Nogomet

Redsi s petardo nad Ancelottijeve varovance, Alissonova mreža nedotaknjena

Dublin, 05. 08. 2018 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Finalist minule sezone Lige prvakov Liverpool nadaljuje z dobro formo na prijateljskih tekmah, le teden dni pred začetkom angleškega prvenstva. V Dublinu so varovanci Jürgena Kloppa kar petkrat zatresli mrežo Napolija (5:0). Prvenec v vratih kluba z Anfielda je dočakal tudi Alisson Becker, mreža Brazilca je ostala nedotaknjena.

Redsi so se v poletnem prestopnem roku pošteno okrepili, na Anfieldu so tako pozdravili kar štiri pomembne okrepitve. Kot prvi je pogodbo z Liverpoolom podpisal Fabinho, za njim so se navijači razveselili še Xherdana Shaqirija in Nabyja Keitaja. Največ navdušenja pa je najverjetneje povzročila zadnja okrepitev, v vrata petkratnih zmagovalcev Lige prvakov je stopil tako Alisson Becker.

Carlo Ancelotti, ki je z majem prevzel Napoli, je po tekmi našel tudi svetlo plat tekme: "Pet zadetkov? Bolje sedaj kot pa čez mesec dni."
Carlo Ancelotti, ki je z majem prevzel Napoli, je po tekmi našel tudi svetlo plat tekme: "Pet zadetkov? Bolje sedaj kot pa čez mesec dni." FOTO: AP

Če Brazilec ni mogel pomagati novim soigralcem na tekmi proti Manchester Cityju, ki jo je sicer Liverpool dobil z 2:1, prav tako ga ni bilo v vratih Liverpoola ob visoki zmagi nad velikim rivalom Manchester Unitedom (4:1), pa je rekorder med vratarji svoj prvenec dočakal na tekmi proti Napoliju.

Liverpoolčani so se na prijateljski tekmi znova izkazali in kar petkrat zatresli mrežo, medtem ko pravega dela za novega čuvaja mreže ni bilo. Redsi so povedli že v uvodnih minutah, potem, ko se je v kazenskem prostoru znašel Sadio Mane, podal nazaj Jamesu Milnerju, ta pa je z močnim strelom zatresel mrežo Orestisa Karnezisa. Liverpoolova sedmica se je izkazal tudi pri drugem zadetku. Milner je poslal natančen predložek pred vrata Napolija, Gini Wijnaldum pa je po skoku z glavo vpisal še drugi zadetek za četo Jürgena Kloppa.

Novinec v vratih Liverpoola Alisson Becker pravega dela ni imel, je pa zato zanesljivo ubranil sicer redke poskuse nerazpoloženega Napolijevega napada.
Novinec v vratih Liverpoola Alisson Becker pravega dela ni imel, je pa zato zanesljivo ubranil sicer redke poskuse nerazpoloženega Napolijevega napada. FOTO: AP

Tudi drugi polčas je bil pisan na kožo redsov. Po napaki obrambe je s strelom v zgornji levi kot svoj delež prispeval še najboljši strelec minule sezone angleškega prvenstva Mohamed Salah. Liverpoolovo premoč pa sta z zadetkoma kronala še povratnik Daniel Sturridge, ki je izkoristil odbito žogo in jo z močnim strelom pospravil za hrbet vratarja, ter Alberto Moreno. Slednji si je ustvaril nekaj prostora in s čudovitim zadetkom kronal zmago nogometašev v vijoličnih dresih. 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

//////93
05. 08. 2018 16.20
-1
koncno so odslovili Kariesa naj gre v NK Maribor probat
Šar?ev stric iz ozadja
05. 08. 2018 17.45
+2