Nogomet

Čas se izteka: Real in Juve še vedno daleč od Pogbaja

Madrid, Manchester, 06. 08. 2019 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Poletna saga okoli odhoda Paula Pogbaja iz vrst Manchester Uniteda se bi lahko vlekla vse do septembra, čeprav bo veliko povedal že četrtek, ko se v Premier League konča prestopni rok. Če Unitedu ne bo uspelo pripeljati zamenjave za Francoza, je namreč težko verjeti, da bi mu dovolili oditi v Real Madrid oziroma Juventus, kjer je francoski reprezentant štiri sezone že igral.

Pogba (levo) med tekmo z Interjem v Singapurju
Pogba (levo) med tekmo z Interjem v Singapurju FOTO: AP

Vplivni španski športni dnevnik MARCA v torek poroča o "zadnjem poskusu" Real Madrida, da bi v svoje vrste zvabil zvezdnika Manchester Uniteda in francoske reprezentance Paula Pogbaja. Madridski časnik vseeno opozarja, da Real "v bitki proti času ni sam", saj je za svojega nekdanjega člana resno zagrizel tudi Juventus.

POGBA

"Manchester United ima do tega četrtka čas za iskanje hipotetične zamenjave. Če do tega roka, ko se zapre tržnica v Premier League, ne bodo pripeljali nobene okrepitve za sredino igrišča, je zdaj skorajda nemogoče, da bi rdeči vragi pristali na prodajo svetovnega prvaka, četudi imata Madrid in Juventus še veliko časa," piše MARCA.

Čakajo na znesek, ki ga ni mogoče zavrniti
Prestopni rok na Otoku se namreč zapre v četrtek ob 17. uri, medtem ko bodo lahko velikani iz ostalih najmočnejših prvenstev nemoteno trgovali do 2. septembra. United je v ponedeljek potrdil prihod najdražjega branilca vseh časov, Harry Maguire se je iz Leicester Cityja preselil v zameno za 88 milijonov evrov, že dlje časa pa poskušajo pripeljati Lazievega srbskega reprezentanta Sergeja Milinkovića- Savića. V zadnjem času se pojavljajo tudi govorice o prestopu Danca Christiana Eriksena iz Tottenhama.

"Madrid in Juve poskušata poiskati formulo za prihod Pogbaja, ne da bi morala plačati več kot 150 milijonov evrov. United do tega trenutka ni bil fleksibilen, ker ne želi izgubiti Francoza, če pa bi to storil, bi moral biti znesek takšen, ki ga ni mogoče zavrniti, a vsaj Real toliko ne bodo plačal, čeprav je igralec prioriteta za (trenerja Zinedina, op. a.) Zidana," nadaljuje MARCA.

Zavrnili Rodrigueza, kaj pa Gareth Bale?
Na sceno tu stopijo nogometaši, ki bi jih oba kluba lahko ponudila "rdečim vragom". Real je po poročanju dnevnika The Times že ponudil kolumbijskega napadalnega vezista Jamesa Rodrigueza in 30 milijonov evrov, a z Old Trafforda dobil negativen odgovor. Drugače bi bilo verjetno v primeru Garetha Bala, ki je že več let želja Uniteda, nedavno pa mu ni uspelo prestopiti na Kitajsko oziroma je njegov prestop v Jiangsu Suning (najverjetneje celo brez odškodnine) po poročanju BBC v zadnjem hipu ustavilo vodstvo Reala.

"Juve je po drugi strani prav tako izrazil pripravljenost za povratek Pogbaja in ponudil igralce, kot so (Blaise) Matuidi, (Mario) Mandžukić in (Paulo) Dybala, čeprav je napadalec dejal, da ne želi v Manchester," še dodaja MARCA.

Ni bil poškodovan
Kar nekaj prahu je dvignilo tudi dejstvo, da Pogba zaradi domnevnih bolečin ni odigral zadnje prijateljske tekme z AC Milanom (2:2), kar je le še podžgalo govorice, da se mu čas v Manchestru izteka. Trener Ole Gunnar Solskjaer je sicer zatrdil, da je prepričan, da bo na vezista lahko računal tudi v prihodnji sezoni, a po trditvah v otoških medijih ni bil poškodovan in je s to potezo želel zgolj še bolj pritisniti na klubsko vodstvo.

"Madrid se bo, dokler bodo obstajale možnosti, poskušal približati Unitedu, ki v tem trenutku na ponudbe ne odgovarja, a z jasnim zavedanjem, da ne bo plačal cene, ki ne ustreza razmeram na tržišču," še piše MARCA.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Intimnanega3
07. 08. 2019 15.58
+1
timotej debeljak
06. 08. 2019 15.01
+2
Skoda upam da se ga znebimo. Čas je še. Pa ne da bi bil sleb igravc ampak mu nesede igrt v MU in to se pol vid na igrišču. Bolj da ga prodamo pa kupmo savica pa je.
SAF1
06. 08. 2019 11.25
+9
James Rodrigez in 30 mil. € to znese nekje do 90 mil. €, kje pa je ostalih 60 mil.-90.mil €? Bale odpade, v MUFC ga noben noče, prestar in nekoristen. Najdite kak drug vir in ne MARCA ki je enkovreden The Sunu, rumen cajtng.
resnicaosvobaja
06. 08. 2019 11.42
-2
mpk2
06. 08. 2019 15.51
+2
1:1 bi lahko menjali le za rodrigez+Isco+Bale, kar pa je spet problem pri baleovi plačilni listi, saj bi se potem teoretično moral United rešiti še Sančeza!
Malo_sutra
06. 08. 2019 11.02
+7
Kam smo prišli, da je Pogba glavna tema. Včasih zidan, raul, redondo, pravi ronaldo. Danes pa ta cirkusant.
poserjemsenavas
06. 08. 2019 11.06
-16
si pa naštel prava imena. Raul in Redondo pa res nista bila top igralca, bila sta dobra ampak daleč od špice
ehjaehja
06. 08. 2019 11.09
+6
Raul je bil eden najboljših golgeterjev na svetu Če ne najboljši in vsak gol skoraj je bil atraktiven lobal je golmane kot za šalo.
TvojPrijatelj
06. 08. 2019 11.23
+0
PRAVI Ronaldo? hmm kdo je potem nepravi oziroma napačen Ronaldo?
resnicaosvobaja
06. 08. 2019 11.45
+12
zapirač menja mnenje o njemu najboljšem golgeterju. Zdaj ni več Ronči, zdaj je Raul.
resnicaosvobaja
06. 08. 2019 11.45
+10
obutimacek
06. 08. 2019 17.54
+0
Skoraj vsak gol je bil atraktiven HAHAHAHAHA ta je pa dobra ja. Messiju pri lobih ne seže do kolen.