Nogomet

Realu bo očitno ušel tudi Cavani: Tuchel zatrdil, da bo Urugvajec ostal v Parizu

Singapur, 30. 07. 2018 18.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Paris Saint-Germain je v Singapurju nadaljeval s pripravami na novo sezono in na prijateljski tekmi v sklopu turnirja International Champions Cup ugnal Atletico Madrid (3:2). Pestro pa je v času "odsotnosti" članske ekipe tudi v domači Franciji, kjer za napadalcem Edinsonom Cavanijem "vohlja" Real Madrid.

Trener Paris Saint-Germaina Thomas Tuchel je po zmagi nad madridskim Atleticom, za katerega ni igral slovenski reprezentant Jan Oblak, dejal, da bo po njegovih informacijah Edinson Cavani ostal zvest pariškemu klubu. Cavani se še ni priključil soigralcem po koncu svetovnega prvenstva v Rusiji, na katerem je z dvema goloma poskrbel za uvrstitev Urugvaja v četrtfinale, ki pa ga zaradi poškodbe na omenjeni tekmi s Portugalsko (2:1) ni odigral.

Cavani je po prihodu v Pariz postal prvi strelec kluba, zabil je več golov kot veliki Zlatan Ibrahimović.
Cavani je po prihodu v Pariz postal prvi strelec kluba, zabil je več golov kot veliki Zlatan Ibrahimović. FOTO: AP

Zaradi odhoda Cristiana Ronalda in Zinedina Zidana iz vrst madridskega Reala je pri branilcih zadnjih treh evropskih naslovov še vedno nejasna prihodnost več članov prvega moštva, med katerimi je tudi napadalec Karim Benzema. Iskanje okrepitev v napadu se zaenkrat vodilnim pri madridskem klubu ne razpleta po željah, saj pogajanja za Cavanijeva soigralca Kyliana Mbappeja in Neymarja nikoli niso zares stekla, medtem ko "stoji" tudi prestop Edena Hazarda iz Chelseaja.

Ne razmišljamo v tej smeri
"Če se bojim, da bi lahko Cavani šel v Real? Mislim, da bo ostal v PSG, nihče mi ni rekel nič glede tega in menim, da bo ostal. Ne razmišljamo v tej smeri, da bi lahko odšel. Z njim sem govoril in Cavani ni kazal nobenih znakov želje po odhodu," je dejal nekdanji trener Mainza in Borussie Dortmund, ki začenja prvo sezono na klopi PSG.

Cavani (na fotografiji) med letošnjim svetovnim prvenstvom.
Cavani (na fotografiji) med letošnjim svetovnim prvenstvom. FOTO: AP

Zaenkrat je lahko zelo zadovoljen, čeprav se večji del članske ekipe še vrača s počitnic. Mladi upi so ga prepričali, konec koncev je ponedeljkovo tekmo z Atleticom odločil šele 18-letni Virgiliu Postolachi.

Atletico ima veliko možnosti v boju za Ligo prvakov
"Najbolj mi je bila všeč miselnost ekipe, z veliko mladimi fanti je bilo težko odigrati to tekmo, v drugem polčasu pa je bila predstava zelo dobra. Ekipa je bila dobro postavljena. Odigrali smo dober drugi polčas in ti dve tekmi smo dobro zaključili," je nadaljeval Tuchel. "Na igrišču so bili tudi 16-letniki in veliko so si pomagali. Zadovoljen sem s predstavo celotne ekipe." 

Glede na to, da bo finale prihajajoče sezone Lige prvakov gostil Atleticov stadion Wanda Metropolitano, je Tuchel dobil tudi vprašanje, če bi po njegovem mnenju ekipa Diega Simeoneja lahko zaigrala pred domačimi navijači in se podala v boj za cenjeno lovoriko, ki se ji tako trmasto izmika.

"Ta klub je neverjeten, ima neverjetnega trenerja z izvrstno miselnostjo, njihovi igralci so zelo močni. Res imajo letos veliko možnosti v boju za Ligo prvakov. Imajo vse možnosti, da pridejo do finala in se borijo za naslov," je še dodal Tuchel.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TvojPrijatelj
31. 07. 2018 11.55
+2
A zamenjavo za Bale-a so že našli?
Kollerik
30. 07. 2018 19.37
+3
ubogi Cripson...adijo sproščen, brezkrben dopust... :))
crpistoned
30. 07. 2018 20.16
-6
hoces reci nemirne priprave na prvi solski dan
Kollerik
30. 07. 2018 20.41
+8
gotof je ta vaš RM...šel je Zizou, zgasnil jo je ronči.. ne dobijo Hazarda, še manj Cavanija... menjali so samo Courtisa...in to za Navasa, kar je pirova zmaga.... saj je branil odlično.... crips, en lep dopust, ....pa najmanj pol kile antidepresivin ne pozabi zraven vzet...kajti nova sezona bo polna porazov.... :)