Nogomet

Redknapp: Toliko dobrih mladih igralcev nakazuje zlato obdobje angleškega nogometa

London, 09. 07. 2021 14.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
8

Angleška reprezentanca se bo v nedeljskem finalu evropskega prvenstva pomerila z Italijo. Vsekakor lahko pričakujemo trd boj dveh moštev, ki sta vsako po svoje favorit za osvojitev turnirja. Toda Angleži se lahko ne glede na rezultat veselijo nogometne prihodnosti. Toliko perspektivnih mladih igralcev morda nakazuje prihod "zlate dobe" angleškega nogometa.

Jamie Redknapp, nekdanji angleški reprezentant, se je za angleški Sky Sport razgovoril pred težko pričakovanim dvobojem med Anglijo in Italijo v finalu evropskega prvenstva ter pogled usmeril tudi nekoliko v prihodnost. "Imamo toliko dobrih mladih igralcev, da ne bi smeli gledati samo na odvijajoči se turnir, temveč tudi v prihodnost ter morebiti v zlato obdobje, v katero lahko vstopimo. Nogometu v tej državi se morda obeta nekaj zares dobrih let." Mladi reprezentanti Anglije so si z uvrstitvijo v finale priigrali tudi veliko izkušenj na tako pomembnem turnirju, ki jim bodo v prihodnosti še kako koristile. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dejstvo je, da je angleška reprezentanca izjemna – na klopi sedijo igralci, ki bi lahko sami po sebi osvojili turnir, Jack Grealish, Jadon Sancho, Marcus Rashford, Dominic Calvert-Lewin in Phil Foden. Prav nanje je opozoril Giorgio Chiellini, ki meni, da se nam obeta res odlična nogometna tekma, na kateri se tekmeca ne bosta "ustrašila" drug drugega.

V sredo zvečer, ko se je angleška reprezentanca po zmagi v polfinalu proti Danski (2:1) uvrstila v veliki finale, smo bili priča izjemnim prizorom na domačem stadionu. Nekateri menijo, da je angleški nogomet to zares potreboval, da je vse to potrebovala vsa država. Mlada reprezentanca je prinesla svoji državi veliko veselja, prav posebno srečo pa je doživela mlada angleška navijačica, ki jo je med množico opazil Mason Mount ter ji podaril svoj dres. Njena reakcija nam pove vse o tem, kako čustveno Angleži doživljajo trenutke s svojo reprezentanco.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To nepopisno veselje pa se lahko samo še nadaljuje. "Tekma bo seveda težka, ampak osebno se mi zdi, da jih lahko premagamo. Brez dvoma jim bomo izkazali spoštovanje, ki si ga zaslužijo, Gareth Soutgate bo preučil načrt, s katerim bomo to dosegli," je še komentiral Redknapp prihajajoči finalni spektakel. Seveda lahko o rezultatu nedeljske tekme samo ugibamo, ravno tako tudi o prihodnosti angleškega reprezentančnega nogometa. Z besedami moramo biti previdni tudi zato, ker Angleži vse od leta 1966 niso osvojili ničesar. Toda velika želja in zagnanost mladih nogometašev ter domača navijaška atmosfera dajejo slutiti, da je morda čas, da nogomet "ostane doma", na domačem Wembleyju.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nivampomo?i
09. 07. 2021 19.59
-1
Sanjaj naprej Rdečirudar.
INŠTITUT 1.APRIL
09. 07. 2021 16.18
+2
upam da jih špagetarji nabijejo
INŠTITUT 1.APRIL
09. 07. 2021 16.16
+3
hja in še pomoč par mladih in starih sodnikov pa je uspeh zagotovljen
motorist_mb
09. 07. 2021 15.45
+0
Forza azurri 😁
hirajem
09. 07. 2021 15.36
+1
Heri Rednap izkušeni in stari maček. Anglija je vedno imela talent in izjemo veliko bazo igralcev pa vseeno čakajo 50 let na nov pokal v reprezentančni konkurenci. Kar se mene tiče nak čakajo še malo.
Janez Novak 1
09. 07. 2021 15.32
-1
niti ne...Angleži so hlodi...
FCL
09. 07. 2021 15.25
-1
Italija bo zmagala za šalo.
frenk72
09. 07. 2021 15.10
+1
z sodniško pomočjo pa tk lahko zmagajo