Nogomet

Redknapp začuden: Ne vem, zakaj Real tako ravna z Garethom

London, 08. 08. 2019 15.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji trener Tottenhama Harry Redknapp je stopil v bran valižanskemu nogometnemu zvezdniku Garethu Balu, ki se je znašel v nemilosti madridskega Reala in trenerja Zinedina Zidana. Redknapp, ki je z Balom med letoma 2008 in 2012 sodeloval v Londonu, je ravnanje Madridčanov označil za "čudno".

Redknapp (spredaj) na dobrodelni tekmi v Manchestru s francosko legendo Ericom Cantonajem.
Redknapp (spredaj) na dobrodelni tekmi v Manchestru s francosko legendo Ericom Cantonajem. FOTO: AP

Po tem, ko je Zinedine Zidane že pred tremi tedni javno dejal, da bi bilo "najbolje za vse", če bi Gareth Bale zapustil Real Madrid, je Valižan na zadnji dan prestopnega roka v Veliki Britaniji še vedno član "kraljevega kluba". Še najbližje je bil prestopu v kitajski Jiangsu Suning, a je po informacijah BBC odhod nezaželenega Valižana ustavil njegov trenutni delodajalec. 30-letnik je skupaj s Jamesom Rodriguezom, Luko Modrićem in Marianom Diazom v sredo ostal doma, ko je člansko moštvo Reala odpotovalo v Salzburg na prijateljsko tekmo, ki jo je tudi dobilo s prvencem novinca Edena Hazarda (1:0). 

BALE

'Bilo je malce čudno'
"Način, na katerega je vse skupaj prišlo v javnost, ni dober. Nenadoma je prišlo ven, da ga ne želijo več tam, a on ni takšen fant, s katerim bi bilo potrebno tako ravnati, ker ne povzroča težav," je za BBC Radio Wales povedal Harry Redknapp, ki je nekoč pri Portsmouthu sodeloval tudi z Milanom Mandarićem, srbski poslovnež pa ga je nekoč omenjal kot možnega trenerja Olimpije.

"Ni fant, ki bi ti v slačilnici povzročal težave ali vplival na duh preostalega dela moštva, ni eden takšnih fantov, zato ne vem, zakaj bi tako ravnal z Garethom. Bilo je malce čudno," se informacijam iz Madrida medtem še naprej čudi Redknapp.

Strelec ključnih golov padel v nemilost
Balu, ki je bil v prvih sezonah zaradi številnih pomembnih golov na najpomembnejših tekmah med največjimi ljubljenci občinstva na stadionu Santiago Bernabeu, so navijači do danes že povsem obrnili hrbet, čeprav je še lani dosegel zmagovita gola za zmago v finalu Lige prvakov proti Liverpoolu (3:1). V prvi sezoni brez Cristiana Ronalda namreč ni uspel prevzeti vodilne vloge v moštvu, ki je kapituliralo na vseh frontah, Valižana pa so tako kot v minuli sezoni ustavljale ponavljajoče se poškodbe.

Njegovo (ne)znanje španščine mu kljub šestim letom življenja v osrčju Iberskega polotoka ni prav nič pomagalo pri osvajanju src privržencev "belega baleta", pogosto igranje golfa, nedavno tudi ob eni od prijateljskih tekem soigralcev, ki je ni odigral, pa je stanje še poslabšalo. Bale je sicer iz Tottenhama prestopil leto po Redknappovem odhodu, leta 2013, Real pa je zanj Spursom skupaj plačal 101 milijon evrov. Bale je v belem dresu osvojil štiri naslove v Ligi prvakov in še en državni ter pokalni naslov (poleg tega pa še tri evropske superpokale in tri naslove klubskega svetovnega prvaka).

'Daj, Gareth, nismo mislili resno ...'
Po pisanju BBC si Zidane ne želi več delati z Balom, s katerim naj bi se tudi sprl glede nekaterih taktični pomislekov. Po Redknappovem mnenju Valižana kljub vsemu ne bodo uspeli kar vreči skozi vrata Santiaga Bernabeua, napovedal je celo, da se mu bodo čez "mesec ali dva" opravičili in mu ponudili novo priložnost.

"Gareth je izvrsten igralec in tudi izvrsten fant, nikoli ni povzročal niti minute težav," je še dejal Redknapp. "Štiri leta sem ga treniral in absolutno se z njim ni potrebno veliko ukvarjati (low maintenance, op. a.), nikomur ne povzroča težav, samo igra nogomet in res sem presenečen, kako se je vse skupaj razvilo pri Realu, presenečen sem, kako je Zidane kar naenkrat prišel ven z izjavo, da tam ni več zaželen. To ni bil najboljši način in Garetha ne bodo prisilili v hitro odločitev glede tega, da bi kam odšel, če si tja res ne želi. Je v izvrstnem klubu in veste kaj se bo zgodilo? Morda bo Real Madrid v mesecu ali dveh vknjižili nekaj slabih rezultatov, nato pa se bodo obrnili k njemu in rekli: 'Daj, Gareth, nismo mislili resno, spet si v ekipi ...'"

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
09. 08. 2019 15.45
-5
Ja zakaj, ker je frajerček. Ne spi se na lovorikah. Danes si jutri te ni. Tudi ti si malo zaspal oz. so te mlajsi kolegi pojedli.
KavčStrokovnjak
09. 08. 2019 10.34
-5
Redknapp razlaga kako ne povzroča težav, samo krega se z Zizoujem okrog taktike in raje, kot da bi se udeležil klubskega piknika, na vrtu igra golf. Če je Redknappu tako idiličen igralec pa naj ga odkupi in ga ima v prvi postavi. Navijači stojijo za Zizoujem. Nobena skrivnost ni, da ga v Madridu nihče ne mara. Res je da veliko trenira. Samo ne nogomet ampak golf. Najlažje se je naredit francoza in na klopi služit miljončke...
apodgra
09. 08. 2019 08.27
+6
Vsak profesionalni igralec je plačan za svoje pričakovane storitve na igrišču. Nihče , ga ne bo plačeval zato, ker sedi na klopi ali ni izpolnil vseh pričakovanj po sklenjeni pogodbi. Preprosto in razumljivo. Tudi ,ko greš v trgovino , kupiš dragi artikel in zato hočeš tudi kvaliteto. Če je sporna kvaliteta , potem tudi cena mora biti temu primerna ali pa se odrečeš nakupu .
Maxx365
09. 08. 2019 16.56
+3
Slaba primerjava. Ti s trgovino nimaš pogodbe, da boš pet let kupoval samo pri njih, medtem ko Bale ima veljavno pogodbo, zato se ga ne morejo kar tako odrečt. Verjetno v pogodbi tudi nima klavzule, da ga lahko napodijo, če bo v slabi formi.
Dany75
08. 08. 2019 18.59
+7
Tako je... bolniska je bila njegova najvecja tezava.... mogoce je kriv sam ker se nikol ni dovolj zavzel za svojo telesno pripravljenost, mogoce pa je pac take zgradbe da je hitro ranljiv na vsak malo vecji napor ali duel.... kar se pa tice ostalih stvari pa nikakor ni v pravi sredini... itak da bi moral ze zdavnaj it nekam kjer bi vec igral in bil eden izmed tistih glavnih igralcev ekipe... pa verjamem da bi mu bolje uspelo kot v Realu....
Uvolf
08. 08. 2019 19.51
+9
Glavno da je odločil lanski finale in realu prinesel milijone..
ehjaehja
08. 08. 2019 20.26
+1
pa kaj je naredil barci z tistim šprintom EPSKO.najlepši gol na elkaslikih
JackSparrovwvw
08. 08. 2019 21.28
-1
Maxx365
09. 08. 2019 17.04
+1
A vesta vidva čivkača, kaj je bilo epsko? Ko je Messi na Elclasicu leta 2017 sredi Madrida v 92 minuti zabil za 2:3, slekel dres in ga pokazal občinstvu. To je bilo epsko.
GrEgEcN95
08. 08. 2019 17.36
+5
Predstavljajte si Bale-a kot enega izmed vaših sodelavcev.... Podpisano ima večletno pogodbo katere 50% preživi na bolniški, plačan je tako kot je plačan morda še en ali dva v službi, jezikovno se vam ni prilagodil niti najmanj, sredi delovnega časa se odloči, da bo on raje malo prej zapustil delovno mesto, posveča se bolj drugim aktivnostim kot pa sami službi... Bi ga še prenašali?
krneki_123
08. 08. 2019 19.10
+8
Ko si že tako delovno razpoložen, potem pa še omeni, da je ta sodelavec sklenil nekaj fantastičnih pogodb, zaradi katerih gre podjetju super in imaš ti boljšo plačo, kot si jo v resnici zaslužiš.
poserjemsenavas
08. 08. 2019 15.52
+1
Ne povzroče težav, ker je non stop na bolniški