Nogomet

Rebić obujal pokalni uspeh s Frankfurtom: Igralci Bayerna so nas podcenjevali, želel sem jih ubiti

Milano, 21. 07. 2020 17.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napadalec italijanskega Milana in hrvaške reprezentance Ante Rebić je v enem izmed zadnjih intervjujev razkril zanimivo anekdoto izpred dveh let, ko je s Frankfurtom v finalu nemškega pokala presenetil favorizirani Bayern. Dejal je, da so ga Münchenčani z obnašanjem pred tekmo tako razburili, da jih je želel ubiti. Na koncu pa je svojo jezo uspel stresti na igrišču – z dvema zadetkoma.

Ante Rebić (Milan) in Luka Jović (Real Madrid), ko sta oba nastopala za Eintracht iz Frankfurta.
Ante Rebić (Milan) in Luka Jović (Real Madrid), ko sta oba nastopala za Eintracht iz Frankfurta. FOTO: AP

Spomnimo, Eintracht iz Frankfurta je v finalu nemškega pokala leta 2018 ugnal Bayern iz Münchna s 3:1. Prva dva zadetka je za orle zabil prav Ante Rebić, piko na i presenetljivi lovoriki pa je globoko v sodnikovem podaljšku pristavil Mijat Gačinović. Pri poraženih Bavarcih je kot edini v polno meril Robert Lewandowski. Poljak je na začetku drugega dela izenačil na 1:1. Po tekmi dvomov o najboljšem igralcu finala ni bilo, ta prestižna posamična nagrada je romala v roke hrvaškega napadalca, ki je le nekaj tednov kasneje v Rusiji spisal eno najbolj presenetljivih pravljic v zgodovini reprezentančnega nogometa. 

Rebić je trenutno še vedno član Eintrachta, a v tej sezoni kot posojeni nogometaš igra za Milan, kjer predvsem po "korona" premoru niza sijajne predstave. Za italijanske medije pa se je v enem od zadnjih intervjujev spominjal že omenjenega finala in zmage s 3:1. 

"Zakaj nam je uspelo zmagati? Ker so nas podcenjevali," je bil jasen 26-letnik, ki je svojo trditev podkrepil z nazornim primerom: "Na ogledu igrišča pred tekmo je do Kevin-Princa Boatenga (tedanjega Rebićevega soigralca, op. a.) pristopil Bayernov vezist Thiago Alcantara. Dejal mu je, da je travnata zelenica odlično pripravljena in se bodo zato z nami vso tekmo poigravali. Thiagove besede so me razburile in obenem motivirale. ‘Morda nam ne bo uspelo slaviti, a na igrišču jih bomo ubili,’ sem si mislil.” 

"Na koncu smo jih v nogometnem smislu zares ubili. Dosegel sem dva zadetka in nato še dvignil pokal," je sladke spomine obujal Hrvat.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
22. 07. 2020 09.11
-1
Tu je zdej neka zalostinka na to da Milana že nekaj let ni v CL, Jovićev Real, je pozabil na tega balkanskega pivca?
hirajem
21. 07. 2020 19.41
-3