Nogomet

Vinicius in Benzema za zmago proti 'žabam', remi Barcelone

Valencia, 04. 10. 2020 15.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Aktualni španski nogometni prvak iz Madrida je v petem krogu Primere Division gostoval v Valencii pri Levanteju in po nekaj težavah pričakovano zmagal z 2:0. Gola za galaktike sta dosegla Brazilec Vinicius Junior v prvem delu in Francoz Karim Benzema v sodnikovem podaljšku drugega polčasa. Španski podprvaki iz Barcelone so na Camp Nouu (zgolj) remizirali proti Sevilli (1:1).

Junior Vinicius
Junior Vinicius FOTO: AP

Madridski Real v novi sezoni španskega prvenstva, predvsem z igro, ne blesti. V uvodnih krogih so imeli varovanci trenerja Zinedina Zidana kar precej sreče, da so nekatere tekme (tesno) odločili v svojo korist. Proti Levanteju je imel klub iz španske prestolnice v preteklosti tradicionalno dovolj težav in tudi tokrat je bilo v Valencii podobno. Gostitelji se uglednih tekmecev kot običajno niso ustrašili in so celo od prve minute krenili napadalno orientirano, kar je galaktike celo zmedlo in potrebovali so nekaj časa, da so na travniku vzpostavili pričakovano razmerje moči in imeli žogo pretežno v svoji posesti, do izrazitih priložnosti pa Madridčani, vsaj v prvem delu, niso prišli. Gostje so do uvodnega zadetka prišli že v prvi priložnosti na tekmi. Kot je izvajal Brazilec Casemiro, žoga je preletela vse v ožjem gostujočem kazenskem prostoru, kjer jo je pričakal Vinicius Junior. Brazilec je imel čas, da si žogo namesti na desno nogo in neubranljivo sproži. Po diagonalnem strelu je žoga končala tik ob vratnici in Real je povedel z 1:0. Rezultatska prednost je lagodno vplivala na igro galaktikov, ki so se lahko sprostili, prevzeli konce igre in imeli še bolj izrazito posest žoge. Levante je po zaostanku izgubil nekaj energije, ki je v prvem polčasu še ni povrnil. Edino priložnost so žabe iz Valencie imele ob koncu prvega polčasa, ko je ob prekinitvi okvir vrat z glavo zadel Črnogorec Nikola Vukčević. Terenska prevlada gostov iz španske prestolnice je bila v nadaljevanju manj izrazita, Real je sicer sredi tega dela preko kapetana Sergia Ramosa dosegel gol z glavo, a je po posredovanju VAR-a zadetek galaktikov zaradi Ramosovega prekrška razveljavljen in gostje so še naprej trepetali v boju za vse tri točke. Nogometaše belega baleta je šele v izdihljajih tekme dokončno "pomiril" izkušeni Francoz Karim Benzema, ki je zabil za končnih 2:0 za Real. 

Čeprav je bilo v španskem prvenstvu na sporedu peti krog, sta Barcelona in Sevilla odigrali svoji tretji tekmi. Derbi kroga na Camp Nouu se je končal brez zmagovalca - 1:1. Zadetka sta bila dosežena v razmaku dobre minute. Povedla je Sevilla v 8. minuti po strelu Luuka de Jonga, Barcelona pa je izenačila na začetku 11. minute z golom Philippea Coutinha.

Izidi, španska liga, 5. krog:            
Atletico Madrid - Villarreal 0:0

Valladolid - Eibar 1:2 (1:1)
Toni 37.; Burgos 29./11-m, Rodrigues 90. 
RK: Diop 73./Eibar Guardiola (Valladolid) je v 49. minuti zapravil enajstmetrovko.

Elche - Huesca 0:0

Real Sociedad - Getafe 3:0 (1:0)
Oyarzabal 28./11-m, Merino 77., Portu 81.

Valencia - Betis  0:2 (0:1)
Canales 19., Tello 73.

Osasuna - Celta Vigo 2:0 (1:0) 
Roncaglia 23., Calleri 76.

Alaves - Atheltic Bilbao 1:0 (0:0)
Ely 74.
RK: Duarte 86./Alaves

Levante - Real Madrid 0:2 (0:1)
Vinicius 17., Benzema 90.

Barcelona - Sevilla 1:1 (1:1)
Coutinho 10.; de Jong 8.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (100)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
05. 10. 2020 21.52
-2
kollerik, johhny in ostali kaj se pravite fine... pa ravno vi zagovarjate dalec najvecje sramote v zgodovini nogometa a hkrati omenjate sodnike ki sodijo v korist reala pa ceprav temu niti priblizno ni tako... cripsi vas pozna prevec dolgo da bi vam verjel... najraje bi si spremenili profile in se vrnili kot dolgoletni navijaci bayerna ali liverpoola ampak cripsi bi vas spet dobil pod prste... ko je govor o sodnikih bodite tiho ker niste adekvatni da jih omenjate.... ko je govor o realu pa pravtako tiho ker pljuvate dalec najvecji in najbolj trofejni klub v zgodovini nogometa... pa vi veste da bolj ko pljuvate boljsi smo in vam je tezje...samo poglejte zadnjih 7 et kaksne bolecine ste dozivljali zaradi reala... posledice so vidne se danes... madriditis je zelo hud problem v vasih loncih...
Johnny_J
06. 10. 2020 10.54
+3
Kollerik
06. 10. 2020 14.48
+1
Pijan se strezne, pokvarjen pa ostane pokvarjen.
cripstoned
05. 10. 2020 21.37
-1
hejteri spet o sodnikih... bodite hvalezni sevilli da da so si sami dali gol... ce ne bi imela barca ze en poraz na kontu... neverjetno kaj vse pise tukaj... na tekmi barce in seville omenjajo real madrid in ga celo krivijo za neodlocen rezultat... zakaj niste krivili sodnikov na decemberskem elklasiku ko so ocitno sodili v korist barcelone ki je bila ubita iz strani reala v 90 minutah...
igyyp
05. 10. 2020 20.27
+5
Kot navijač Reala, vseeno se mi zdi, da je bil prekršek nad Messijem, če nekoga pohodiš s podplatom, pa ni važno kje, je to prekršek za Rumeni če pa v kazenskem pa itak 11m. No čisto siguren nisem, sem pa pogledal, in je bil z podplatom na Messiju. Sam sodnik ni šel gledat, kar se je pa enako zgodilo na el clasicu pa tudi ni šel. VAR se očitno ne rabi. Kar se pa same tekme tiče, dinamična, nadigral pa ni nobeden nobenega. Rezultat kar pravičen.
Johnny_J
05. 10. 2020 20.53
+4
Čisti penal ampak, se ne obremenjujem s tem, ker niso igrali dobro in Sevilla si je tudi zaslužila remi po takšni partiji. Je pa žalostno, da var sploh obstaja I tako kot je obrez rekel, je imela Sevilla srečo, da ni igrala z realom, saj bi bil zagotovo penal. Tako pač je, človek ma marsikaj prav.
cripstoned
05. 10. 2020 21.39
-2
ce bi taksen penal dobil real bi pa govorili o pomoci sodnikov... spet dvolicne poteze podmuklih oseb... realnost je za vas hejtere pojem ki ga nikoli ne boste dojeli...
Kollerik
05. 10. 2020 19.40
+2
Včeraj smo spet videli žaloigro realove bande belih sodnikov..... Real Madrid in Florentino Perez s svojimi podkupljenimi sodniki..., največja sramota vseh sramot v nogometnem svetu!!!!!!
samomojemnenje
05. 10. 2020 11.45
+7
Dokaj dobra tekma včeraj. Sevilla je s fanatičnim presingom prišla do točke. Pjanić mora dobiti prednost pred Bousqetsom. Tudi de Jong preveč drži žogo, tako da sredina včeraj slaba. Preveč napak obeh. Z vstopom Pjanića, je bilo takoj boljše. Messi se je totalno podredil ekipi. Morda še preveč, saj je včeraj igral bolj kot centralni vezist. Dembele zdrav, pa ne igra. Grizmann pa skoraj neviden. V takih tekmah odločajo malenkosti. Zanimivo, da so iz VAR sobe nekaj javili po prekršku nad Messijem, pa Gil Manzano ni niti pomislil, da bi si pogledal VAR posnetek. Zakaj je torej sploh VAR, če se ne gleda. Slučajno? Ne vem, ne bom sodil. Bo nadaljevanje prvenstva pokazalo.
Johnny_J
05. 10. 2020 14.33
+2
Pošten remi, Sevilla je res igrala odlično in tudi pokazala barci, da niso tako dobri, kot je kazalo na prvih dveh tekmah. De Jong in busquets res katastrofalna tekma, zanju pa drugega kot pjanica niti nimajo menjave, oni bi pa depaya pripeljali. Žalostno. Zdej nevem ali je Puig še v barci ali so ga posodili. Var pa tako vemo kaj je. Video Asistent Realu. Griezmann mora pod nujno na klop, od njega ni nič!
Kollerik
05. 10. 2020 19.38
+5
"Pošten" remi z nedosojenim penalom zaradi prekrška nad Messijem???! Hahaha, pa saj ne morš verjet.
Johnny_J
05. 10. 2020 20.57
+2
Pošten, ker si barca s tako igro ni zaslužila zmage. Seveda pa predvsem v realovi tekmah ne zmaga vedno boljši. Ampak jaz sem realist. Penal pa čist kot solza, se strinjam, prav tako, da var brezveze obstaja, ker je prilagojen in njegove začetnice kažejo pravi pomen: video Asistent Realu
samomojemnenje
05. 10. 2020 21.38
+2
Johnny, res sta bila oba dokaj izenačena. Ampak pišeš, da je bil čisti penal. In zakaj je potem pošten remi, če bi Barca lahko povedla iz penala. A se ti zdi, pa ne samo v primeru Barce, nasploh, da je pošteno, če ne dobiš očitenega penala?
Johnny_J
06. 10. 2020 10.53
+2
Zato, ker jz gledam nogomet iz užitka, če je ekipa za katero navijam končni zmagovalec, je to le bonus, predvsem za hec z nasprotnim taborom in tudi barca je bila zelo blizu poraza. Pač men se zdi poštena delitev točk, kar pa sodniki ne dosodijo oziroma sodijo, pa nima nihče vpliva in je brezveze dlako cepit. Penal čist ampak ga ni piskal, žalostno je le to, da ni var posredoval, oziroma da je manzano ignoriral sporočilo iz sobe. Dejansko je Sevilla bila enakovreden nasprotnik in, če barca ni bila zmožna žoge prenesti na nasprotnikovo polovico, si niso zaslužili zmage. Daj gol iz igre, oziroma že to, da bi imeli konstantni pritisk na vrata Seville, bi rekel, da je remi ne zaslužen. Pač jz gledam nogomet in pozitiven rezultat je le bonus, sezona se je pa šele začela. Saj se strinjamo, da nebi bilo smisla, če bi spet v decembru imeli 20 točk prednosti. :-)
Kollerik
06. 10. 2020 14.43
+0
Ne gre za cepljenje dlak, če ti neki podkupljeni sodniki sistemsko, ... več let in zdaj že kar vsako ali pa skoraj vsako tekmo- sodijo v škodo Barce in na drugi strani v korist Reala. In v tem je keč.
Kollerik
06. 10. 2020 14.44
+1
In le kakšen je to ogled nogometa iz užitka, če že vnaprej veš, da ti bo en opič*jak z belo piščalko pokvaril okus po vsaj približno poštenemu sojenju?
Johnny_J
06. 10. 2020 14.49
+3
Ja in kaj lahko jaz, ti, mi naredimo? Glede same igre, si niso zaslužili zmage, ker so bili popolnoma nebogljeni. Je res ali ni res?
Kollerik
06. 10. 2020 18.31
+1
Nič niso bili nebogljeni, še najmanj popolnoma nebogljeni. Griezmann je imel dobri šansi, pa ni izkoristil, tu so bile napake največ De Jonga in predvsem Busqueca.. drugače pa..napadali so. Imeli svoje priložnosti in v določenih trenutkih tudi dominacijo. Prav tako so napadali v zadnjih minutah. Barca pod Koemanom raste in se krepi, to je zdaj že jasno. Tudi priigrati remi z močno Sevillo je daleč od popolne nebogljenosti.
Johnny_J
06. 10. 2020 19.56
+3
Rešila nas je vratnica, imeli so več strelov na gol, posest žoge je bila skoraj enaka... Ja so zadnjih 10min napadali, prej pa 15min niso mogli čez sredino. Igra se je začela spet razvijati po Destovem vstopu. Griezmann je itak za na klop, busquets in de Jong pa katastrofalno.
Kollerik
07. 10. 2020 16.28
-1
Nas je rešila vratnica, njih je rešil sodnik.
Brgolino
05. 10. 2020 11.05
+9
Zelo dobra igra obeh ekip...sevilija igra vrhunski nogomet,obe ekipi sta vrsili presing celotno tekmo. Messi se ni pravi,coutinjo in araujo vrhunsko spet,mogoce nam majnka malo vec kreativnosti v vezni liniji,drugace pa glede na vse tezave barca igra dobro...prekrsek nad messijem? Po posnetkih sodec ga je pohodil,ampak o tem odloca sodnik in var.
ehjaehja
05. 10. 2020 10.57
-4
čestitke Sevilli za točko odlično so onesposobili Messija ter ostale zvezdnike bili so neprepoznavni. kot sem rekel ena lastovka še ne prinese pomladi in la liga bo letos silno izenačena.
DR.Fejsbuk
05. 10. 2020 11.23
+0
265004
05. 10. 2020 11.36
+2
ne bo izenačena...bo komedija ker bodo sodniki skrojili prvenstvo za Real...Žalostno je to,da je Real tako zanič,da morajo goljufati že na začetku prvenstva...
DR.Fejsbuk
05. 10. 2020 10.56
+3
sem v drugem polčasu zaspal in očitno zamudil samo penal, ki to spet ni mogel biti, ali kako naj opišem še eno sodniško zdraho......nič, bo treba kar iz igre zadevati, kjer pa me je spet razočaral Griezman.....
Anticripstoned
05. 10. 2020 10.46
+6
Vsi svetovni mediji poročajo da je bil nad Messijem prekršek za 11...Sramota od La lige...kako vse težke tekme Barci sodijo Gil Hernandez Lahoz
265004
05. 10. 2020 10.32
+4
nič ne gre čez noč...je pa to druga zgodba.Barca se pobira.Včeraj se je točno videlo kako bi moralo to izgledati v prihodnosti.Dest namesto Roberta,obvezno Pjanič namesto Busquetsa in še Depaya uigrat in postavit v napad namesto Griezmana in Messija ...Če se bo pa za vsako ceno forsiralo Busquetsa in Roberta ,pa to ne bo v redu...Širino imamo in tudi rezerve so lahko pomembne.O sojenju ne bi.Smešnica.Čisti penal nad Messijem in VAR tud preverjat ni šel...Logično,saj vemo kdo je sodil....Sramota.!!
265004
05. 10. 2020 10.32
+3
Barni3
05. 10. 2020 10.42
+0
265004
05. 10. 2020 11.19
+3
265004
05. 10. 2020 10.25
+3
ko pa prideš enkrat na nivo,da je vsakemu ki gleda tekmo jasno,da sodniki odkrito forsirajo Real k naslovu in to že na začetku sezone je pa to res smešno ,če ne bi bilo žalostno....žalostno je biti navijač Reala-buržujskega kluba z umazano zgodovino,medijsko podprtega s strani lopovov,ki služijo na račun ljudstva.Real je klub z umazano zgodovino,klub ki na nepošten način osvaja lovorike že skozi vso zgodovino.Zato sem še toliko bolj ponosen na sebe in svojo vest,da sem kmalu spoznal,da so moji klubi Barcelona,Liverpool,Hajduk....In letos bo podobna zgodba.Perez,zveza in sodniki so spoznali,da je Real v obupni formi,na drugi strani pa se Barca dviguje in brez teh pritlehnih delegiranj sodnikov in sojenj na tekmah bi Real že do novega leta bil na minus20 in liga bi bila odločena.To seveda ne smejo dopustiti ,zato bo še polno smeha ,ko bo igral Real....
Barni3
05. 10. 2020 10.12
-3
Sojenje ni blo tok kriticno kokr sm pricakoval...je pa res ce bi bil na araujovem mestu ramos bi sto procentov bil prekrsek v napadu...in isto ce bi bil na mesijevem mestu benzema bi bil penal....sam kokr sm reku ni blo tok kriticno sojenje...me je pa ponovno razocaral grizman...slabo tut roberto...super pa dest ped.ri in trincao....za pjanica se bom pa se mal vzdrzu sam trenutno kaze na se en polomljen nakup
265004
05. 10. 2020 10.21
+7
super ped.ri in trincao?pa kaj ti gledaš človek?pa kaj sta onadva doprinesla igri,razen da je Trincao zgrešil za zmago?Sojenje ni bilo kritično?Logično,k ste že vsi navajeni da če ni res evidentno se ne piska....Pjanič polomljen nakup?Ti si res znalac...Ko je prišel Pjanič v igro je Barca začela igrat in se iz obrambe preselila v napad...Jao....
User416781
05. 10. 2020 10.28
+10
Trincao in Ped.ri sta še prezelena za ta nivo. Včeraj bi moral iti v igro Dembele. Dest pa, glede na to, da je imel šele en trening - zelo dobro.
User416781
05. 10. 2020 10.29
+8
...ne dovoli zapisati priimka Pe.dri...hehehe
RMadridd
05. 10. 2020 09.42
+8
Zaenkrat mislim, da sta barca in sevilla pred realom(po igri) zidane pa spet dokazuje svojo nesposobnost.
dark horse
05. 10. 2020 09.34
+3
Povprečna predstava barce zelo dobra Sevilla. O prekršku v zadnji min škoda debatirati ker se če kam pes taco moli in kako se komu sodi. Sredina barce bleda včeraj izgubljeni v vesolju
User416781
05. 10. 2020 09.09
+4
No, kot sem zapisal - ne bom hvalil prezgodaj. Barco čaka še kar nekaj dela. Po drugi strani pa 1-1 niti ni tako slab rezultat, glede na to, da je Barca z Bayernom izgubila z 8-2, Sevilla pa z 2-1. Res pa je, da po moje v LP ni za pričakovat nekih čudežev od Barce.
RMadridd
05. 10. 2020 09.35
+1
vsaka tekma ima svojo zgodbo. To kako je kdo skom igral in to dati na vago je cisto mimo.
User416781
05. 10. 2020 09.47
+4
Ja, saj vem. Ampak vseeno sem bil nekako razočaran, saj sem spet gledal lansko statično Barco brez gibanja in idej v napadu. Če bi bilo 1-1 po taki igri, kot smo jo gledali v prvih dveh tekmah, bi rekel OK, tako pa ne vem. Res pa je tudi, da je Sevilla bolj kvaliteten nasprotnik od prejšnjih dveh. Bomo videli.
RMadridd
05. 10. 2020 10.02
-3
7zigolino7
05. 10. 2020 09.04
+3
Barca me je vceraj malo razocarala.Ceprav Sevilla zna letos presenetit.Real je trenutno zlo zalostn vseskupaj.Brez pomoci sodnikov bi bla to ena sirotinja
cripstoned
05. 10. 2020 08.46
-4
barca vec srece kot pameti... sevilla si se je dobesedno sama dala gol... barca brez naboja, messi razen tiste podaje neviden... cestitke sevilli ki je znova dokazala svoje kvalitete... tudi realu in atletom bo tezko proti njim...
Maxx365
05. 10. 2020 11.11
+8
Če že o nabojih potem je potrebno povedat, da so bili streli na gol 5:1 za Barco, ta en strel Seville pa tisti, ko je padel gol. Sevilla jih je dobila s fanatičnim pokrivanjem po celotnem igrišču in jim ni pustila razviti igre, drugače pa od neke igre Seville bolj malo videnega. O nedosojenem penalu nad Messijem pa nič, ti korekten strokovnjak?
Štanjkol
05. 10. 2020 11.45
+2
A si pričakoval od njega da bo realen????? On je tipičen hejter ki ne vidi dalje od svojega nosu!
Kollerik
05. 10. 2020 19.59
+4
Baraba pokvarjena, raje kometiraj prekršek nad Messijem v podaljšku tekme za penal, ki ga tvoji beli lopovi seveda niso dosodili!
hirajem
04. 10. 2020 21.52
+7
A kdo gleda premiership AVL vs. LIV 7:2???
DR.Fejsbuk
05. 10. 2020 11.29
+3
Kollerik
04. 10. 2020 21.51
-7
Lep prvi počas dveh vrhunskih ekip in začuda zaenkrat dobro sojenje Gil Manzana . Kar tako naprej...
hirajem
04. 10. 2020 21.54
-2
Priden Manzančk. Le kaj bo ušpičil v drugemu???
Kollerik
04. 10. 2020 21.58
-2
Bomo že videli...takoj ko bo prišlo do kakšne spornejše situacije
RMadridd
05. 10. 2020 09.38
+1
A ni obrez rekel da je pri prvem golu čisti prekršek. Tega se lahko primeš in trobiš cel dan. Seveda tekme pa nisi gledal schoolnight. Daj ti prvo koncaj osnovno šolo ua komentiranje bo še čas.
pako-san
05. 10. 2020 09.52
-1
Kollerik
05. 10. 2020 19.41
+0
ajde beli smra*di, meni bi bilo saj malo nerodno...
Lima33
04. 10. 2020 21.29
+0
Jah spet vrhunski nasprotnik... Švoh vse skupaj... Vinka razen gola smeh, Vale igračina in ko se Krosko vrne bo Vale sedel obup, Karton kralj, Mendy bravo, Modrič bravo, Ramos bravo ostali pa švoh... Dijamant Rodrigo počasi ratuje kamen... Jovke spet klop obup.. Zizu obup... Točke se nabirajo ampak počasi bodo res prišle vrhunske ekipe na vrsto in takrat bo katastrofa...
RMadridd
05. 10. 2020 09.40
-2
a ti igrajo tud za real. Mislim na javko,vale, Vinko,itd