zmago nad vselej neugodnim Real Sociedadom (2:1) vnovič zasedli vrh prvenstvene razpredelnice. Odločile so izkušnje kakovostnejših posameznikov v četi Zinedina Zidana, ki se je tako točkovno izenačila z večno tekmico Barcelono in jo zaradi boljšega izkupička na medsebojnih tekmah tudi prehitela.

Iz madridskega tabora se je že pred tekmo dalo slišati, da se zavedajo zahtevnosti in obenem pomembnosti obračuna na San Sebastianu, kjer bi ob morebitnem uspehu znova zasedli vrh prvenstvene razpredelnice.

Zasedba Zinedina Zidana se iz tekme v tekmo dviguje. Če imaš tako razigranega kapetana Sergia Ramosa, vse bolj kompaktno zvezno vrsto in prebujajočega se Karima Benzemaja, potem je delo na še tako zahtevnem gostovanju lažje opraviti kot sicer. In prav omenjeni dvojec Ramos-Benzema je poskrbel, da so se po zaključnem sodnikovem žvižgu madridski beli razveselili svoje 19. prvenstvene zmage. Prvi polčas na Anoeti je nekajkrat poskrbel za zvišan srčni utrip gledalcev, ki so spremljali dvoboj pred televizijskimi zasloni. Če je bila prva polovica prvih 45 minut v znamenju uvodnega 'otipavanja' med tekmecema, so v drugi nogometaši Reala nekoliko stopili na plin in si pripravili kar nekaj zanimivih (pol)priložnosti za dosego zadetka. Še najbolj je zadišalo po zadetku tik pred zaključkom prvega polčasa, ko je s silovitim strelom z leve strani poizkusil Vinicius Jr., a se je z dobrim posredovanjem izkazal domači čuvaj mreže Remiro.

Sergio Ramos je natančno izvedel strel z bele točke za vodstvo Reala z 1:0.
Sergio Ramos je natančno izvedel strel z bele točke za vodstvo Reala z 1:0. FOTO: 24ur.com

V nadaljevanju dvoboja se slika na igrišču ni bistveno spremenila. Moštvi sta vsako na svoj način iskali pot do vodilnega zadetka, ki bi enim ali drugim olajšal pot do tako želenih novih treh točk. V 50. minuti je nespretna domača obramba v kazenskem prostoru nepravilno ovirala Viniciusa, kar je glavni sodnik srečanja Xavier Estrada označil za najstrožjo kazen, ki jo je z rutinirano izvedbo v vodstvo z 1:0 spremenil gostujoči kapetan Sergio Ramos. Domači bi lahko v 68. minuti prek Adnana Januzaja izid izenačili, a je Estrada zaradi prepovedanega položaja Mikela Merina zadetek prvega razveljavil. Le malo za tem, natančneje v 71. minuti, pa je vodstvo Madridčanov na 2:0 povišal Karim Benzema. Po natančni podaji Federica Valverdeja je izkušeni francoski napadalec še lepše zaključil, kar se je na koncu izkazalo za odločilen trenutek na tekmi.

Real Sociedad je do konca dvoboja z zadetkom Merina v 83. minuti uspel le nekoliko omiliti poraz.   

Špansko državno prvenstvo, 30. krog, izidi nedeljskih tekem:
Real Sociedad - Real Madrid 1:2 (0:0)
Merino 83.; Ramos 50./11-m, Benzema 71.

Celta Vigo - Alaves 6:0 (4:0)
Murillo 14., Aspas 20./11-m, Rafinha 40., 41., Nolito 78., Mina 86.

Valencia - Osasuna 2:0 (2:0)
Guedes 12., Rodrigo 35.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (64)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nogemetašica
23. 06. 2020 11.28
+2
Benzema je dal čisto roko in ne vem zakaj je bil gol priznan, ko pa se je na posnetku dobro videlo, da je roka. In itak, se bo Realu to vrnalo tako, da bo zgubil eno tekmo in Blaugrana gre spet na vrh. In Leo Messi bo osvojil la ligo in Ligo prvakov in bo najboljši nogometaš v Španiji in v Evropi. Ajde Barca gremo na vse ali nič. Idemo do konca Barca mi se ne predamo takoj. Živela Katalonija, živela Barcelona. Živel LEO MESSI,živeli ostali. 🇪🇸🇦🇷💙💖🏆🏅💜💯
RMadridd
22. 06. 2020 19.07
+0
Gol Benza čist kot solza, penal jst ne bi sodil, gol sociedada pa tko tko, igralec je stal v offsajdu na strani proti kateri je šla žoga v gol, koliko je res ovirala golmana, ne vem.
Trend01
22. 06. 2020 19.00
-2
Da ne pozabim. Le kot info. Pri strelu Januzaja, je stranski sodnik TAKOJ zastavico dvignil, in označil off-side. VAR ga je le potrdil. Na to smo pa pozabili...
cripstoned
22. 06. 2020 17.11
-5
vamos real madrid...34* je letos prioriteta....
samomojemnenje
22. 06. 2020 18.46
Lima33
22. 06. 2020 15.39
Pa saj Real nebo dolgo prvi... Upam, da bo ampak Zizu bo hitro naštrikal eno hudo postavo in zaštrikal naslov... Telim hudim profesionalcem bi morali za najmanj 50% znižati plače, če nemorejo par tekem odigrati brez teh rotacij... Al ga pa Zizu tok serje... 3 mesce so bli frej in Zizu vsakič drugače začne... Drugače pa super da so prevzeli vodstvo... 👍
Trend01
22. 06. 2020 15.23
-1
Pa dajte no. Dajte že nehat. Si je kdo ogledal kakšno videokonferenco o pravilih? Ali celo bil tam? Dvomim. Tudi na slovenski TV so bile. Čisto striktno je tole bilo vse prav dosojeno. Par let nazaj bi pa drugače piskali. Ajde, preselite se že v leto 2020. Malo guglajte ta pravila. Ali so logična? To je pač druga stvar. Tudi pravila iz sezone 2018/19 do letos so se spremenila. Sodniki se morajo še bolj striktno držati usmeritve Uefe. Tako pač je. Če bi bilo po vašem, bi danes vsakemu top igralcu noge polomili. In bi manjkal 1 tekmo. Primer: Pelé (najbolj znani primer). Zavedajte se, da sodniki niso za šankom ali internetu, da bi malo prilagajali. Ali je to prav? Spet druga zgodba. A pravila so pač pravila. Striktna.
ledr
22. 06. 2020 14.06
+3
Lahko se mi zgražamo (upravičeno...) nad sodniki kolikor hočemo ampak, Barca v tem trenutku igra tako slabo, da si preprosto ne zasluži bit prvak in z igro, ki jo kaže tudi ne more bit prvak. Žal! Igra počasna, zaspana, popolnoma nezanimiva. Ko Barca lovi rezultat igra, kot da se jim sanja. Vse poteka nenormalno počasi, podaje pa samo nazaj, nazaj, nazaj,... Pa to je slabše kot Maribor pod Milaničevo taktiko. Poglejte, kako igra Real, ko lovi rezultat? Igra je tako hitra, tako dinamična, pritisk tako močan, da nasprotnik nima časa dihat. In tako je seveda prav. Tako zgrešeno kadrovsko politiko, kot jo ima Barca cca. zadnja 3 leta, pa tega verjetno ni bilo nikoli v zgodovini? Skratka ena živa žalost, kaj so naredili iz najboljše ekipe vseh časov. Ko gledam Messija, se mi človek že kar smili. Saj ne ve več, kje bi igral. Če gre v napad, ne dobi pravih žog. Če kakšno dobi, je nima komu podat. Potem si gre sam po žogo nazaj, do sredine in pogosto še bolj nazaj. Žogo dobi, kaj pa potem? Lahko preigra dva, tri, tudi štiri igralce, kaj pa potem? Edino smiselno bi bilo, da bi sam sebi podal v napad ampak žal tega zaenkrat še nihče ne zmore. Skratka vse okrog njega razen golmana je ena živa žalost. Kako dolgo še tako???
manucao
22. 06. 2020 12.25
+6
Očitno bi morali na začetku narediti razpredelnico s vsemi sumnjivimi situacijami za Real in Barcelono in potem poizkusiti nekako oceniti vse te situacije. Včeraj so bile vse v korist Reala in čisto vse zelo zelo sumnjive. Pri penalu so tudi v Španiji zelo jasni in se vidi tudi stik s nogo tako, da je penal po vsej verjetnosti bil. Za druge dve situacije je nekako bolj nejasno. Pri golu Januzaja so mišljenja zelo kontradiktorna in prav tako tudi pri eventuelni roki Benzemaja. Najbolj pravičen bi vsekakor bil remi.
Campeones34
22. 06. 2020 12.15
-15
Je bil cajt da tudi realu kako tocko podarijo in ne samo barci. Barco so letos preveckrat sodniki potisnili naprej in samo njim se lahko zahvalijo da so sploh se v borbi za prvaka. Vceraj so pac realu senkali penal, tako kot barci 2 kroga nazaj. Razveljavljen gol je pac bil offside ker je prekrival pogled golmanu in je neposredno vplival na igro lahko tudi nebi bil piskan. Glede benza pa za ene je roka, druge rama.
cripstoned
22. 06. 2020 11.57
-15
pa smo tu kjer nam je mesto...na posten in zasluzen nacin...hejteri tako ali tako pljuvajo in jocejo celo sezono tako da me vasi komentarji ne presenecajo niti ne ganejo....mi smo real madrid...13 in 33 ki se bo kaj kmalu spremenilo v 34...real madrid je to sezono pokazal dalec najvec, prejel najmanj zadetkov, premagal tako barco kot atlete in ima najmanj porazov....vamooooooos reaaaaaaaal maaaaaaaadrid
RUBEŽ
22. 06. 2020 13.15
+9
Nogemetašica
23. 06. 2020 11.36
+1
@cripstoned, se že veselim, ko bo na koncu Real Madrid lepo pušil in ga bo Barca v zadnjem možnem trenutku prehitela. Se ti bom pa tako smejala. Ker Benzema je dal čisto roko. In ne bi smelo biti penala. Ajde gremo jutri na vse ali nič Barcelona imaš to MESSI morte zmagat. In Leo bo najboljši nogometaš v španji. Sam rm pa ne gre nekam dobro v uefi. Nekam švoh je tam Tako bo tudi v Španiji. Barca bo prvaaaaa🏆🏅🇦🇷🇪🇸💯💜💖💙❤️⚽💛
alien8potnik
22. 06. 2020 10.03
+7
škoda, da lepoto nogometa kvarijo sodniki, mi se pa tu potem kregamo. penal je bil upravičen, ob strelu ga je zahaklal obrambni, bila je rama, ne roka, a tudi januzajev gol je bil. neodločen rezultat bi bil pošten. je pa tako, prijatelji, ki navijate za barco, tudi barci je bilo marsikaj podarjeno. žal. kot rečeno, sodniki, kljub varu, kvarijo to lepo igro.
bububu123
22. 06. 2020 11.49
+0
a roka na rami? Kako si bil glasen, ko je Ayetkin sodil penal nad Suarezom pri preobratu proti PSGju. takrat tudi bila roka na rami.
Kollerik
22. 06. 2020 13.37
+6
Pa dobro.... žoga na Benzovi rami je stvar interpretacij...recimo, da je zadetek res bil regularen... toda minuto pred tem razveljavitev R. Sociedadovega zadetka... tisto pa je golo gangsterstvo brez primere, oziroma tipično Realovo sojenje. ...kot tisto z Valencio pred dnevi. Škoda, da takole umazano "ubijajo" čar La Lige...
Kollerik
22. 06. 2020 13.57
+7
alien, kje pa je bilo kaj podarjeno? Morda kak brezvezen penal, ko je Barca že vodila tako visoko, da ga sploh ni potrebovala??? Saj veš ono foro, pa dajmo jim dosodit še njim kakšnega neobstoječega,, da jim jezike zavežemo....
madridista07
22. 06. 2020 10.02
+8
Penala ni bilo. In kot ste že povedali eni. Najbolj fer bi bil remi.
samomojemnenje
22. 06. 2020 09.37
+11
Dobro jutro. Najprej čestitke Realu za tri točke. Ne vem ali ima smisla karkoli drugega pisati, saj je bilo vse videno. Tudi za Barco se je kdaj piskalo in so se dogajale napake, pa je bil tak vik in krik pri "navijačih" Reala, pri tistih pravih pač ne. Če primerjamo tole roko Benza in tisto Messija proti Atletom v super pokalu, je bilo identično. Takrat roka, tokrat priznani gol. Penal nad Vinijem? Rahel stik, oviranje pri strelu in potem strel in nato padec. Meni je bilo smešno, da je piskal penal. Pa bom spet rekl prosta sodniška odločitev. Gol Sociedada? Če sem proti Valenciji pisal, da je offside pač sodniška odločitev, da eni bi piskali, eni pač ne, je bil tale "offside" včeraj smešno dosojen. Ampak kot je rekel že komentator, to bo pozabljeno, tri točke pa ostajajo.
265004
22. 06. 2020 09.17
+6
Zdej je pa že najbolj slepim jasno....Real mora osvojiti naslov in ga tudi bo...Tako je bilo tudi v preteklosti....za mene penala ni bilo,ker je Vinko narobe udaril žogo...če je bil prej stik z nasprotnim igralcem bi ga vrglo iz ravnotežja.Pa ga ni.Poglejte si roko Benzemaja in potem razveljavljen gol proti Atleticu Messija v superpokalu....gol Januzaja čist kot solza...Me pa čudi da iggyp in njemu podobni navijajo za tak klub kot je Real...Medijska podpora dela svoje.Razumem štiri pajace tu gor ki zveze nimajo z nogometom,da vpijejo Real,Real ampak ostali?Nisem si mislil da kljub Varu lahko prigoljufajo prvenstvo...
igyyp
22. 06. 2020 09.31
+9
265004: Sem navijač Reala, in vedno bo tako, dekl mi odprejo sodniki, ki sodijo kak se jim sprdne, enkrat za vas enkrat za nas, ekipa Reala ni nič kriva. Zdaj kaj delajo predsedniki klubov me sploh ne zanima. Vidim, da spodnji moj komentar, vas je malo zmedel, napisal sem realno, kot sem čez svoje oči videl.
Kollerik
22. 06. 2020 13.39
+4
Jaz si skozi vsa ta leta želim samo eno, pošteno sojenje sodnikov. Pa sem naivec mislil, da bo VAR tu naredil revolucijo. Na bolje je že šlo z VAR-om, vendar spet premalo. Žal.
Mererrek
22. 06. 2020 08.49
+3
nezanimiva la liga lanske besede realovcev hahaha
ehjaehja
22. 06. 2020 08.48
-15
BRAVO REAL! čudež božji da smo zmagali z takšno postavo ZIZU spet gembla z naslovom,spet z marcelotom brez mendya brez hazarda začet pa z rodrigezom?kaj tipu ni jasno? o sodnikih škoda izgubljat besede če pri barci molčijo kot psi ko jim sodniko delajo usluge zakaj ne bi mi molčali? Ampak to rotiranje Zidana pa me res skrbi tako ne bo šlo lahko pozabimo na naslov če bo začenjal tekme brez Hazarda Mendya in če bo silil z Marcelotom. NO TODA PRVI SMO NAJ TAKO OSTANE. HALA MADRID!!!
Mererrek
22. 06. 2020 08.48
+15
kredit 500 milijonski je treba vrnit,..sodniki to vedo in spanska liga tudi
seloveroni
22. 06. 2020 08.44
+17
Ucasih so se usaj potrudl mal skrit to ropanje ucer pa na punooo
HalaCr77
22. 06. 2020 08.42
-12
Maxx365
22. 06. 2020 16.31
dark horse
22. 06. 2020 08.39
+16
Kje so pa danes dežurni pljuvači Barce in zagovorniki kako se sodi za njih. Če bi bila to Barca ali okraden Real bi bilo že vsaj 50 komentarjev dosedaj
Žnjj07
22. 06. 2020 08.43
+6
Dežurni pljuvaci bodo danes talali minuse realnim komentarom..kaj vec pa od njih tak ni za pricakovat.