Nogomet

Gola v drugem polčasu za remi Mure in Brava

Murska Sobota, 31. 07. 2021 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Mure in Brava so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Državni prvaki iz Murske Sobote tudi na tretji tekmi domače sezone niso zmagali. So pa po dveh porazih prišli vsaj do prve točke. Mura je bila sicer boljši tekmec, medtem ko je Bravo, ki je remiziral tudi na prvih dveh tekmah sezone, obakrat 0:0, zadetek dosegel iz praktično svoje edine prave akcije na tekmi. Ekipi v prvem polčasu nista bili posebej nevarni, večkrat je poskušala Mura, pri kateri ni bilo Nina Koutra, ki bo kariero nadaljeval v turški drugi ligi pri Manisi, katere član je tudi Leon Sever, a ni bila posebej nevarna.

Omeniti velja 18. minuto, ko je spodrsnilo Davidu Brekalu, do strela s 14 metrov je prišel Staniša Mandić, a je bil nenatančen, isti igralec pa je devet minut pozneje z glavo streljal prešibko. Vmes je bil s strelom z glavo nenatančen še Amadej Maroša. Še manj nevarni so bili Ljubljančani. Najbolj obetavno priložnost je imel Mitja Križan v 30. minuti, ko je prišel do strela s 15 metrov, toda žogo je poslal precej mimo cilja.

Bolj zanimiv drugi polčas

Kmalu po začetku drugega polčasa, v 49. minuti, so domači povedli. Kai Cipot je s peto žogo lepo vrnil do Maroše, ki je nato natančno meril z 18 metrov za vodstvo z 1:0. Mura je bila v tem delu igre boljši tekmec, v 60. minuti je od daleč poskusil Alen Kozar, toda Igor Vekić je žogo preusmeril v kot. Isti igralec je poskusil tudi v 65. minuti, a se je žoga od enega Bravovih branilcev odbila čez gol in v kot, po njem pa je Kozar še zgrešil cilj s 15 metrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dejan Grabić je poskusil z menjavami preobrniti tok tekme, toda Mura je še naprej prevladovala, imela posest žoge in si priigrala tudi nekaj nevarnih akcij, med drugim je v 77. minuti Vekić ustavil strel Mihaela Klepača iz bližine z leve strani. V 78. minuti so si domači privoščili napako v obrambi. Rezervist Brava Loren Maružin je prišel do žoge, preigral še vratarja in žogo z leve strani poslal v mrežo za 1:1. Zasedba Anteja Šimundže je nato iskala zmagoviti zadetek, najbližje pa mu je bil Tomi Horvat v tretji minuti dodatka, ko je žogo v kazenskem prostoru poslal malo mimo vrat.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rezultati tretjega kroga PLT:

Mura 1:1 Bravo, 1:0 Maroša, 1:1 Maružin 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
01. 08. 2021 09.00
+1
Prepotentneži soboški, skrijte se. Z Šimenim in Kuzmičem na čelu, ker sramotite klub. Ne izgovarjajte se na igranje v Evropi, ker ga bo kmalu konec. Nato pa preostane le borba za obstanek. Če klub prej ne bankrotira in propade.
Intihar
01. 08. 2021 08.20
+3
Mura isto ko celje.muha enodnevnica