Nogomet

Juventus z deseterico po zaslugi Ronalda do točke proti Romi

Rim, 27. 09. 2020 22.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
7

V 2. krogu italijanskega državnega prvenstva sta se na derbiju pomerila Roma in Juventus. Tekma se je končala z delitvijo točk (2:2), Juventus pa je od 68. minute igral z igralcem manj. Oba gola za Juve, ki je dvakrat rezultatsko zaostajal, je dosegel Cristiano Ronaldo. Genoa Mihe Zajca gostovala pri Napoliju, enem favoritov za visoka mesta v Serie A, in visoko izgubila (6:0).

Cristiano Ronaldo je dosegel oba gola za Juventus.
Cristiano Ronaldo je dosegel oba gola za Juventus. FOTO: AP

Na stadionu Olimpico v Rimu je domači strateg Paulo Fonseca na igrišče poslal naslednjo postavo: Antonio Mirante, Gianluca Mancini, Ibanez, Marash Kumbulla, Davide Santon, Jordan Veretout, Lorenzo Pellegrini, Leonardo Spinazzola, Pedro, Henrikh Mkhitaryan, Edin Džeko, gostujoči strateg Andrea Pirlo pa je postavil naslednjo enajsterico: Wojciech Szczesny, Danilo, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Juan Cuadrado, Dejan Kulusevski, Adrien Rabiot, Weston McKennie, Aaron Ramsey, Alvaro Morata, Cristiano Ronaldo. 

Juventus pa je po spodbudnem začetku pod vodstvom novega trenerja Pirla in zmagi proti Sampdorii v 2. krogu DP gostoval v Rimu. Domača Roma je bila v prvem polčasu boljši tekmec in prvih 45 minut končala z 2:1, potem ko je Jordan Veretout v 31. minuti unovčil najstrožjo kazen, potem pa zaključil še protinapad v 45. minuti. Vmes je v 44. minuti Cristiano Ronaldo iz enajstmetrovke zadel za Juventus. Ko je bil v 62. minuti izključen Adrien Rabiot (drugi rumeni karton), je kazalo, da bo Roma, ki je predvsem prek Edina Džeka zapravila še nekaj izjemnih priložnosti, prišla do želenih treh točk. Toda v 69. minuti je njihove načrte prekrižal Ronaldo z "nebeškim" skokom in strelom z glavo izid spet izenačil na 2:2, za točko Torinčanov.

Prvo današnjo tekmo med Spezio in Sassuolom je dobil slednji s 4:1. Za novinca v ligi Spezio je sploh prvi prvoligaški zadetek v 114-letni zgodovini kluba dosegel Andrej Galabinov v 30. minuti, ko je izenačil na 1:1. Toda pozneje je Sassuolo potrdil vlogo favorita, velja omeniti, da je Francesco Caputo, strelec četrtega Sassuolovega gola, na tekmi dosegel še tri gole, a so bili vsi razveljavljeni zaradi prepovedanega položaja.

Hellas Verona je gostila Udinese in tudi v drugo zmagala, in sicer z 1:0, Napoli pa je prišel do druge zmage, ko je Genoi, pri kateri je Miha Zajc igral do 55. minute, nasul kar pol ducata golov. Hirving Lozano je zadel dvakrat (10., 65.), Piotr Zielinski (46.), Dries Mertens (57.), Eljif Elmas (69.) in Matteo Politano (72.) pa po enkrat.

Milan je prav tako dosegel še drugo zmago, v gosteh je z 2:0 ugnal Crotone, potem ko sta zadela Frank Kessie v 45. minuti z bele pike in Brahim Diaz v 50. minuti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:
Spezia - Sassuolo                   1:4 (1:1) 
Hellas Verona - Udinese             1:0 (0:0) 
Napoli - Genoa                      6:0 (1:0) 
Crotone - Milan                     0:2 (0:1) 
Roma - Juventus                     2:2 (2:1)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
28. 09. 2020 08.34
+9
brez ronalda tema... z ronaldom tocke... dalec najboljsi igralec juveta lani in ocitno tudi letos... 35let prvi na treningih in odloca tekme... bravo za ronalda
mptour
28. 09. 2020 08.41
-2
Ja, res ne vem kako so serijsko osvajali naslov prvaka brez CR. In to 20+ pikami. Z njim pa komaj.
jozefStefan
28. 09. 2020 11.03
+2
Tako, da drugih sploh ni bilo.. zadnja leta se ostali močno krepijo..tudi na račun Ronalda, ki dela ligo bolj artaktivno za sponzorje.
mptour
28. 09. 2020 11.56
-4
Ja pa ja de. Zarad njega se pa res vsi krepijo. Kere ideje mate eni. Glavno, da je vam lažje.
HALAcR7
28. 09. 2020 08.13
+2
najjači mašina,vsako leto močnejši