Nogomet

Rebekah Vardy izgubila tožbo proti Rooneyjevi soprogi

London, 29. 07. 2022 17.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rebekah Vardy je izgubila tožbo zaradi obrekovanja proti Coleen Rooney v primeru, znanem pod imenom Wagatha Christie. Oktobra 2019 je žena nekdanjega angleškega nogometaša Coleen Rooney želela ugotoviti, kdo vsebine z njenega zasebnega Instagramovega profila izdaja novinarjem britanskega tabloidnega časopisa The Sun. Po besedah Rooneyjeve naj bi bila to žena napadalca Leicester Cityja Jamieja Vardyja.

Rebekah Vardy in Coolen Rooney sta spor poravnali na sodišču.
Rebekah Vardy in Coolen Rooney sta spor poravnali na sodišču. FOTO: AP

Rebekah Vardy se je odločila, da Coleen Rooney toži zaradi obrekovanja, da bi si povrnila ugled. V sodbi, objavljeni v petek, je sodnica Karen Steyn odločila v korist Coleen Rooney. Sodnica je sklenila, da dokazi, ki jih je sodišču priskrbela Vardyjeva, niso bili verodostojni in so bili "očitno neskladni s sočasnimi dokumentiranimi dokazi", poroča britanski dnevnik The Guardian.

Sodnica je prav tako dejala, da sta Rebekah Vardy in njena agentka Caroline Watt verjetno namerno uničili potencialno obsojajoče dokaze. Sporočila Whatsapp na novem telefonu Wattove so bila izgubljena, stara naprava je bila odvržena s čolna v Severnem morju, medtem pa so bila sporočila na telefonu Vardyjeve izgubljena v procesu varnostnega kopiranja.

Dodala je še: "Dokazi po mojem mnenju jasno kažejo, da je Rebekah Vardy vedela za to vedenje in se vanj aktivno vključila, tako da je gospo Watt usmerila na zasebni račun Rooneyjeve, ji pošiljala posnetke zaslona objav in odgovarjala na vprašanja novinarjem preko Wattove."

Rooneyjeva je v objavi javno obtožila Vardyjevo, da je njene zasebne vsebine pošiljala novinarjem, potem ko je med svoje Instagram "zgodbe" naložila tri neresnične informacije, ki so bile kasneje objavljene v tabloidu. "Shranila sem si vse zgodbe in naredila posnetke zaslona, kjer je jasno razvidno, da jih je videla le ena oseba, to je bila Rebekah Vardy," je javno izjavila Coleen Rooney.

Sodni stroški naj bi znašali okoli 3,58 milijona evrov, v večini pa jih bo morala kriti Vardyjeva.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.