Nogomet

Remi brez golov med razglašenima velikanoma na Anfieldu

Liverpool, 21. 01. 2023 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

21. krog angleške Premier League sta z derbijem odprla Liverpool in Chelsea. Velikana otoškega nogometa, ki sta v tej sezoni povsem razglašena, sta nadaljevala v tem slogu. Obračun, poln tehničnih napak, ni postregel z zadetki. Zvečer je Newcastle United le remiziral na gostovanju pri Crystal Palaceu (0:0).

Mikhailo Mudrik je na Anfieldu debitiral v dresu Chelseaja.
Mikhailo Mudrik je na Anfieldu debitiral v dresu Chelseaja. FOTO: AP

Jürgen Klopp je zagotovo upal, da bo svojo tisočo tekmo v trenerski karieri dočakal z lepšo popotnico. Njegovi Redsi so ligaško leto 2023 odprli z dvema porazoma in so bili pred derbijem s Chelseajem šele deveti. A še slabše je kazalo londonskim modrim, ki so bili mesto za svojimi rivali z Anfielda. Tudi zato je Todd Boehly v januarju široko odprl svoj mošnjiček, Chelsea je namreč doslej zapravil že več kot 180 milijonov evrov. Mikhajlo Mudrik, ki je stal kar 100 milijonov, je bil prvič v kadru, a le na klopi, medtem ko je prišlek iz Monaca Benoit Badiashile drugič zapored začel v osrčju obrambe.

Pred začetkom sezone bi pričakovali, da bosta tokratna nasprotnika bila boj za premierligaški naslov, a realnost je zaenkrat povsem drugačna. In poznala se je tudi v predstavi obeh moštev, ki v prvem polčasu še zdaleč nista navdušila. Tako na eni kot drugi strani je bilo ogromno individualnih napak, česar pa napadalci v prvih 45 minutah niso znali izkoristiti. Že v tretji minuti je Kai Havertz sicer premagal Alissona, a je po ogledu počasnega posnetka hitro postalo jasno, da bo zadetek razveljavljen. Thiago Silva je bil namreč pred tem v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 0:0. 

Statistika tekme Liverpool – Chelsea
Statistika tekme Liverpool – Chelsea FOTO: Sofascore.com

Graham Potter – kot praktično na vseh tekmah v zadnjem obdobju – ni mogel biti zadovoljen s predstavo svojih varovancev, zato je v 55. minuti 18-letnega Lewisa Halla nadomestil z Mudrikom. Ukrajinec je s svojo hitrostjo nemudoma poživil igro Chelseaja. V 64. minuti se mu je po odličnem preigravanju ponudila prva priložnost, a je z levico meril tik ob desni Alissonovi vratnici. V 71. minuti je bil Mudrik znova na delu, ko ga je s sijajnim predložkom z desne strani našel Hakim Ziyech, a je 22-letnika na cedilu pustil sprejem žoge. 

V zaključku tekme so domači prevzeli pobudo, najlepšo priložnost je po hitrem protinapadu zapravil rezervist Darwin Nunez, ki je na igrišče vstopil v 63. minuti. V zadnjih minutah je bilo poznati, da si ne eni ne drugi nikakor ne smejo privoščiti novega poraza, in tako je ostalo pri začetnih 0:0. Liverpool in Chelsea bosta tudi po končanem 21. krogu trdno prikovana na sredino premierligaške lestvice. 

Everton in Southampton ostajata na zadnja

Ob 16. uri so se pričeli štirje obračuni v elitnem angleškem prvenstvu. Bourenmouth je remiziral z Nottinghamom (1:1), Leicester pa z Brightonom (2:2). West Ham je po dveh zadetkih Jarroda Bowna še poglobil krizo Evertona, ki ostaja zasidran na zadnjem mestu. Aston Villa pa je v gosteh ugnala Southampton, ki ima prav toliko točk kot Everton (15), potem ko je edini zadetek v 77. minuti dosegel Ollie Watkins. V zadnji sobotni tekmi sta se Crystal Palace in Newcastle United na Selhurst Parku razšla brez golov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

21. januar, Premier League, izidi: 

Liverpool – Chelsea 0:0 (0:0)

Bournemouth – Nottingham Forest 1:1 (1:0)
Anthony 28.; Surridge 83.

Leicester City – Brighton & Hove Albion 2:2 (1:1)
Albrighton 38., Barnes 63.; Mitoma 27., Ferguson 88.

Southampton – Aston Villa 0:1 (0:0)
Watkins 77. 

West Ham United – Everton 2:0 (2:0)
Bowen 34., 41.

Crystal Palace – Newcastle United 0:0 (0:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vcashzlehtvcashposten
21. 01. 2023 18.56
+0
Donro da nism stavil srbelo me je da vržem 100e na Liverpol ampak sm raje šel stavit češko hokejsko ligo kjer je letos dosti lahko denar služit
Dany75
21. 01. 2023 16.46
+2
Beda od fuzbala..kalkuliranje skozi celo tekmo..kot da se bojijo en drugega...s to piko pa si oboji nimajo kaj zacet..rezultat pa vse pove...taki mojstri pa nobenega gola... pravila bi blo treba spremenit za rezultate brez golov...
Lucky
21. 01. 2023 18.18
-2
Ja, al pa Realove sodnike prpelat. Oni bi brez problema kak penal najdl, da bi ne blo brez golov.
sosed5
21. 01. 2023 16.21
+1
Z velikim veseljem bi vsak dan na nasih zelenicah gledal tako razglasene ekipe in njihov nogomet.
brodarko
21. 01. 2023 16.12
+2
V kakšnem kadru ?
Sortegilio
21. 01. 2023 15.41
+3
Samozavestni in hitri Mudrik je zelo poživil igro Chelsea, ki pomlajuje ekipo.