Nogomet

Reguilon se ne more privaditi na angleško hrano: Iz Španije mi pošiljajo pršut

London, 30. 12. 2020 16.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Nisem se še navadil na angleško hrano. Vedno mi pošiljajo pršut in 'moje stvari' iz Španije, nazadnje so mi poslali škatlo fabade (asturijska enolončnica iz fižola, slanine, klobas in krvavic, op. p.), tako da si lahko predstavljate," je v prednovoletnem intervjuju za španski AS povedal nogometaš Tottenhama Sergio Reguilon.

Bočni branilec Sergio Reguilon trenutno brani barve londonskega Tottenhama, a tam igra kot posojeni nogometaš Real Madrida, saj je strokovno vodstvo španskega kluba ocenilo, da ga to sezono ne bo potrebovalo. Tako v sezoni 2020/21 prejema ukaze in navodila od slovitega trenerja Joseja Mourinha, ki je v preteklosti sicer deloval tudi v Realu. "Ko govoriva sama, govoriva v španščini, ko se pogovarjava o stvareh na igrišču, pred vsemi ostalimi, pa v angleščini," je razkril Reguilon. 

Kyle Walker in Sergio Reguilon
Kyle Walker in Sergio Reguilon FOTO: AP

Ta je priznal, da je imel to poletje na mizi številne ponudbe, tudi iz klubov, ki igrajo v Ligi prvakov. A odločil se je za Tottenham, ki na lovoriko cilja v Ligi Evropa. "Ne morem reči, kaj točno me je prepričalo, saj gre za kumulacijo več stvari. Seveda je bilo najvažnejše, da igram, saj moram pri tej starosti (24 let, op. p.) napredovati in nabirati minute. Vedno sem govoril, da si vsaj enkrat želim igrati v Premier League, rekel pa sem si tudi, da bi kdaj rad treniral pod vodstvom Mourinha. Veliko dejavnikov se je uskladilo, da se je to zgodilo," je pojasnil rojeni Madridčan. 

"Mourinho me je nekajkrat poklical, preden sem sprejel to odločitev. To, kako si me je želel, je bil dodaten razlog zanjo, saj je to nekaj moralo pomeniti," je dodal Reguilon. Pa je Mourinho zares tako poseben, kot se govori po hodnikih nogometnih stadionov? "Želel bi si, da bi ga spoznali na način, kot sem ga jaz. Lahko bi vam povedal na tisoče zanimivih anekdot," je zatrdil produkt Realove mladinske šole. A v Realu se Reguilon za člansko ekipo ni naigral. Po krstni sezoni v belem dresu so ga galaktiki hitro posodili v Sevillo, nato pa v Tottenham. Razkril je, da ga pred selitvijo v Tottenham trener Reala Zinedine Zidane ni poklical. "Ne, ni me presenetilo," je povedal 24-letni Španec. 

"V Realovo ekipo je težko priti in težko se je v njej obdržati. Da bi se domači produkti prebili v ospredje, morajo storiti celo vrsto stvari in težko se je obdržati v ekipi, če si domač igralec. Moraš se boriti in imeti kanček sreče. Toda videlo se je, da Madrid z domačim igralci dobro dela, saj ima izjemne nogometaše v velikih ekipah. To govori v prid delu, ki se ga opravlja v Madridu," je sklenil Reguilon. 

Statistika Reguilona v aktualni sezoni
Statistika Reguilona v aktualni sezoni FOTO: Sofascore.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimsaj2020
30. 12. 2020 17.49
+1
Naj si pogleda posnetek lačnih otrok po svetu. Pa se bo hitro privadil na karkoli...Sramota kam gre ta "fuzbalsvet"...🤮🤬
Nimsaj2020
30. 12. 2020 19.42
+4
Hvala za minuse. Najbrž 4je povprečni fuzbalerčki vaške lige😁😂🤣🤣
tmj
31. 12. 2020 09.00
-4
ti si verjetno kupiš enkrat na 10 let kaj za oblećt ane? ker zakaj bi si kupoval, če otroci po svetu nimajo za oblečt..sam tok, da bos mogoce razumel..