Nogomet

Reinier kmalu Realov, sestanek Atletica s Cavanijem in Leonardom

Pariz, Madrid, 07. 01. 2020 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Bliža se konec prve četrtine januarske nogometne "tržnice", ki bi lahko še poskrbela za kar nekaj odmevnih prestopov. Takšna sta tudi Brazilca Reinierja in Urugvajca Edinsona Cavanija, ki bi se lahko znašla v Madridu. Prvi v vrstah Reala, drugi pa Atletica, čigar direktor Miguel Angel Gil Marin naj bi se z zvezdnikom Paris Saint-Germaina že srečal v Parizu.

Cavani (v sredini) pozdravlja navijače na domačem Parku princev.
Cavani (v sredini) pozdravlja navijače na domačem Parku princev. FOTO: AP
Madridski dnevnik MARCA ocenjuje, da bo Real s prihodom Reinierja za brazilske nogometaše kategorije U21 od leta 2018 zapravil že kar 170 milijonov evrov.

Po poročanju španskega športnega časnika AS do potrditve prestopa Reinierja Jesusa Carvalha, 17-letnega napadalnega vezista Flamenga, manjka le še uskladitev zadnjih podrobnosti med kluboma. Real Madrid naj bi čakal tudi, da bi član brazilskih prvakov postal polnoleten, kar se bo zgodilo 19. januarja, s "kraljevim klubom" pa bo eden največjih južnoameriških nogometnih talentov podpisal pogodbo po opravljenem zdravniškem pregledu.

REINIER

Šlo naj bi za šestinpolletno pogodbo, dodaja AS, čeprav še ni jasno, kolikšno odkupno klavzulo ima v svoji pogodbi Reinier, ki se je s Flamengom nedavno mudil na svetovnem klubskem prvenstvu, kjer so rdeče-črni v finalu morali priznati premoč evropskemu prvaku Liverpoolu (1:0). Reinier v finalu ni dobil priložnosti za igro, AS pa dodaja, da bo Real zanj plačal 30 milijonov evrov. Sicer bi moral za brazilskega bisera plačati precej več, a naj bi se ob zadnjem podaljšanju pogodbe 17-letnik oziroma njegovi zastopniki dogovorili za posebno klavzulo, ki mu za omenjeni znesek dovoljuje odhod. 80 odstotkov omenjenega zneska bo dobil Flamengo, medtem ko bo družina nogometaša dobila deset odstotkov (3 milijone evrov) tako kot njegov agent.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri Realu želijo Reinierja priključiti B-ekipi Reala, Castilli, ki jo vodi legendarni napadalec Raul Gonzalez, AS pa tudi trdi, da so se zanj zanimali Ajax, Borussia Dortmund in Everton. Raul naj bi bil velik magnet za Reinierja, čigar oče naj bi obiskal tudi klubski center Manchester Cityja, medtem ko so mladega Brazilca povezovali tudi z Liverpoolom, Arsenalom in Paris Saint-Germainom. Zanimanje so pokazali tudi pri Atleticu, medtem ko naj Barcelona (vsaj neposredno) ne bi izrazila zanimanja. Družini zdaj že iščejo stanovanje v Madridu, učiti naj bi se začeli tudi španskega jezika. Reinierjev oče je v Španiji sicer preživel že tri leta, skupaj z nogometašem pa si bosta na Iberskem polotoku dom poiskali tudi mama in 15-letna sestra. 

PSG ne želi ostati brez Cavanija
Pestro je tudi v vrstah drugega madridskega velikana Atletico Madrida. Direktor Miguel Angel Gil Marin se je po poročanju televizije La Sexta prejšnjo soboto v Parizu sestal z napadalcem PSG in urugvajske reprezentance Edinsonom Cavanijem. Dan kasneje je bojda sledil še sestanek s športnim direktorjem PSG, Brazilcem Leonardom, ki mu je Gil Marin prenesel željo po zimskem nakupu 32-letnega strelca, ki se mu poleti sicer izteče pogodba.

V oddaji televizije La Sexta, El Chiringuito, so dodali, da Parižani ne želijo izpustiti Cavanija, glede na to, da bi v primeru poškodbe Neymarja Jr., Kyliana Mbappeja ali Maura Icardija seveda predstavljal odlično zamenjavo, kar pa Urugvajcu ne odgovarja. Cavani naj bi si želel več kot dveletno pogodbo, sicer razmišlja tudi o povratku v Južno Ameriko. Želi namreč nastopiti na SP 2022 v Katarju, imel pa naj bi tudi ponudbe Interja, Arsenala in Manchester Uniteda, a mu najbolj "diši" igranje pod taktirko argentinskega trenerja Diega Simeoneja, ki je dolgoletni oboževalec lika in dela Urugvajca.

Francoski dnevnik L'Equipe je zapisal, da je Cavani od vodstva PSG zahteval januarsko slovo, medtem ko je trener Thomas Tuchel javno že dejal, da meni, da bo Cavani ostal. Zaradi poletnega izteka pogodbe se lahko Urugvajec, nekdanji član Palerma in Napolija, sicer neovirano pogaja z morebitnimi novimi delodajalci.

CAVANI

PSG

ATLETICO

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krnekilojz
07. 01. 2020 12.09
+2
A real bo imel pa zdaj dva viniciusa ultra talenta?
ehjaehja
07. 01. 2020 15.20
-3
samo bodi glasen ja isto kot pred elklasikom. Real zelo pametno kadruje in kupuje mladce in sestavlja ekipo prihodnosti. čez 5 let boste navijači messija na ijali za kraljevi klub in pljuvali po barci😂😂😂👑👑
Barni3
07. 01. 2020 16.06
+7
ej a se ti zavedas da vi realovi primitivci (ne navijaci) ze 3 leta govoriste da real sestavlja ekipo za cez 5 let???
ehjaehja
07. 01. 2020 20.38
+0
čez 5let boste navijali za real in pljuvali po barci 🤣🤣😂🤣😂
KakovostenSmeh
13. 01. 2020 10.18
+0
AtleticoSLO
07. 01. 2020 11.54
+13
SAM SI GA ŽELIM V KLUBU ŽE DO LIVERPOOLA...a menim da je bolje da pride zastonj...kakorkoli...Edinson dobrodošel kadar koli
Roglič šampion
09. 01. 2020 08.04
+4